Posted on

Ancaman Virus $eva1fYlbakBcVSir

Assalamualaikum tuan-tuan dan puan-puan,

Bertemu sekali lagi, nak buat macam mana kalau laman web kena serang dengan virus $eva1fYlbakBcVSir. Maklumat lanjut berkenaan dengan virus ini tuan-tuan dan puan-puan boleh baca artikal yang sama pada keluaran yang lalu.Link ada dekat bawah.

Macam mana nak buat? virus ini akan duplicate semua file index.php, footer.php dan home.php dan di selit masuk kot baru yang didalamnya ada mesin back door.

Ternik terbaru yang saya guna dan agak berkesan adalah set permission untuk semua file tadi ke 444.Untuk window server saya tidak pasti bagaimana caranya untuk tukar setting permission tersebut.Tiada duplicate atau rewrite file yang boleh diganggu selepas pada itu.Sila pastikan semua file yang berkaitan dibersihkan terlebih dahulu.

Harap maklumat ini membantu tuan-tuan dan puan-puan.Sebarang masaalah yang berkaitan sila kemukan kembali kepada pihak saya.

Sekian terima kasih dan selamat mencuba.

More from my site

  • Server Kena Hack Pulak Server Kena Hack Pulak Assalamualaikum tuan-tuan dan puan-puan, Pemilik laman web khususnya kena hati-hati terutama sekali yang guna platform wordpress dan share hosting.. Hackers kali ini bawa masuk file […]
  • Siap Sudah Skyjanc.comSiap Sudah Skyjanc.com Laman web ini kosnya RM 350 dan jangkamasa pemasanganya ambil masa 3 hari sahaja.
  • Rujuk Kes Penipuan Di Internet Dekat SiniRujuk Kes Penipuan Di Internet Dekat Sini Assalamualaikum tuan-tuan dan puan-puan, Kes ini  memang berat, iaitu menipu di alam maya iaitu di  internet.Ya untuk menipu di alam internet memang mudah dan senang sekali. Untuk […]
  • Cara Buat Blog Paling SenangCara Buat Blog Paling Senang Platfom percuma boleh guna blogspot dan untuk lebih advanced boleh cuba wordpress.Dua-dua mesra pengguna.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *