Posted on

Pokok Pegaga Adalah Bahan Untuk Nootropics

Pegaga - Nootropics

Assalamualaikum dan salam hormat,

Nama sains bagi pokok ini adalah Centella asiatica. Kita………………… orang Malaysia panggil pokok PEGAGA dan bahasa di alam internet pulak ada yang panggil GOTU KOLA ( paling glamour dan mudah dijumpai di internet ), PENNYWORT dan macam-macam lagi  ( ikut fahaman masing-masing ). Emmm, kenapa pulak admin taksub dengan pokok kecik ini pulak?.

Haaaa…..haaaaaaa, sebabnya pokok ini adalah bahan untuk smart drugs ( nootropics ) kos murah yang boleh didapati dengan begitu mudah dan senang untuk dibela, tanam belakang, tepi, depan dan bawah rumah sekalipun berbanding kalau nak kena order nootropics dari luar yang mana kosnya begitu keras ( sesuai untuk geng haji bakhil ).  Pokok kecik ni banyak manfaatnya, emmmmm………… yang pertama sekali ianya sangat baik untuk minda ( dekat bali depa panggil ” student herb “). Malaysia pulak kita panggil ulam…..haaaa..haaaaa. Yang lagi taksub dan tak boleh belah adalah, bila gajah makan pokok ni biasanya umur gajah tersebut akan panjang ( macam-macam noooo ). Yang terbaru sekali penyebabnya dan terkait dengan gajah juga iaitu ” gajah tidak pelupa “. Inilah yang menjadikan pokok ini diangkat sebagai bahan nootropics ( smart drugs ) terbaru kerana sifatnya yang boleh membantu meningkat dan repair beberapa sel penting yang ada dalam otak manusia. Emmmm, untuk awet muda rajin-rajin la pepak ulam ni dan pokok pegaga memang ada fungsi semulajadinya sebagai agen antipenuan. Apa lagi bahan-bahan yang ada dalam pokok pegaga kecik ni?.

Pegaga - Nootropics

Bahan-bahan berguna yang ada pada pokok PEGAGA

Copy dari sumber yang boleh dipercayai. ( The purported active components of gotu kola, accounting for 1-8% of the constituents, include asiatic acid, madecassic acid, asiaticoside, asiaticoside A, and asiaticoside B. The leaves of Centella asiatica have also been reported to contain 170mg calcium, 30mg phosphorous, 3.1mg iron, 414mg potassium, 6.58mg beta-carotene, 0.15mg thiamine, 0.14mg riboflavin, 1.2mg niacin, and 4mg asorbic acid ). Yang selebihnya sila rujuk gotu kola (Centella asiatica) plant profile.

Makin panjang pulak karangan sejak 2 menjak ni gara-gara kesan nootropics. Nak tunggu lagi?………..

Jika ada sebarang pertanyaaan, sila whatsapp/telegram pihak admin ditalian 011 3222 9401.

Sekian terima kasih dan semoga bertambah cerdik selepas ini.

p/s: memang betul, gajah mempunyai daya ingatan yang kuat. Dalam filem ong bak pun ada ditunjukan part tersebut.

Posted on

Akal Dan Otak Yang Mana Satu Power

Nootropics Malaysia

Assalamualaikum dan salam hormat,

Hari ni terfikir pulak bab akal dan otak. Ini semua gara-gara taksub terlampau dengan projek mind bio hacking untuk aktifkan minda ke tahap 100% ( target mau tinggi walaupun saintis confirm paling tinggi setakat ini 15%, merujuk kepada Albert Einstein punya speksifikasi ) punya kerja laaa. Macam dalam filem Lucy tu dan telah  terbawa-bawa sampai ke sini dah haaaaaa. Esok lusa tak tau lagi apa pulak bahan-bahanya. Heeeee…….heeee dan yang pastinya akan ada sambungannya  kerana episod ini baru saja nak mola ( untuk projek admin saja laaa ).

Artikal sebelum ini admin bawa masuk kaedah smart drugs iaitu NooCube dan MindLab Pro. Emmm, bahan-bahan lain admin tak terlibat naaaaa ( bahan-bahan yang ada rating tertinggi sahaja ). Filem-filem pendek yang admin muat naik sebelum ini pun,  semuanya berkaitan dengan smart drugs. Depa guna smart drugs jenis CPH4 dan NZT-48 ( ntah ada ntah tidak smart drugs ni ). Okay, kita tengok pulak bahan-bahan untuk topik hari ini ( gambar ambil dari google semuanya ).

Otak ( brain )

Buat masa ini banyak artikal yang admin cari dan jumpa, kebanyakkan dari saintis lebih fokus untuk hacking pada bahagian OTAK ( ini CPU manusia ) ianya komponen sama seperti jasad manusia yang lainya tetapi perananya adalah paling penting untuk fungsi keseluruhan jasad manusia. Emmmm, segala smart drugs yang admin sarankan dan yang diketengahkan dalam filem-filem sebelum ini yang diambil untuk minda adalah sekadar bahan konsep peransang, penyembuh dan merawat untuk komponen yang ada pada jasad sahaja.

Selain dari OTAK, ada lagi kompenan ghaib lain yang perlu kita ambil tahu iaitu MINDA, AKAL atau bahasa zaman ini OPERATING SYSTEM ( benda ghaib ). Benda ghaib ini tak nampak dengan mata kasar dan akal manusia biasa dan hanya boleh diketahui oleh manusia spiritual ( lihat dengan mata hati ) pada kebiasaanya dan benda ini memang susah untuk dibuktikan dengan kaedah sains. MINDA, AKAL atau OS ( operating system ) ini pulak bertindak sebagai komponen yang memainkan peranan penting antara OTAK dan SISTEM OPERASI yang telah siap sedia untuk digerakkan bila tiba masanya. Perghhhhhhh sampai mana pulak dah ni….boleh terima ka pelepasan hormon hyperteknikal  macam ini?…..heeeee..heeeee.

Di mana pulak database, cloud dan aplikasi untuk kegunaan OS, MINDA dan AKAL ini tersimpan?. Mesti ada kan?…tetapi dimana ianya tersimpan dan bagaimana ianya dibawa oleh OS, MINDA atau AKAL ke OTAK untuk diproses dan berapa pulak kelajuan yang diperlukan dalam setiap saat….Heee…heeeeee dan siapa nak jadi ahli dalam bidang ini dipersilakan untuk meneruskan kajian ini……..

Sambil-sambil taip karangan ini, admin layan music happy background melalui youtube ( guna earphone ), tengok videonya sekali dan diselang seli dengan melayan idea-idea kretif yang masuk melalui MINDA ke OTAK dan diproses oleh OTAK kemudian turun ke mata dan jari jemari untuk menaip huruf-huruf yang ada di keyboard pada laptop di depan mata…sekali-sekala volume  music dinaikan supaya energy dan mood bertambah.  Sehingga lah karangan pendek ini sampai kepada anda untuk dibaca. Begitulah proses karangan ini berlaku…………………………………………

Jika ada sebarang pertanyaan yang berkaitan, sila whatsapp/telegram ke talian 01132229401.

Sekian terima kasih dan selamat majujaya.

P/s: Ingat naaaaa, jangan padam segala ayat atau idea yang telah ditaip selagi ianya tidak selesai. Tolak ayat yang kita tak mau tu turun ke bawah. Harap berguna untuk kaki blogger yang suka taip karangan yang panjang-panjang.

 

Posted on

Keupayaan Minda Ditahap 100 Peratus Seperti Lucy

Cat's claw

Assalamualaikum dan salam hormat,

Elbert Einstein mengikut kajian pakar sains, hanya menggunakan 15% dari keseluruhan neuron yang ada pada mindanya ( otak ) dan kita pulak, manusia biasa hanya menggunakan 10% dari keupayaan minda yang sedia ada. Mampukan kita sebagai seorang manusia biasa menjadi seperti Lucy ( dalam filem ) yang telah berjaya mengaktifkan 100% keupayaan mindanya dengan bantuan smart drugs  CPH4.

Sebelum ini, admin dah bawa masuk cerita The Limitless dengan bantuan smart drugs NZT-48. Kali ini kita tonton pulak  trailer LUCY. Ada yang kata filem ini illuminati punya projek dan bagi admin cerita ini memang menarik untuk dijadikan bahan rujukan untuk geng MIND BIO HACKING. Tengok dulu intro nya dan untuk full movie boleh saja search dekat internet atau kalau nak minta admin downloadkan pun boleh ( format 780p ).

LUCY

Apabila sudah terlibat dengan hal yang serupa ini, memang agak pelik sikit laaa bahan-bahanya dan untuk manusia yang ada mind blocking ( bajet hebat seantero dunia ) dilarang sama sekali untuk terlibat dalam urusan sebegini dan disarankan supaya lihat sahaja apa yang orang lain cuba cari dan korek rahsia-rahsia alam yang masih  tersembunyi.

Buat masa ini, stok smart drugs yang admin dapat kesan ada rating tertinggi dan yang ada dipasaran adalah NooCube dan MindLab Pro. Ready stock yang ada dekat admin  hanyalah NooCube. Emmmm untuk MindLab Pro kena order direct dari laman web mereka ( harga memang agak keras ).

Jika ada sebarang pertanyaan yang berkaitan, sila whatsapp/telegram ke talian 01132229401.

Sekian terima kasih dan selamat majujaya.