Cara Tambah Pendapatan Paling Senang

Assalamaualaikum tuan-tuan dan puan-puan,

Nak kongsi satu cara yang paling senang untuk tambah pendapatan.

Berdasarkan pengalaman saya sendiri berdasarkan hasil dari beberapa percubaan try & error yang telah berjaya.

Caranya mudah sahaja iaitu perbanyakkan aktiviti bersedekah. Kalau nak bagi yakin lagi diri kita supaya tidak takut untuk bersedekah. Sila tengok video yang saya attachkan dekat bawah.

 

Sekian terima kasih dan selamat mencuba.

Server Kena Hack Pulak

Assalamualaikum tuan-tuan dan puan-puan,

Pemilik laman web khususnya kena hati-hati terutama sekali yang guna platform wordpress dan share hosting..

Hackers kali ini bawa masuk file consumer.php dalam setiap folder penting dalam laman web..

Macam mana nak kesan?

  1. Laman web keluar error dan ada sangkut paut dengan file consumer.php
  2. Dalam folder wordpress ada file baru yang dibawa masuk secara curi iaitu file consumer.php
  3. Header.php tak berfungsi…sebab dah inject masuk hook untuk link dengan file consumer.php
  4. Hackers bawa masuk sekali dengan trojans,backdoor,virus dan spambot..

Macam mana nak bagi elok balik?

  1. Kena restore balik file dalam server kalau boleh yang bersih dan yang belum tercemar.
  2. Plugin dalam wordpress semua kena cek satu persatu.Boleh dikatakan semua plugin berjaya di pecah masuk..
  3. File header.php kena restore balik yang fresh dan bersih dari ladang dan kalau boleh yang belum tercemar..
  4. Semua file di inject masuk pada masa dan waktu yang sama..jadi senang nak kesan.Hanya perati tarikh terkini sahaja..

Bukan setakat platform wordpress sahaja yang kena hack dan di inject masuk file consumer.php, yang lain pun boleh jadi akan terkena juga.Jadi kena cek semua file dan folder laa.

 

Okay, selamat majujaya..