Posted on

Modal RM 500 Sahaja

Stok yang sempat di sambaq

Assalamualaikum dan salam hormat,

Baru nak mula berniaga tetapi modal tak banyak. Nak berniaga barang apa?.

Cuba try produk ini, kasut sukan pelbagai guna dan spring kasut. Modal permulaan RM 500 sahaja. Apakah kelebihan berniaga 2 barang ni?.

  1. Produk tak ada expire date.
  2. Kasut original, tahan lasak, design cantik dan sesuai untuk lelaki dan perempuan.
  3. Boleh masuk kawasan pasar malam atau market internet.
  4. Stok berlambak dan untuk kasut margin untung sepasang dekat-dekat RM 20 dan spring kasut pulak sepasang RM 7 ke RM 8 macam tu ( kalau berniaga style hyper market ambil untung sikit konon nak bagi cepat habis, lebih baik tak payah berniaga ).

Bantuan marketing untuk perniagaan online disediakan jika perlu.

Jika berminat untuk mencuba nasib, sila whatsapp/telegram/wechat/call pihak admin di talian +6011 3222 9401

Sekian terima kasih dan selamat majujaya.

P/S: lambat kena tinggai.

Posted on

Ada Masalah Dengan Jerawat Atau Bintik Hitam?

Ubat resdung kampung original

blackhead

Assalamualaikum dan salam hormat,

Jika ada, boleh cuba produk ini. Nama produk ini ubat resdung kampung, produk original dan tak ada dikedai-kedai biasa dan farmasi berdekatan dengan tempat anda.

Alkisahnya, admin makan ubat ini untuk merawat, melawan dan mengurangkan risiko dari kuman resdung yang sedang bermaharajalela di dalam badan admin. Bila diperhatikan secara serius, jerawat, blackheads dan whiteheads juga turut hilang sikit demi sedikit. Produk ini pihak admin sarankan penggunaanya kerana pihak admin sudah try dan sudah tengok hasilnya ( sekadar perkongsian maklumat berguna ). Tiada paksaan untuk mencuba.

Nak cuba produk yang sama?, sila whatsapp/telegram/wechat/call pihak admin di talian +6011 3222 9401.

Sekian terima kasih dan selamat majujaya.

p/s: Lambat penyakit tak lega!.

Posted on

Buat Baranding Dulu Lepas Tu Baru Kaut Untung

Antara stok kasut yang ada

Assalamualaikum dan salam hormat,

Macam mana boleh jadi macam ni?. Jual sikit untung banyak dan yang satu lagi kena jual banyak baru dapat untung banyak.

Yang no 1, jual sikit untung banyak sebab ambil margin untung tinggi. Formula dia macam ni, modal untuk keluarkan produk RM15 tetapi harga jual RM150 per produk. Margin untung RM135 x 5000 = RM 675k. Kes satu lagi pulak, kos produk RM15 juga dan harga jual RM45 per produk. Margin untung RM30 x 22500 ( banyak tu ) =RM 675k juga.

Untuk dapatkan hasil jualan seperti kes no 1, syarikat kena ada nama yang sudah gah, terkenal dan ada peminat tersendiri. Kes no 2, biasanya ada pada syarikat yang baru hendak bertapak. Biasa la…. syarikat baru mana ada orang kenal sangat, jadinya salah satu cara untuk pancing pembeli adalah dengan harga yang murah dan berpatutan ( kena buat kerja banyak sikit laa ).

Apa yang admin nampak adalah buat branding dulu, kemudian baru kaut untung kot belakang ( long term business strategy ) . Lepas ni kita selak dan selongkaq bab macam mana nak buat branding untuk blogger pulak (part menarik ni ).

Sekian terima kasih dan selamat majujaya.

P/s: Jangan sombong, aku dan kamu perlu di sekolahkan setiap hari.

Posted on

Barang Baik Harga Mahal

Stok kasut yang baru sampai

Assalamualaikum dan salam hormat,

Barang baik, berkualiti kemudian harganya mahal, emmmm…….memang patut pun jadi macam tu. Barang baik katakan.

Bukan senang oooiiiii nak buat produk berstatus first class. Banyak benda yang nak kena buat. Biasanya, barang baik ni jual dekat golongan yang mampu dan betul-betul berminat sahaja yang paling mudah dan senang kerana mereka telah sedia maklum statusnya.

Secara peribadi pihak admin lebih suka jual barang yang ada peminat tersendiri, mahal dan berkualiti. Kerja akan jadi lebih mudah bila jual barangan yang semacam ini ( kalau peminat fanatik, lagi senang cerita ). Asalkan barangnya ada ciri-ciri yang mereka nak. Harga bagi mereka bukan lah halangan.

Jadinya sebelum kata harga mahai dan yang segala bagai, kita kena tau dulu status keperluan diri kita. Ibarat masuk kedai jual kereta ferari yang baru, lepas tu kata pulak……….. awat mahai sangat?…..keluar ayat tu habis cerita la…..nak murah, masuk kedai kereta kancil.

Sekian terima kasih dan selamat majujaya.

 

Posted on

Time Shopping Barang Customers

Stok yang sempat di sambaq

Assalamualaikum dan salam hormat,

Ini stok baru yang sempat admin sambar untuk customers admin.

Dapat kasut boot Dr Martens 3 pasang ( kotak rasmi tak ada, tak apa bukan nak pakai kotak tetapi kasutnya ) dan kasut sukan Leo 10 pasang + spring kasut sepasang sebagai hadiah untuk buyer yang ada di Genting Highland ( tempat kerja lama, 14 tahun 1/2 dah berenti kerja dekat situ). Hari ni kita hantar wakil p sana.

Modal semua dekat RM1k juga. Kalau buat berniaga cara smart, untung boleh dapat antara RM 350 ke 500 senang-senang saja ni. Kalau berniaga buat style pasaraya Tesco ambil untung sen-sen…emmm nak boleh RM 100  pun merah biji mata ni.

Nak berniaga barang yang sama?, sila whatsapp/telegram/wechat/call pihak admin di talian +6011 3222 9401.

Sekian terima kasih dan selamat majujaya.

p/s: Lambat kena tinggai!.