Posted on

Pengalaman Trading Bitcoin Time Market Drop

BTC-projected

Assalamualaikum dan salam hormat,

31/8/2017 market cryptocurrency terutamanya Bitcoin start drop secara agresif selepas melepasi harga tertingginya iaitu level USD5000 ( mau ingat time-time macam ini, biasanya market akan membuat pembetulan harga ). Next target USD10,000….

Beli pada harga diskaun………….

Pada level USD4000, cash yang admin standby sudah pun cerah sepenuhnya kerana telah ambil peluang terlalu awal iaitu beli pada harga diskaun pada level sekitar 0.5% dari harga USD4000. Rupa-rupanya market masih lagi mempunyai hasrat untuk drop ke paras yang lebih rendah dari apa yang admin jangkakan. Malangnya admin tidak dapat menghidu kejadian tersebut sejak dari awal-awal lagi. Al-maklumlah admin bukannya pakar ramal seperti Nujum Pak Belalang…tu…heee…heeeee. Admin hanya guna stratergi pengurusan risiko sahaja dan tidak mampu untuk membuat sebarang prediction tepat untuk menentukan sejauh mana harga akan dan mampu menjunam ( dari penglaman lepas-lepas, prediction mengunapakai kaedah teknikal analisis hanya akan mendatangkan lebih banyak konfius )…. Jadinya admin tidak praktikkan cara tersebut.

Rugi 10% sahaja….dari 41%..

Hampir 41% juga market drop….heee…heee. Itupun, masih ada lagi dari kalangan traders yang membuat ramalan menggunapakai kaedah ilmu ramalan masa depan bahawa market akan drop lagi sehinga mampu mencecah level USD2000 ( mereka lupa stok Bitcoin terhad dan permintaanya tinggi )…Jadinya mereka pun tunggulah dan terus berharap…..last sekali pada tarikh 15/9/2017 market berpatah balik ke level USD4000 ( tarikh posting ini dimuatnaik ). Sepanjang market drop, admin hold ( 10% sahaja dari harga yang terjun ) semua open position yang telah dibeli. Tak lama mana pun, 7 hari macam tu saja tempoh menunggunya sebelum nilai BTC recovering semula.

Invest dekat altcoin sangat membosankan…

Untuk altcoin buat masa ini, admin rasa sangat tidak menarik untuk dibuat bahan pelaburan ( bukan semua naaa, ada 3 ke 5 altcoin boleh dinilai semula ). Bitcoin drop mereka drop, bila harga bitcoin naik mereka masih lagi terhegeh-hegeh mencari arah tuju sama ada untuk naik atau statik pada harga yang sama. Jadinya agak membosankan jika invest pada benda yang banyak bergantung kepada sesuatu coin lain tetapi tidak aktif pada hari yang sepatunya. Jangan cari penyakit dan boleh mendatangkan kebosanan….heee….heeee.

Blahhhh dulu naaa…. dan admin nak kena sambung buat¬† R&D untuk vitamin rambut pulak.

Sekian terima kasih dan selamat majujaya.

P/s: Bab basic jangan tanya banyak-banyak sebab benda tu boleh dapat free dalam internet dan kena rajin cari. Tak boleh makan suap selalu….tak baik untuk kecerdasan minda.

 

Posted on

Semua Pakat Bercerita Tentang Bitcoin

BTC-projected

Assalamualaikum dan salam hormat,

Bitcoin adalah port baru untuk tambah income ( ibu cryptocurrency ) sebab itu nama bitcoin semakin hari semakin popular.

Sejarah perjuangan Bitcoin….

BTC-projected

Japan telah menguasainya….

Japan has risen above the U.S. in the worldwide rankings for the largest bitcoinexchange market. The country now accounts for roughly 48 percent of the global market share, reaching a high of 51 percent over the weekend. Chinese traders have already moved to Japan.

Yang telah pun berlaku….dan akan berlaku…

Invest RM5000 bulan 4/2017…….terkini ( ikut tarikh posting ini dimuat naik ) dah jadi RM16,600 dan pernah cecah RM20,000 ribu ( sila kira sendiri berapa ribu dah untung. Teknik beli dan simpan sahaja ) sebelum drop hampir 40% dari harga tertinggi yang pernah dicatatkan ( rujuk poloniex exchange ). Tidak dinafikan, memang sangat menguntung bagi yang tau ambil peluang. Emmmm….untuk rekod rujukan masa depan newbie, harga jangkaan yang bakal terjadi dari pengtaksub bitcoin untuk masa akan datang adalah USD10,000 lebih kurang macam tu laaaa…………emmm, harga Bitcoin akan meroket dan itu harga anggaran selepas meroket. Heeeee….heeeeee dan jangkaan tadi untuk unjuran harga yang akan berlaku bagi tahun 2018/2019. Jika ada bajet berlebihan, elok lahhhh dilaburkan sebahagian darinya ke dalam Bitcoin.

Sekian terima kasih dan selamat celik bitcoin.

P/s: Jika modal kecil, buat group laaaaa 5 ke 6 orang. 1 kepala invest RM5000 ka…..itu haaa caranya yang paling santai. Konsepnya beli dan simpan sahaja, bila dah untung ketat-ketat..jual sebahagian…. apa nak ditunggu lagi kan…..market voletile dan tak perlu risau.

 

Posted on

Projek Rambut Gugur Dan Kepala Botak

Assalamualaikum dan salam hormat,

Nampaknya masalah botak kepala di tengah-tengah ini semakin hari semakin bertambah-tambah parah jadinya. Tak boleh jadi ni……..emm kena cari jalan penyelamatnya bermula dari sekarang ni…….walaupun admin bukanlah dari kalangan ahli dermatologists dan demi mengekalkan imej seorang lelaki ganteng, rela untuk mencuba. Jika tidakkkkkkkkk……. nanti…….terlepas laaa peluang untuk bergaya dengan fesyen potongan rambut zaman laaaaa ni….heeee…heeeeee.

Siap buat produk sendiri lagi tu…….

Admin sudah pun menghasilkan produk buatan sendiri dalam bentuk vitamin khusus untuk rambut….heeee…heeeee. Hasilnya setakat ini yang admin dapat kesan adalah kelemumur memang hilang dan kulit kepala rasa lebih segar dari biasa, rambut rasa lebih lembut dan gatal-gatal pun dah tak ada. Itu satu pekembangan yang cukup baik dari seorang yang bukan ahli dermatologists.¬† Emmm, untuk masalah botak kepala yang di tengah-tengah belum lagi menampakkan hasil……mungkin 2 atau 3 bulan lagi baru dapat tau hasilnya, itupun jika produk ini dapat befungsi dengan sebaik-baiknya…….

Ini haaa compound untuk rambut..

hair compound

Info setakat yang faham sahaja……

Yang admin baru nak faham, punca dan masalah botak kepala ini mungkin disebabkan oleh genetik dari keturunan yang telah kekurangan power nya untuk menanggung beban kesihatan yang berkaitan dengan rambut apabila usia telah meningkat naik biasanya 40 tahun ++ ( epik mola usia 30an ). Kesan makin bertambah parah apabila usia 60an ( jika umur panjang ). Mau tidak mau sebagai sorang pemilik rambut yang bertanggungjawab, terpaksa juga lahhhhh membantu dari luar untuk membekalkan apa-apa sahaja bahan atau vitamin untuk menyokong tahap kesihatan rambut dan juga komponenya sekali supaya folikel rambut terus kekal sihat seadanya.

Nak kena blah dulu….

Karangan ini akan bersambung apabila kajian dan hasilnya yang lebih detail telah diperolehi nanti dari R&D yang telah dijalankan.

Sekian terima kasih dan selamat membaca.