Posted on

Cara Melindungi Produk Dari Kena Ciplak

Assalamualaikum dan salam hormat,

Sakit hati bai, produk kena copy, ciplak, dan kena tiru lepas tu depa jual pulak pada harga yang sangat murah dipasaran.

Sudah lah marketing depa tumpang cucuk angin syarikat punya. Lepas tu jual murah pulak dan yang paling sakit hati boleh pulak istihar produk yang depa jual tu original. Pergghhhh dahsyat cara depa buat bisnes.

Admin nak share salah satu cara dari banyak-banyak cara yang ada,  macam mana nak kawal dan halang produk kita dari terus di ciplak dan kena copy 100%  dan di istihar pulak sebagai produk original ( produk tiruan yang bermasalah akan menjejaskan nama  baik syarikat original ).

  1. Kena pasang 1 sistem untuk kawal tempahan, penghantaran dan kawal agen yang dilantik .
  2. Hanya perlu ada satu pusat tempahan dan satu pusat penghantaran sahaja dan semua dikawal selia oleh pusat ( jika order dari tempat lain, sah-sah bukan original ). Jika ada agen luar yang diberi hak untuk menyimpan stok dalam kuantiti yang banyak, berkemungkinan besar agak sukar untuk mengawal aktiviti ini kecuali yang telah diiktiraf dan yang boleh dipercayai. Oleh kerana itu tidak disarankan untuk menggunakan cara stokis atau agen menyimpan stok secara berlebihan.
  3. Pasang sistem serupa ini, harga sudah tentu dapat dikawal. Biasanya aktiviti buang harga oleh agen yang terdesak sudah tentu dapat dielakkan.

Yang kurang menariknya adalah bab agen dan stokis tidak dibenarkan untuk menyimpan stok dan semua tempahan kena hantar by pos dan dikawal oleh pusat( itu bukan masalah, ebay dan amazon okay ja ). Sistem ni jangan minta admin pasangkan, harganya agak keras dan dekat-dekat RM 30 ribu macam tu. Memandangkan basic kepada sistem admin dah bagi, jika ada masa explore dekat internet dan belajar untuk setup sendiri sistem ini dan cara itu lebih menjimatkan. Apa yang admin sampaikan ini, basic asasnya sahaja. Nak tau lebih lanjut kena sembang dengan admin laaa jawabnya dan harap maklum.

Pertanyaan sila whatsapp/telegram ke talian 011 3222 9401

Sekian terima kasih dan selamat mencuba.

p/s: kena kopi punya pasai, bukan kopi O.

Posted on

Beg Bundle Baru Sampai Stok Bulan 06/2016

Assalamualaikum dan salam hormat.

Jom kita usha stok beg bundle yang baru sampai untuk bulan 6/2016. Harga buka untuk borong bermula dari RM 180 sampai RM 300 sebiji ( untuk bisnes harga boleh bincang lagi ).

Beg bundle ni jika dapat peluang untuk display dekat port shopping exclusive 5 star memang masuk sakan laa. Beg memang cantik dan stok kali ini admin ambil brand dari Italy, France, Japan dan Paris. Dia punya kualiti memang terbaik dan macam tak pecaya saja bahawa semua beg ni adalah beg original bundle. Apa-apa pun stok beg sangat terhad dan booking tak apply dekat sini.

Pertanyaan sila whatsapp/telegram ke talian 011 3222 9401.

Sekian terima kasih dan selamat mencuba.

p/s: Ini lah bisnes permintaan tinggi dan kurang persaingan.

Posted on

Untuk Blogger Sahaja Naaa!

Hacking mind

Assalamualaikum dan salam hormat,

Dekat Malaysia ni ramai blogger. Dekat blog, depa isi macam-macam benda dan ada yang menarik dan ada yang tidak. Yang tidak menarik ni biasanya yang bersifat merapu.

Kalau nak untung dikemudian hari sila guna cara ini. Dah alang-alang nak jadi blogger, elok buat sampai dapat hasil.  Jadilah blogger yang suka muat naik atau menghidangkan sesuatu yang ada nilai tambah ( maklumat yang berfaedah ). Untuk apa? ini yang nak cerita ni. Senang cerita macam ni, isi kandungan dalam blog kalau boleh bagi ada info yang berguna dan yang bersifat nilai tambah ( content marketing ). Tak kira la apa topik pun janji bersifat nilai tambah ( maknanya pembaca bila baca saja mereka akan dapat sesuatu yang berguna ). Biasanya blogger yang serius mereka akan bertahan sehingga 10 ke 15 tahun malah lebih dari itu pun ada ( bersangkutan dengan hobi dan minat, sebab tu boleh bertahan dengan begitu lama ).

Kira-kira dia lebih kurang macam ni,

Seminggu, seorang blogger tegaq mungkin akan memuat naik 1 atau 3 cerita menarik di blognya. Sebulan ada kot 7 ke 8 cerita. Jika didarab dengan setahun ( jika aktif laaa ) kira cincai, ada kot dalam 80 topik atau kurang sikit dari tu ( setahun punya hasil aktiviti blogging ). Cukup 3 atau 4 tahun dia dah boleh terbitkan satu buku yang mana isinya diambil secara direct dari isi yang ada di dalam blog. Cerita mudahnya, jika masa blogging pun ramai pembaca suka baca dengan apa yang telah dimuat naik. Jika di cetak di dalam format buku pun ianya akan tetap berlaku perkara yang sama.

Itu lah benda baik yang admin nak sampaikan. Blogging sampai boleh terbitkan sebuah buku setiap 3 ke 4 tahun sekali ( tak ramai yang buat aktiviti macam ni dekat Malaysia, lepas ni pasti ramai blogger  yang akan jadi penerbit buku ). Jangan lupa royalti idea untuk admin…heee…heeee.

Sekian terima kasih dan selamat mencuba.

p/s: penulis berbakat sila pastikan anda lambakkan segala hasil karya bertaraf 5 star anda di blog ( platfom sendiri ) dahulu sebelum di viralkan ke platfom media sosial. Banyak manfaatnya dan memang rugi lahh kalau tak buat.