Bolehkah Duit Bekerja Untuk Kita?

Assalamualaikum,

Boleh atau tidak boleh? jawapanya boleh, contoh terdekat adalah pelaburan dalam ASB. Tiap-tiap tahun terima habuan. KWSP pun sama, tapi kalau pengurusan KWSP boleh up % keuntungan tahun depan lagi baik.

Itu baru 2 contoh bahawa duit boleh bekerja untuk kita. Yang penting letakkan duit biar kena pada tempatnya. Di mana lagi tempat yang sesuai? banyakkk dan rajin-rajinkan lah diri untuk mencari.

Sekian terima kasih dan selamat mencuba.

Cara Untuk Jimatkan Kos Pengiklanan

Assalamualaikum,

Adakah cara yang sesuai untuk menjimatkan kos pengiklanan?

Sudah tentu ada, emm…bagaimana caranya?. Caranya mudah sahaja iaitu dengan menyimpan rekod pengguna dalam satu sistem yang boleh di rujuk semula untuk kegunaan dimasa akan datang. Platfom yang sering diguna-pakai adalah email subscribers atau newsletters. Ini bermakna setiap update atau promosi yang akan datangĀ  terus dihantar ke mailbox subcribers. Tahap keberkesananya boleh mencecah sehingga 30% ke 40%.

Dengan cara ini kita dapat mengurangkan kebergantungan teknik pemasaran secara 100% terhadap pekhidmatan pengiklanan berbayar yang semakin hari semakin ketat dan mahal.

Salah satu cara lagi, kita boleh menggunakan perkhidmatan content marketing + SEO. Cara ini tahap keberkesananya boleh mencecah sehingga 70% keberkesanan dan bersifat jangka masa panjang. ( memang sangat menguntungkan )

Sekian terima kasih dan selamat mencuba.

 

Sapa Nak Makan Buah Setoi Free

Assalamualaikum,

Laa ni musim buah dekat kampung saya. Antara buah yang saya nak bagi free kali ni adalah buah setoi.

Sapa tak pernah tengok buah setoi? 3 biji buah setoi ni berat dia 1 kg. Maknanya buah setoi ni jenis yang besar. Tengok gambar dekat bawah.

wpid-dsc_2599.jpg

Buah setoi ni, kalau tukang masak yang kretif dia boleh masak macam-macam selain dari buat cicah garam belacan. Siapa yang rasa nak makan boleh pesan dekat saya sementara stok buah dok tengah banyak. Nak bagi free saja ni.

Sekian terima kasih dan selamat menjamu selera.