Posted on

Sistem Tempahan Untuk Pengusaha Homestay, Catering, Car Rental Dan Wedding Planner

Homestay Reservations Registration Form

Assalamualaikum dan salam hormat,

Ini projek waktu free dan yang telah berjaya disiapkan oleh pihak admin ( sistemnya simple, tetapi sangat berkuasa ). Jika ada di antara pengusaha HOMESTAY, CATERING, PENGUSAHA KERETA SEWA dan WEDDING PLANNER yang berminat untuk menggunapakai sistem yang serupa ini………… jangan malu dan segan, sila  whatsapp / telegram / call pihak admin ditalian jika ada sebarang pertanyaan yang berkaitan mengenainya.

Sistem ini untuk anda

Sistem tempahan

Sistem di atas berkonsepkan ” MUDAH, RINGKAS dan CEPAT DAPAT TEMPAHAN “. Tinggal lagi fokus secara agresif pada kerja-kerja yang melibatkan marketing sahaja yang perlu dipertingkatkan dan untuk kerja-kerja penerimaan tempahan biar lah sistem yang menguruskanya secara online…Mudah kan?…..dan inilah masanya dan teknologinya yang patut anda guna untuk membantu perniagaan yang terkait supaya dapat pergi keperingkat yang lebih tinggi lagi.

Berapa pulak kosnya?

Kosnya permasangan bermula dari RM 550 sehingga RM 1800 sahaja dan jika ada sebarang pertanyaan yang berkaitan, sila whatsapp / telegram admin di talian 011 3222 9401.

Test sistem

Untuk test sistem tempahan homestay yang telah siap secara live, sila rujuk disini https://niaga24jam.com/homestay/

Sekian terima kasih dan selamat majujaya.

p/s: Emmm, untuk projek ini admin bagi komisen 20% kepada setiap agen yang terlibat. Sesiapa yang tengah cari extra income, boleh laaaaa try test nasib untuk projek ini. Tak cuba tak dapat lah nak merasa hasilnya.

 

Posted on

Jersi Bola Dari Thailand

Assalamualaikum dan salam hormat,

Emmmm, harga terkini jersi bola gred player issue yang admin dapat dari supplier pada 27/8/2017 sekitar RM40 macam tu untuk sehelai…perghhh…boleh tahan juga harganya tetapi memang sepadan laaa dengan kualiti jersi yang admin dapat tu.

Jersi gred player issue

Nak tengok macam mana kualiti jersi gred player issue dari Thailand yang terkini?. tuu haaa dekat bawah tu. Dapat bawa masuk ke market international dan jual pada harga $40 + postage pun cantik sangat-sangat dah…..saja nak bagi klu……….heeee…heeeee. Jersi ni semua dah ada buyer dari jauh tumpang buku order, katanya nak pergi beli sendiri jauh sangat…..dah kebetulan admin selalu ke sana, jadinya harung sekali laaaaa….harga tadi bukan harga jualan runcit rasanya….itu harga supplier dengan reseller….

Jersi_made_in_Thai

Jersi kebangsaan out of stock

Harga yang admin dapat tu disebabkan sudah kenal lama dengan supplier. Yang bestnya semua jersi dari banyak pasukan terkenal, ada dibekalkan oleh mereka dan untuk jersi kebangsaan pulak sejak dari awal-awal lagi dah out of stock…..perghhhhh memang laku keras jersi tu……….( jersi champoin katakan )…………..Eeemmmmm untuk members baru, admin tak pasti laaa pulak berapa harga yang supplier tu akan bagi….Paling kurang RM 45 macam tu rasanya…..walauapapun kualiti jersi yang admin dapat tu memang puas hati sangat-sangat dan jika nak guna untuk buat bisnes diperingkat international rasanya boleh lepas sangat-sangat tetapi kena berani declare under copy ori, itu pun jika berani laaaaa…heeee…heeee. Jika terima surat amaran cepat-cepat buang dari senarai, biasanya akan terima surat amaran dari pihak pengeluar terlebih dahulu tetapi jika dah dapat surat amaran pun masih nak tunjuk sikap keras kepala juga…..mau tau laaaa risikonya nanti…

Nak tau macam mana nak order jersi gred player issue dan second ori dari Thailand?, boleh masej ke pihak admin untuk bantuan susulan. Pihak admin tak supply tapi boleh bagi petua dekat mana nak dapatkan stok dan jersi-jersi ni semua…..

Sekian terima kasih dan selamat majujaya.

 

Posted on

Merawat Sakit Lutut Tanpa Ubat

Arthritis-copy from damron

Assalamualaikum dan salam hormat,

Emmmmm, ini untuk kegunaan manusia-manusia yang ada masalah dengan sakit lutut, sakit-sakit dibeberapa bahagian sendi dan lengoh-lengoh serta kebas kaki dan tangan pada anggota tubuh badan ( bukan kerana patah riuk naaa  ) terutamanya pada bahagian bahu, pinggang dan pangkal paha serta sendi dibahagian lutut. So nak buat macam mana dan apa caranya yang sesuai dan boleh ka lega dengan cara rawatan awal tanpa ubat ini?.

Cuba try buat…….cara ini

Untuk kegunaan runner, abang pilot, akak-akak tukang jahit, mat despatch dan makcik-pakcik yang dah masuk usia emas. Cara untuk melegakan sakit lutut dan beberapa bahagian sendi diperingkat awal sebelum telan ubatan moden. Mai kita try cara ini, iaitu dengan picit dan bukanya urut pada bahagian-bahagian tertentu pada bahagian anggota tubuh badan dimana terdapatnya saluran darah berkumpul secara berjemaah terutama pada bahagian tapak kaki, bahu, tepi tulang punggung dan tempat-tempat yang nak kena picit dan tekan-tekan ini kena tengok juga apa punca sakitnya. Contohnya jika sakit pada bahagian sendi lutut, picit saja pada bahagian tapak kaki dan insyaallah masalah sakit lutut akan selesai dalam tempoh 4 ke 6 jam selepas rawatan dilakukan ( jika nak dijadikan rezeki laaa ). Heeee…heeeeee..macam mana boleh jadi macam tu?. Admin pun tidak pasti tetapi itu laaa yang admin akan buat bila kena serang dengan masalah sakit sendi pada bahagian lutut ni……Jika sakit pinggang pulak dan yang bukan disebabkan slip disc, admin akan picit bukan urut naaaa pada bahagian tepi tulang punggung…..dalam tempoh 2 jam biasanya masalah akan settle….tempoh picit-picit dan tekan-tekan ni prosesnya tak sampai pun 5 minit…….cuba try buat tengok…cuba try dulu…jika tidak…………………tak akan tau laa hasilnya nanti.

Kena tau bahagian hotspot nya juga

Emmm, dekat mana nak tengok diagram urat-urat saraf yang berselirat dalam tubuh padan ni?. Admin ambil info ini dari image yang diketengahakan oleh geng refleksologi untuk spot lokasi yang sesuai supaya mudah kerja dan salah satu darinya adalah yang admin pamerkan dekat bawah tu…dan yang part lain-lain kenaa cari sendiri laaaa naaaaa.

Ingat tu tekan-tekan dan picit sahaja bukan urut naaaaaaa…

Image dekat atas tu adalah sebahagian darinya sahaja, yang lain-lain part terutamanya bahagian bahu dan pinggang nanti admin akan muat naik bila dah sampai masanya dan apa yang admin cerita semuanya ini adalah berdasarkan pengalaman admin sendiri dan telah diuji keberkesananya…yang buat tak jadi tu adalah disebabkan picit dan tekan tak kena pada kawasan dan tempat nya…..so kena training lebih lagi untuk dapatkan hasilnya yang lebih tepat.

Ingat tu tekan-tekan dan picit-picit sahaja bukan urut naaaaaa…..sebab admin tak praktikkan cara urut tu. Harap-harap lepas pada ini boleh laa rawat masalah ini diperingkat awal sebelum telan ubatan penahan sakit versi moden…semuanya bikin sendiri dan untuk yang dah tahap kritikal tu pastikan ke hospital laaa tempatnya kasi inject atau potong buang mana bahgian yang tak perlu…heee…heeeee….melawak saja tu….

Contact admin jika try buat banyak kali tak jadi-jadi

Karangan terpaksa diberhentikan atas alasan nak p shopping  stok jersi bola gred triple AAA dekat members. Emmmm……………..untuk orang utara yang ada masalah sakit lutut dan sendi yanga mana bukan tahap kritikal tu boleh laaaaa contact admin. Itupun setelah try buat banyak kali proses dekat atas tadi tetapi masih tak mau jadi-jadi juga….sila contact admin dan admin tak ada hal punya untuk datang membantu……..heeee…heeeee.

Sekian terima kasih dan selamat mencuba.

 

Posted on

Kenapa Admin Minat Gileeerrr Dengan Bitcoin?

Assalamualaikum dan salam hormat,

Admin mula terlibat secara serius dengan aktiviti pelaburan sejak dari tahun 2000 lagi. Skim cepat kaya pun pernah join, forex, stock market, fcpo, gold, unit trust, properties dan banyak lagi laaaaa. Yang terbaru sekali invest dekat cryptocurrency.

Karangan kali ini hanya terkait dengan aktiviti pelaburan cryptocurrency sahaja. Jadinya, kenapa admin tersangat minat untuk terlibat sama dengan aktiviti pelaburan yang berkaitan dengan cryptocurrency terutamanya yang berkaitan dengan bitcoin ni?.kenapa?……kenapa?….

Kerana benda ini

  1. Bersifat decentralized ( bergerak bebas dan tidak dikawal oleh mana-mana pihak )
  2. Anonymous ( kerahsiaan tahap tinggi…heeee…heeeee ). Hantam saja lahhhhh
  3. Buat masa ini, cryptocurrency terutamanya bitcoin sesuai sangat-sangat untuk dijadikan sebagai alat kalis inflasi. Nilai ringgit jatuh, minyak naik dan harga barang mahal pun tak hal laaaaaahhhhhh.
  4. Terkait degan online dan internet. Boleh on benda ni dekat rumah sahaja…emmmm buat bisnes dekat rumah kata kan…….
  5. Salah satu instrumen pelaburan yang paling cepat untuk dapat untung berbanding lain-lain instrument pelaburan yang pernah admin sertai
  6. Open source ( admin penyokong kuat projek open source sejak dari tahun 2006 lagi )
  7. Boleh dijadikan sebagai alat pertukaran diperingkat global dan local untuk mengatasi masalah currency exchange. Tiada lagi tambatan kepada USD atau lain-lain matawang serantau yang merugikan
  8. Low risk ( susah nak rugi )
  9. Disokong kuat oleh teknologi blockchain yang lebih telus
  10. Fund sendiri kontrol dan sendiri urus…rugi sendiri tanggung…heeee…heeee
  11. Modal permulaan yang boleh dikatakan agak mampu disediakan oleh segenap lapisan masyarakat
  12. Boleh digunakan sebagai alat pertukaran dan dijadikan sistem pembayaran bagi perniagaan online untuk local dan international market
  13. Cryptocurrency exchange aktif 24 jam dan admin boleh trade sampai muntah hijau
  14. Dan banyak lagi…tetapi yang banyak lagi ni akan menyusul ikut peringkat demi peringkat pada kebiasaanya. Diperingkat mula, admin sekadar fokus hanya kerana senang nak dapat untung dan bersifat open source sahaja tetapi bila sampai time posting ini hendak dimuat naik, daaaahhhhh ada berbelas-belas sebab pulak jadinya…..lepas pada ini tak pasti lagi laaaaaaa apa pulak sebab-sebab lain yang akan muncul….jeng….jengggggggggggggg…

Kenapa tidak ambil seruis hal ini?

Dekat Malaysia……………dekat Malaysia, masih ramai lagi yang belum ambil serius untuk peduli tentang hal kewujudan cryptocurrency ni….buat masa ini cryptocurrency dimonopoli oleh geng-geng pelaburan yang dulunya terlibat dengan forex, hyip, piramid skim dan gold ( mereka ini yang rajin mempromosikan nama cryptocurrency ). Mereka akan menggunakan kemudahan yang ada ini untuk menyambung kesinambungan legasi bisnes mereka sebab SOP cryptocurrency secocok dengan semua keadaan bisnes ( universal plugin ). Risiko memang tetap akan ada……emmmm tinggi atau rendah bergantung kepada kecekapan kepala-kepala ketua yang mentadbir sistem tertsebut untuk adjust bagi selamat. Sebab tu join-join group pelaburan ni semua admin tidak mau terlibat sama dan admin lebih rela belajar dan buat sendiri…baru puas hati. Jika join group pelaburan, bila kena time rugi admin tak boleh terima kenyataan tersebut dan selalu akan hilang pertimbangan dan biasanya akan menyalahkan kepala-kepala ketua group pelaburan dengan apa yang telah berlaku. Memang tidak adil laaaaaaaa kan?……so jika rasa pandai sangaaaaaatttttttttttt…….buat sendiri tengooooookkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk.

Lain kali laaaaa sambung kesah ini

Time makan tengahari sudah sampai, waktu ni tengah parking untuk buy bitcoin pada harga $4090……naik $4200……admin jual laaaa..tunggu apa lagi.

Sekian terima kasih dan selamat mencuba.

P/s: dengar kata zaman Dajay nanti, dia akan guna digital currency…..heeeee…heeeeeee..punggahhh.

 

Posted on

Pengalaman Trading Bitcoin Dan Altcoin

Assalamualaikum dan salam hormat,

Karangan ini dimuat naik untuk kegunaan newbie. Jika ada yang bercadang hendak berjinak-jinak dengan dunia trading bitcoin dan altcoin boleh laaaa baca karangan pendek ini. Karangan ini tidak terlibat dengan aktiviti mining. Pesan siap-siap naaaaa….( mining lain kali cerita ). Emmm, karangan dalam konsep klu dan bukanya kisah lengkap tetapi akan bersambung-sambung bila perlu sahaja.

Banyak benda nak kena tahu ni….

Bajet permulaan  untuk aktiviti trading RM100 sahaja. Buah mula, bitcoin yang pertama kali dikumpul melalui beli secara direct dari local bitcoin miner ( jumpa dalam FB ). Waktu mula keterlibatan, semua operasi adalah secara R&D dan try and error sahaja. Untuk kes admin, buah mula untuk kenal bitcoin dan terlibat dengan aktiviti trading memangggggggg agak sukar sebagai seorang newbie dan banyak benda kena ambil tahu dan banyak benda yang admin tidak tahu kerana cryptocurrency ni benda baru naik ( benda baru up dan info tidak banyak ). Wallet pertama yang digunapakai untuk tujuan simpan bitcoin dari dulu sampai sekarang adalah electrum ( offline wallet ). Nak survey tentang wallet ni pun admin kena ambil masa berminggu-minggu jugaaaaaa baru jumpa ( implikasi jika kededut nak invest duit untuk dapatkan ilmu ). Untuk trade pulak admin akan guna c-cex, poloniex dan luno. 3 tempat ini tak banyak karenah verifikasi, jadinya dekat 3 tempat inilah admin akan menghabiskan masa ketika trading ( verifikasi ni agak leceh sikit sebab terpaksa mendedahkan maklumat peribadi ) Admin tidak berapa berkenan hal-hal berkaitan verifikasi ni semua ( untuk akta AML dan KYC ).

Keuntungan pertama yang diperolehi

Bulan pertama aktiviti trading admin kaut untung dalam $20 ( setiap trading semuanya untung )…heeee…heeeee. Penat juga dibuat nya dan satu hari admin akan buka 4 ke 5 open position untuk trade. Bila dah dapat untung………….admin akan jual dan tak adanya nak tunggu sampai berbakul-bakul…….untung sikit pun admin akan juaaaaal…target 8 ribu ke 10 ribu satoshi macam tu….heeee….heeeeee. Antara masalah yang akan selalu buat kacau ketika trading sedang dijalankan adalah perasaan was-was. Hal ini akan menyebabkan satu open position pun tidak akan mampu dibuat bila sudah terkena kacau dengan penyakit was-was ini dan bila tiada open position baru yang mampu dibuat makanya proses untuk melipatgandakan keuntungan pun akan terbantut lahhhh jadinyaaaaaaaaaaaaa. Emmmmm, nak tau macam mana rasanya kena kacau dengan benda ni?………..Jika nak tau, kenaaaaa lahhhhhhhh masuk market dan jadi trader bitcoin dan altcoin dan mula trade dari sekarang. Benda ni memang dia akan mai kacau punya…..tak payah panggil, nanti dia akan mai dengan sendirinya……heee…heeeee….

Antara kejadian-kejadian yang berjaya dikesan

Setiap open position biasanya akan melalui fasa turun dan naik harganya….berdasarkan pengalaman admin ketika trading cryptocurrency, tempoh hold ( untuk cryptocurrency tidak berapa nak glamour ) paling lama 3 minggu harga market akan recover dan untuk bitcoin pulak, paling lama admin biasa hold 2 minggu ( lama sebab volume saiz kecil nak bagi ngam dengan profit ) untuk saiz mega volume admin hold 1 ke 2 hari paling lama sebelum take profit untuk dimanfaatkan sepuas-puasanya dan banyak lagi sebenarnya jika nak taip masuk.

 

Nak kena belah dulu………

Karangan terbantut nampaknya sebab dah kena kacau, jadinya admin sambung karangan ini dilain kali pulak. Untuk generasi terkini, jika berhasrat nak jadi jutawan melalui jalan pelaburan yang lebih cepat dari emas, stock market, unit amanah, forex dan hartatanah. Melabur lahhhhhhh dalam dunia cryptocurrency terutamanya bitcoin. Itu merupakan salah satu daripada cryptocurrency yang paling glamour dan yang paling tepat sekali untuk dibuat pilihan. Contoh….contoh..contoh…..4 bulan lepas sebelum karangan ini dimuat naik harga 1 BTC( bitcoin ) / RM 5000++ sahaja tetapi lepas karangan ini dimuat naik harganya sudah mencecah RM18 ribu ++……heeee..heeee.

Sekian terima kasih dan selamat majujaya.