Cara Aplikasi Teknik Soft Selling

Assalamualaikum dan salam hormat,

Boleh guna apppaaaaaaaa saja cara dan teknik soft selling yang ada dan ikut kepakaran masing-masing, janji…….. masej tersebut boleh sampai secara tepat pada lokasinya.

Ini cara yang admin selalu guna.

  1. Karangan yang pendek tetapi padat dan akan bersambung ( tak pasti bila pulak nak sambungnya dan akan ikut permintaan yang sedia ada pada kebiasaanya ).
  2. Guna platfon blog SEO yang ada link ke sosial media dan app smartphone.
  3. Fokus kepada produk yang bersangkutan sahaja dan yang ada link untuk berjual beli diakhir kisah ( tidak semua berhasil ).
  4. Cerita yang isinya tidak menjurus kepada arahan dan lebih kepada R&D. Kenapa guna cara ini?……..jika dalam bentuk arahan, biasanya tidak sesuai untuk santapan manusia beregois tinggi ( penduduk Malaysia ada ciri-ciri tersebut ) heeeeee…heeeeeee….. dan R&D pulak adalah alat untuk melepaskan diri dari salahlaku atau yang terlepas pandang dalam satu-satu projek. Ianya salah satu bentuk ilmu yang diangkat naik untuk santapan dan kegunaan umum yang mana di dalamnya ada terselit bersama-sama text penafian ( elak dari penyakit masyarakat yang suka kondem ).
  5. Survey dulu permintaan dekat mana-mana lokasi yang ada.

Itu saja basic yang selalu admin aplikasikan……..ingat naaaaa, orang Malaysia kebanyakkanya sibuk dan tak ada masa nak baca kisah yang panjang berjela…harap maklum.

Sekian terima kasih dan selamat majujaya.

Kisah Sakit Lutut Dan Cara Nak Bagi Lega

Assalamualaikum dan salam hormat,

Kisah sakit lutut pulak dah…….ini pengalaman sendiri laaa dan rasanya boleh dijadikan bahan rujukan untuk mangsa-mangsa sakit lutut, sakit pinggang dan juga sakit belah tepi bagian paha.

Arthritis-copy from damron

Caranya macam mana?….senang saja, picit-picit dan tekan-tekan kawasan sekitar tapak kaki dan perut betis. Itu saja yang admin buat..heeee..heeeee. Esok pagi…….sakit lutut semua hilang tapi untuk dapat full result kena ulang buat operasi picit-picit dan tekan-tekan ni semua dalam tempoh 2 atau 3 hari macam tu. Buat masa ni admin dah cuba bantu guna teknik yang sama kepada 3 orang pesakit lutut tegag dikalangan warga emas…Alhamdulillah mereka kata sakit lutut dah okay….heee..heeeee ( operasi bidan terjun secara tak sengaja ).

Nak tau lebih lanjut, boleh whatsapp / telegram ke talian 01132229401.

Sekian terima kasih dan selamat mencuba.

Hard Sell Dan Soft Selling

Assalamualaikum dan salam hormat,

Sila guna kedua-dua kemudahan tadi jika terlibat secara serius di dalam aktiviti bisnes terutamanya online.

Tak payah laaaaa nak fokus sangat pada satu-satu pakej kerana semua itu boleh menyebabkan kita ni sebagai peniaga akan hilang satu peluang yang telah sedia ada dan peluang itu hanya menunggu timing yang betul sahaja untuk beraksi bagi pihak kita. Untuk hard sell sila tengok keadaan dan lokasi yang sesuai. Admin cukup semak dengan perangai seller yang suka memaksa pembeli untuk membeli produk yang¬† kita tidak berkenan ( kebiasaanya rakyat malaysia sudah ada plan shopping nya yang tersendiri ). Setakat bagi pemplate tu okay laaaa dan yang itu lebih mesra pengguna. Hantar spam hari-hari pun tak mau juga, sebulan sekali boleh dikira pakai lagi laaa. Ingat tu……jangan biarkan market merasa semak dengan kehadiran produk kita dan biarkan mereka memilih sendiri sepertimana yang tercatit dalam IC masing-masing ( Malaysia ) iaitu RAKYAT DARI SEBUAH NEGARA YANG MERDEKA ( bebas memilih salah satu darinya ).

Sila pilih lokasi yang sesuai

Buat masa ini untuk hard sell admin suka lunggok di dalam group iklan telegram ( medium terbaru yang akan meletup tidak lama lagi ),¬† platfom tumpang seperti instagram, FB, blog SEO, laman web pengiklanan yang bersepah di alam internet dan yang paling admin suka adalah guna blog SEO tetapi yang ini kerjanya rumit sikit sebab SEO bot ni selalu tukar algorithm ( pelanggan yang search sendiri dekat search engine…kita standby info sahaja ). Jika menggunakan blog sebagai platfom asas untuk bisnes, kedua-dua pakej hard sell dan soft selling tadi boleh diaplikasikan dengan sangat mudah dan itu lah kelebihannya yang pasti ada jika suka menggunakan blog untuk dijadikan medium atau alat pemasaran penyambung nyawa untuk bisnes.

Soft selling lain tahun admin sambung ceritanya…………..

Ahhhhh….hujung tahun ni tak perlu buat karangan panjang-panjang. Ada masa sambung, jika tak ada nanti kiranya burn macam tu saja laaaaa…..heee…heeeee.

Sekian terima kasih dan selamat datang 2017 ( dah prepare dah ni ).