Posted on

Akal Dan Otak Yang Mana Satu Power

Nootropics Malaysia

Assalamualaikum dan salam hormat,

Hari ni terfikir pulak bab akal dan otak. Ini semua gara-gara taksub terlampau dengan projek mind bio hacking untuk aktifkan minda ke tahap 100% ( target mau tinggi walaupun saintis confirm paling tinggi setakat ini 15%, merujuk kepada Albert Einstein punya speksifikasi ) punya kerja laaa. Macam dalam filem Lucy tu dan telah  terbawa-bawa sampai ke sini dah haaaaaa. Esok lusa tak tau lagi apa pulak bahan-bahanya. Heeeee…….heeee dan yang pastinya akan ada sambungannya  kerana episod ini baru saja nak mola ( untuk projek admin saja laaa ).

Artikal sebelum ini admin bawa masuk kaedah smart drugs iaitu NooCube dan MindLab Pro. Emmm, bahan-bahan lain admin tak terlibat naaaaa ( bahan-bahan yang ada rating tertinggi sahaja ). Filem-filem pendek yang admin muat naik sebelum ini pun,  semuanya berkaitan dengan smart drugs. Depa guna smart drugs jenis CPH4 dan NZT-48 ( ntah ada ntah tidak smart drugs ni ). Okay, kita tengok pulak bahan-bahan untuk topik hari ini ( gambar ambil dari google semuanya ).

Otak ( brain )

Buat masa ini banyak artikal yang admin cari dan jumpa, kebanyakkan dari saintis lebih fokus untuk hacking pada bahagian OTAK ( ini CPU manusia ) ianya komponen sama seperti jasad manusia yang lainya tetapi perananya adalah paling penting untuk fungsi keseluruhan jasad manusia. Emmmm, segala smart drugs yang admin sarankan dan yang diketengahkan dalam filem-filem sebelum ini yang diambil untuk minda adalah sekadar bahan konsep peransang, penyembuh dan merawat untuk komponen yang ada pada jasad sahaja.

Selain dari OTAK, ada lagi kompenan ghaib lain yang perlu kita ambil tahu iaitu MINDA, AKAL atau bahasa zaman ini OPERATING SYSTEM ( benda ghaib ). Benda ghaib ini tak nampak dengan mata kasar dan akal manusia biasa dan hanya boleh diketahui oleh manusia spiritual ( lihat dengan mata hati ) pada kebiasaanya dan benda ini memang susah untuk dibuktikan dengan kaedah sains. MINDA, AKAL atau OS ( operating system ) ini pulak bertindak sebagai komponen yang memainkan peranan penting antara OTAK dan SISTEM OPERASI yang telah siap sedia untuk digerakkan bila tiba masanya. Perghhhhhhh sampai mana pulak dah ni….boleh terima ka pelepasan hormon hyperteknikal  macam ini?…..heeeee..heeeee.

Di mana pulak database, cloud dan aplikasi untuk kegunaan OS, MINDA dan AKAL ini tersimpan?. Mesti ada kan?…tetapi dimana ianya tersimpan dan bagaimana ianya dibawa oleh OS, MINDA atau AKAL ke OTAK untuk diproses dan berapa pulak kelajuan yang diperlukan dalam setiap saat….Heee…heeeeee dan siapa nak jadi ahli dalam bidang ini dipersilakan untuk meneruskan kajian ini……..

Sambil-sambil taip karangan ini, admin layan music happy background melalui youtube ( guna earphone ), tengok videonya sekali dan diselang seli dengan melayan idea-idea kretif yang masuk melalui MINDA ke OTAK dan diproses oleh OTAK kemudian turun ke mata dan jari jemari untuk menaip huruf-huruf yang ada di keyboard pada laptop di depan mata…sekali-sekala volume  music dinaikan supaya energy dan mood bertambah.  Sehingga lah karangan pendek ini sampai kepada anda untuk dibaca. Begitulah proses karangan ini berlaku…………………………………………

Jika ada sebarang pertanyaan yang berkaitan, sila whatsapp/telegram ke talian 01132229401.

Sekian terima kasih dan selamat majujaya.

P/s: Ingat naaaaa, jangan padam segala ayat atau idea yang telah ditaip selagi ianya tidak selesai. Tolak ayat yang kita tak mau tu turun ke bawah. Harap berguna untuk kaki blogger yang suka taip karangan yang panjang-panjang.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *