Posted on

Bahan Detox Alternatif Untuk Kurus

Assalamualaikum dan salam hormat,

Bagi yang tidak suka kepada berat badan berlebihan boleh cuba cara manual ini. Boleh buat sendiri agen detoksifikasi untuk badan.

Tip ini pihak admin dapat dari internet dan boleh dijadikan alternatif yang baik kepada segala bagai suppliment yang ada dekat pasaran. Jadi bagaimana caranya?, sila rujuk dibawah:

Bahan-bahanya

 1. Segala jenis limau, buah epal, timun dan halia ( agen buang angin ) yang lain-lain ikut kretiviti.
 2. Madu atau gula batu pun boleh diguna sebagai pemanis semulajadi.

Cara-cara penyedianya

 1. Potong cantik-cantik dan masukan dalam balang bersama sedikit madu sebagai pemanis.
 2. Tambah air 1 liter ( ikut kuantiti bahan ).
 3. Kemudian simpan di dalam peti sejuk selama 8 jam.

Kegunaanya

 1. Untuk proses penyingkiran lemak berlebihan dalam badan.
 2. Untuk kempiskan perut.
 3. Untuk melegakan sakit tekak dan banyak lagi.

Pihak admin lebih suka guna cara ini berbanding ambil suppliment tambahan yang ada dekat pasaran. Cuba buat tengoklah, kalau dapat ambil seminggu 2 ke 3 kali pun sudah cantik.

Sekian terima kasih dan selamat mencuba.

P/s Credit to azlitamasammanis.com untuk image dan content yang manarik ini.

Buat sendiri agen detoksifikasi

 

More from my site

 • Decentralized Sistem Untuk Generasi InternetDecentralized Sistem Untuk Generasi Internet Untuk rakyat Malaysia, 2 sistem tadi memang sangat-sangat penting dan sememangnya rakyat Malaysia perlu kepada 2 sistem tadi untuk masuk ke dunia bisnes yang lebih luas diluar sana ( […]
 • Keupayaan Minda Ditahap 100 Peratus Seperti LucyKeupayaan Minda Ditahap 100 Peratus Seperti Lucy Elbert Einstein mengikut kajian pakar sains, hanya menggunakan 15% dari keseluruhan neuron yang ada pada mindanya ( otak ) dan kita pulak, manusia biasa hanya menggunakan 10% dari […]
 • Kisah Sakit Lutut Dan Cara Nak Bagi LegaKisah Sakit Lutut Dan Cara Nak Bagi Lega Kisah sakit lutut pulak dah.......ini pengalaman sendiri laaa dan boleh dijadikan bahan rujukan untuk mangsa-mangsa sakit lutut, sakit pinggang dan juga sakit belah tepi bagian paha.
 • Belajar 3 Teknik Marketing Secara OnlineBelajar 3 Teknik Marketing Secara Online Belajar 3 teknik pengiklanan untuk online iaitu SEO ( search engine optimization ), Iklan adwords dan fb ads dalam satu pakej bijak lagi menjimatkan.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *