Satu Tentang Kasut Dan Satu Lagi Tentang Dropship

Assalamualaikum dan salam hormat,

Hari ni ada dua kesah, satu bab berniaga kasut dan satu lagi berkenaan program dropship yang disediakan oleh pihak admin.

Tentang kasut ni, depa kata nak order stok kasut bundle berguni-guni untuk buka bisnes kasut bundle ( siapa ada supply kasut bundle dalam kuantiti yang besar sila whatsapp/telegram admin sekarang ). Admin ada stok pelanggan yang nak order kasut bundle secara pukal. Mereka selalu call admin, memandangkan stok kasut bundle yang admin terima selalunya macam apa ntah. Jadi admin secara berat rasa hati mengambil keputusan untuk tidak lagi terlibat dengan aktiviti supply kasut bundle yang tak elok ni ( sampai 60 pasang, yang boleh buat harga tak sampai 15 pasang dan yang lain kena lelong itu pun kalau ada yang nak beli ). Laaa ni admin supply kasut baru semua ( lebih senang nak jual, puas hati dan cepat dapat untung). Ingat tip ini, nak berniaga kasut bundle ni se-eloknya di selang seli campuranya dengan kasut yang baru iaitu nisbah 50/50 supaya berniaga tak penat ( projek ini untuk berniaga dalam kedai ). Admin dah usha teknik ini yang mana di aplikasikan oleh supplier yang supply kasut dekat admin.  Teknik ini sangat berjaya.

Haaaa…haaaaa, masuk bab dropship pulak. Depa masej tanya ada kosong lagi?. Admin jawab ada…….. komisen terkini 20% dan akan di upgred secara  berperingkat sehingga 70%. Pendaftaran percuma untuk 50 perserta pertama sahaja dan yang selebihnya akan dikenakan yuran pendaftaran RM150 satu kepala ( motif apa pun tak tau caj yuran mahal-mahal ). Tetapi bila ditanya, ada kepakaran jurujual? dijawabnya tak ada, emm ada sesetengah tu jawab ada sikit-sikit ( jawapan macam ni biasanya kena standby masa untuk mengajar la jawabnya). Emmm dropship ni bukan satu kerja yang mudah dan tidak semudah 1,2 dan 3. Yang buat projek dropship dan berjaya tu biasanya depa dah terer dalam bidang marketing dan yang sanggup buang masa untuk jadi terer. Realitinya bila terlibat dengan dropship para peserta jimat bab tak perlu cari supplier produk, simpan stok dan shipping sahaja( peserta dropship hanya sambung bab marketing, billing dan ROI ). Jika terer bab marketing dan berhasrat nak jadi terer, dipersilakan untuk tumpang sekaki buat buat bisnes ini tetapi jika hanya berminat oleh kerana ramai orang berjaya dapat untung kerana join dropship program, rasanya kena riview balik niat tu.

Nak join dropship program yang disediakan oleh pihak admin dengan tawaran komisen yang akan di naik taraf  sehingga 70% + profit sharing, sila whatsapp/telegram admin di talian 011 3222 9401.

Sekian terima kasih dan selamat majujaya

p/s: lambat kena tinggai

Cara Senang Untuk Cari Dan Simpan Database Pelanggan

Assalamualaikum dan salam hormat,

Siapa ada hobi simpan database pelanggan, kita geng dan ini merupakan salah satu dari hobi yang sangat menguntungkan. Nak buat apa dengan database pelanggan?( simpan p laaaa….mana tau ada yang boleh di buat bini atau laki ka ).

Apa yang admin maksudkan adalah database pelanggan yang pernah berurusniaga dengan kita ( kiranya ada kenai sikit-sikit macam tu ) atau yang kita acah-acah dan pujuk mereka untuk ikut dan follow kita atas sebab tertentu. Tujuannya untuk guna promote dan alert tentang  aktiviti bisnes, projek berpotensi, produk baru dan sebagainya yang mana ianya ada kaitan rapat dengan bisnes yang sedang usahakan ( mana laaa tau depa berminat nak beli atau melanggan lagi dan lagi ). Ada sesetengahnya mereka kumpul database untuk projek tertentu sahaja ( guna email subscriber ) dan banyak peniaga internet guna kaedah ini. Emmmmmm, simpan database pelanggan pun adalah sebahagian dari komponen pemasaran juga ( teknik menggunapakai kepercayaan yang sudah ada dalam diri mereka terhadap kita ). Emmm buat masa ini admin hanya bagi fokus dan simpan database peserta untuk dropship dan affiliate sahaja ( depa lebih memahami hasrat admin ). Yang pelanggan pun ada juga, tetapi dibiar terbengkalai macam tu saja ( emmm simpan buat apa tak tau ).

Macam mana nak dapat database mereka?

Nak dapat database manusia berpotensi ni ada banyak cara. Antaranya teknik menangguk di air yang keruh, kutip secara rahsia, beli dari pencari dan penyimpan database, guna ayat-ayat menarik dan menqiurkan ( biasanya yang ini untuk platfom email subscriber ) dan banyak lagi. Emmm, zaman laa ni antara solusi lain yang paling senang untuk himpun database dan boleh guna untuk tembak masej supaya sampai kesasaran dengan tepat dan free adalah platfom twitter ( admin lebih suka guna twitter berbanding fb yang selalu update algorithm ) atau youtube pun okay tetapi tak berapa cekap sangat nak cari bahan. Selain dari itu applikasi seperti whatsapp, telegram dan beberapa lagi app yang seangkatan dari platfom smartphone juga sangat-sangat laaaaa sesuai untuk digunakan sebagai alat cangkut mencangkut, simpan database, cari dan untuk aktiviti tembak tepat ( tetapi agak terhad ).

Sistem pengurusan database kena bagi ada, jika tidak ianya akan jadi carca merba laa jawabnya. 10 orang okay lagi, kena 1000 orang mau tau laaa penanganya. Admin guna sistem kedai online sahaja untuk kawal benda ni.

Sambung lain kali, eemmmm……

Sekian terima kasih dan selamat mencuba.

p/s: nak jimat kos iklan bebayar dan tambah ROI boleh guna cara simpan database dan agen.