Posted on

Cara Aplikasi Teknik Soft Selling

Sabun gluta Kojic 3 Layer

Assalamualaikum dan salam hormat,

Boleh guna apppaaaaaaaa saja cara dan teknik soft selling yang ada dan ikut kepakaran masing-masing, janji…….. masej tersebut boleh sampai secara tepat pada lokasinya.

Ini cara yang admin selalu guna.

  1. Karangan yang pendek tetapi padat dan akan bersambung ( tak pasti bila pulak nak sambungnya dan akan ikut permintaan yang sedia ada pada kebiasaanya ).
  2. Guna platfon blog SEO yang ada link ke sosial media dan app smartphone.
  3. Fokus kepada produk yang bersangkutan sahaja dan yang ada link untuk berjual beli diakhir kisah ( tidak semua berhasil ).
  4. Cerita yang isinya tidak menjurus kepada arahan dan lebih kepada R&D. Kenapa guna cara ini?……..jika dalam bentuk arahan, biasanya tidak sesuai untuk santapan manusia beregois tinggi ( penduduk Malaysia ada ciri-ciri tersebut ) heeeeee…heeeeeee….. dan R&D pulak adalah alat untuk melepaskan diri dari salahlaku atau yang terlepas pandang dalam satu-satu projek. Ianya salah satu bentuk ilmu yang diangkat naik untuk santapan dan kegunaan umum yang mana di dalamnya ada terselit bersama-sama text penafian ( elak dari penyakit masyarakat yang suka kondem ).
  5. Survey dulu permintaan dekat mana-mana lokasi yang ada.

Itu saja basic yang selalu admin aplikasikan……..ingat naaaaa, orang Malaysia kebanyakkanya sibuk dan tak ada masa nak baca kisah yang panjang berjela…harap maklum.

Sekian terima kasih dan selamat majujaya.

Posted on

Kisah Sakit Lutut Dan Cara Nak Bagi Lega

Noocube Malaysia

Assalamualaikum dan salam hormat,

Kisah sakit lutut pulak dah…….ini pengalaman sendiri laaa dan rasanya boleh dijadikan bahan rujukan untuk mangsa-mangsa sakit lutut, sakit pinggang dan juga sakit belah tepi bagian paha.

Arthritis-copy from damron

Caranya macam mana?….senang saja, picit-picit dan tekan-tekan kawasan sekitar tapak kaki dan perut betis. Itu saja yang admin buat..heeee..heeeee. Esok pagi…….sakit lutut semua hilang tapi untuk dapat full result kena ulang buat operasi picit-picit dan tekan-tekan ni semua dalam tempoh 2 atau 3 hari macam tu. Buat masa ni admin dah cuba bantu guna teknik yang sama kepada 3 orang pesakit lutut tegag dikalangan warga emas…Alhamdulillah mereka kata sakit lutut dah okay….heee..heeeee ( operasi bidan terjun secara tak sengaja ).

Nak tau lebih lanjut, boleh whatsapp / telegram ke talian 01132229401.

Sekian terima kasih dan selamat mencuba.

Posted on

Hard Sell Dan Soft Selling

Hair tonic

Assalamualaikum dan salam hormat,

Sila guna kedua-dua kemudahan tadi jika terlibat secara serius di dalam aktiviti bisnes terutamanya online.

Tak payah laaaaa nak fokus sangat pada satu-satu pakej kerana semua itu boleh menyebabkan kita ni sebagai peniaga akan hilang satu peluang yang telah sedia ada dan peluang itu hanya menunggu timing yang betul sahaja untuk beraksi bagi pihak kita. Untuk hard sell sila tengok keadaan dan lokasi yang sesuai. Admin cukup semak dengan perangai seller yang suka memaksa pembeli untuk membeli produk yang  kita tidak berkenan ( kebiasaanya rakyat malaysia sudah ada plan shopping nya yang tersendiri ). Setakat bagi pemplate tu okay laaaa dan yang itu lebih mesra pengguna. Hantar spam hari-hari pun tak mau juga, sebulan sekali boleh dikira pakai lagi laaa. Ingat tu……jangan biarkan market merasa semak dengan kehadiran produk kita dan biarkan mereka memilih sendiri sepertimana yang tercatit dalam IC masing-masing ( Malaysia ) iaitu RAKYAT DARI SEBUAH NEGARA YANG MERDEKA ( bebas memilih salah satu darinya ).

Sila pilih lokasi yang sesuai

Buat masa ini untuk hard sell admin suka lunggok di dalam group iklan telegram ( medium terbaru yang akan meletup tidak lama lagi ),  platfom tumpang seperti instagram, FB, blog SEO, laman web pengiklanan yang bersepah di alam internet dan yang paling admin suka adalah guna blog SEO tetapi yang ini kerjanya rumit sikit sebab SEO bot ni selalu tukar algorithm ( pelanggan yang search sendiri dekat search engine…kita standby info sahaja ). Jika menggunakan blog sebagai platfom asas untuk bisnes, kedua-dua pakej hard sell dan soft selling tadi boleh diaplikasikan dengan sangat mudah dan itu lah kelebihannya yang pasti ada jika suka menggunakan blog untuk dijadikan medium atau alat pemasaran penyambung nyawa untuk bisnes.

Soft selling lain tahun admin sambung ceritanya…………..

Ahhhhh….hujung tahun ni tak perlu buat karangan panjang-panjang. Ada masa sambung, jika tak ada nanti kiranya burn macam tu saja laaaaa…..heee…heeeee.

Sekian terima kasih dan selamat datang 2017 ( dah prepare dah ni ).

 

Posted on

Bagaimana Harga Beg Tangan Bundle Di Tetapkan

Beg tangan bundle original - 6 bIji RM900

Assalamualaikum dan salam hormat,

Biasanya pihak admin akan tengok brand, lepas tu tengok kualiti dan cek status barang bundle tersebut sama ada limited stok atau biasa-biasa punya. Jika limited stok dan branded terkenal, harga memang mau ingat…. pasti keras ( sampai tak mampu beli pun ada ). Emmmm..lebih kurang macam tu laaaa harganya ditetapkan.

Emmmmmm…..untuk pembelian harga borong lain pulak kisahnya. Biasanya akan ikut kuantiti, jenama dan kualiti……biasanya akan murah banyak jika guna cara ini daaaannnnnnn ramai peminat akan guna cara ini….margin untung berbaki jika masuk market untuk end user…perghh, masih tebal lagi income nya….beg bundle ini harganya ikut suka nak letak banyak mana pun kerana ianya bersandarkan kepada kualiti, brands dan kuantiti sesuatu barangan. Punca paling keras adalah branding, limited stok, rare dan sebab itu jangan terkejut jika harganya ada yang akan melampaui batas pemikiran manusia biasa…..heee…heeeeee…ikhtibar untuk bakal pembeli adalah………jika mampu boleh beli dan jika tidak abaikan saja…..

Beg tangan bundle

Untuk bakal pembeli….

Lagi satu hal, jika berminat untuk terlibat secara serius dengan barangan bundle tahap tinggi kualiti terutamanya beg, kasut atau jam. Yang pertama perlu set dekat minda:

  1. Nak jadi penyimpan, peminat, pembeli atau peniaga perlu belajar sesuaikan diri dengan barangan bundle yang ada stok pada ketika itu ( bukan untuk semua barangan bundle ). Contohnya kasut, jam tangan dan beg ( barang ni semua limited stok. Jika yang suka memilih dan nak itu dan nak ini, elok cari stok yang fresh dan baru keluar dari kilang…………. senang dapat ). Jika tunggu stok bundle mungkin boleh mati berangan…heeee..heeeee.
  2. Yang tak boleh belah, nak cari barang bundle ikut citarasa sendiri ( ini pun akan mati berangan juga nanti ) heeee..heeeeee.
  3. Buang cara pikir yang rata-rata barangan bundle adalah murah dan memang tak patut mahal ( penyakit buta analisis ). Tak payah jadi peminat atau pembeli barangan bundle kalau pikiar lagu tu.
  4. Nak beli dengan harga yang berpatutan, sila deal untuk aktiviti borong dan pasti akan dapat beli dengan harga yang berpatutan dan harap maklum.
  5. Tak ada cerita lagi dekat bahagian ini.

Sekian terima kasih dan selamat majujaya.

Posted on

Port Iklan Hard Sell

La Bourse hair care

Assalamualaikum dan salam hormat,

Yang terkini dan lokasi menarik untuk aktiviti hard sell dan soft selling. Platfomnya smartphone dan aplikasi sokongan adalah telegram laaaaaaa…… apa lagi. Kenapa telegram?…….ntah lah….admin guna telegram sebab tak kacau space dalam smartphone….whatsappp?…..bukan tandingan telegram laaa jawabnya ( buat masa ini ya…whatsapp masih lagi di depan dengan fungsinya yang terhad ).

Selamat tinggal iklan fb group, instagram, blog dan search engine ( semua ini akan tertinggal dibelakang tidak lama lagi ) untuk kaki bisnes saja dan untuk aktiviti yang tidak melibatkan bisnes still okay. Hard sell dekat platfom telegram memang sempoi dan kian berkembang di Malaysia.  Walaupun dipenuhi dengan peniaga rata-ratanya, insyaallah ke depan nanti bila market telegram sudah berkembang pesat di Malaysia. Sale juga akan turut meningkat naik tetapi kena tunggu kuasa beli dikalangan pengguna telegram berkembang laaa dulu kan.

Buat masa ini, admin pengguna blog seo dan aplikasi telegram sebagai medium pemasaran yang utama ( geng organik marketing ). Okay, jika berminat boleh join salah satu dari banyak-banyak group iklan yang ada. Sila tengok senarai dekat bawah, yang itu semuaaaaaaaaaa admin dah join ( sale buat masa ini….heeeee…heeeeee bagai dikata laaaa, market masih kecil dan masih lagi dikuasai oleh pengiklan dan pembeli pulak dalam mode memerhati  ).

Senarai group iklan telegram yang boleh disertai.

  1. https://telegram.me/niaga24jam  – yang ini  group iklan dan sedut ilmu bisnes sampai senak di bawah kelolaan admin.
  2. https://telegram.me/iklanmalaysia
  3. https://telegram.me/joinchat/C7bD5kD2F80immTq6IV_hg
  4. https://telegram.me/iklansukahati
  5. UsahawanProdukOnlineSuperGroup – link cari tak jumpa
  6. https://telegram.me/penselkayubuyANDsell
  7. https://telegram.me/iklanrakyat
  8. Yang lain sila p cari sendiri…..

Sila ambil perhatian, market dekat telegram tersangat lah open dan  mudah terdedah dengan berbagai konspirasi jahat manusia tidak beriman…jadinya, sebarang bentuk urusniaga perlulah ada ilmu dan lebih berhati-hati ( orang berilmu sepatutnya tak perlu risau bab konspirasi ni semua ). Memandangkan terlalu open dan admin group pun tak dapat nak kawal setiap posting yang masuk, jadinya iklan-iklan yang berunsurkan skim cepat kaya, dapat duit senang, iklan yang mengelirukan dan macam-macam lagi yang advanced dan diluar kotak pemikiran sentiasa lah tumbuh macam cendawan selepas kena juruih dengan ayar hujan tetapi tidak perlu bimbang, emmmmm konsep sedemikian akan cepat pupus kerana pengguna internet di Malaysia amnya sudah advanced belaka. Aaaaaahhhhhh panjang pulak kena taip kali ini…….heeee…….heeeeeeee.

Sekian terima kasih dan selamat berjuang.