lubuntu

Belajar Trading Bitcoin Dan Altcoin

Assalamualaikum dan salam hormat,

Harga bitcoin semasa karangan ini dimuat naik, sekitar 1 BTC / RM 10k +++( 2 bulan sebelumnya sekitar RM 5k ++ sahaja ). Nampaknya bitcoin sudah menjadi satu instrumen pelaburan yang berstatus mewah sekarang ini. Emmmm, macam mana nak join kalau harga dah jadi semacam itu?.

Sikit-sikit lama-lama jadi bukit

Boleh sajaaaaaaaaaaaa, syaratnya kena beli dalam kuantiti yang kecil terlebih( bukan dikalangan orang hartawan, yang hartawan mereka tak baca isi blog ini ) dahulu kemudian kumpul laaa sikit-sikit dan ikut konsep sikit-sikit lama-lama jadi bukitttttttttttttttt. Bila ada duit yang berlebihan, topup stok bitcoin secara peringkat-berperingkat sampai laaaahhhhhhhhhhhh jadi bukit dan ulang teknik yang sama secara berulang-ulang kali selagi terdaya sampai cemuih. Emmmmm, pasti boring kan cara yang semacam itu?. Ada lain-lain cara tak yang lebih santai?. Aadddaaaaaaaa! iaitu join saja group pelaburan. Biasanya mereka akan buka pakej harga mampu beli dan untung pulak ada yang lumayan dan ada yang lenyap terus ( tidak disarankan ). Cara pelaburan yang semacam itu jika terlibat sama, semua risiko kena tanggung sendiri dan harap maklum.

Kena DIY pulak dah

Lain-lain cara yang ada adalah, ambil pendekatan secara bijaksana iaitu ( DIY ) untuk belajar trading dekat bitcoin exchange atau sertai group mining pool ( kena ada mesin mining sendiri ). Dua cara yang selamat dan sangat-sangat disarankan untuk kegunaan peserta baru. Secara jujurnya, bitcoin bukan lahhh intrumen pelaburan yang berisiko tinggi malah lebih menguntungkan buat masa ini berbanding lain-lain instrument pelaburan. Perlu tahu cara kerjanya dan kena juga tahu cara untuk memanipulasinya sahaja. Naaahhhhhhh! untuk peserta yang kekurangan bajet dan yang bajet kedekut gila tahap gaban, boleh saja explore di dalam internet dan sedut sendiri ilmu-ilmu berkenaan bitcoin yang berlambak-lambak tu secara free dan selagi termampu. Banyak dan memang tersangat banyak dan setiap info yang ada dalam tu kena tapis terlebih dahulu dan ilmu untuk tapis pulak kena ikut kepakaran masing-masing. Untuk yang ada bajet lebih dan yang terlebih sehingga melimpah ruah sana-sini dan jika ada rasa tamak nak lagi kayaaaaaaaaa , jalan singkatnya boleh saja langgan mana-mana pakej untuk belajar selok belok tentang trading bitcoin dan mining bitcoin berserta dengan altcoin nya sekali.

Ooooo nak promote pakej dia rupanya…

Ini pakej yang disediakan oleh pihak admin. Pakej ini berkonsepkan BELAJAR SAMPAI PANDAI. Kenapa pakej yang serupa ini disediakan oleh pihak admin?. oooooooo kerana pakej ini agak rumit bagi pemula tetapi mudah bagi yang sudah bergelar expertise. Emmm pada pemikiran admin, tidak mungkin sama sekali TEKNIK, TIP, CARA dan sebagainya yang disedut dari pengalaman yang lampau-lampau dapat dihadam secara agresif dalam tempoh 5 atau 8 jam sekali jalan. Proses pemahaman untuk menguasai setiap pakej yang diajar, paling kurang untuk manusia yang cerdik dan cepat tangkap maklumat baru untuk memahaminya adalah sekitar 1 bulan atau 6 bulan +++ untuk penguasaan penuh secara santai ( biasanya yang akan ambil tahu hal ini adalah golongan yang sibuk ). Emmm, untuk menyertai pengembaraan atas nama bitcoin yang menyeronokan ini sekurang-kurangnya komputer dan internet perlu  diadakan terlebih dahulu. Bajet untuk fee bagi pakej ini adalah sekitar RM1800 ke RM500 macam tu sahaja untuk satu kepala ( ooiiii mahalnya ). Heeee…heeeee nak dapat ilmu pun berkira ka?, jika macam tu punya anggapan lebih baik tak payah join dari awal kerana niat tersebut akan membunuh impian yang suci lagi murni untuk jadi kenyataanya nanti ( tak lah melawak saja tu dan harga boleh dibawa berbincang dan lagi satu hal admin dah ada income ). Biasanya caj yang akan dikenakan mengikut kemampuan masing-masing dan admin boleh bagi pelepasan ilmu yang berkaitan bitcoin / altcoin trading dan mining ikut bajet yang telah diperuntukan ( mudah dan sangat mudah ). Bagi yang cekap dan cerah mata hati, cukup hanya dengan install basic tradingnya sahaja dan lain-lain teknik akan auto self reconfiguration. Lagi satu hal yang penting adalah,  caj ini untuk mengurangkan trafik permintaan yang melampau-lampau ( dalam sebulan boleh layan 2 atau 3 langganan sahaja ) dan harap maklum.

Heeeeee…..heeeeee….cabut lariiiiiiiii…..

Yang berminat, boleh whatsapp/telegram pihak admin dan no contact ada dekat bawah.

Sekian terima kasih dan selamat majujaya.

P/s: Tukang kritik akan menambah banyak kebaikkan, puji-pujian itu kaki ampu laaaaaaaaaaaaa……..mana satu yang yang kena pilih?….

 

More from my site

  • Bitcoin VS Emas FizikalBitcoin VS Emas Fizikal Emmmmmm...........admin menggunapakai kedua-dua platfom tersebut buat masa ini dan setiap satu darinya mempunyai peranan masing-masing dan kedua-dua platfom tersebut juga ada kekuranganya […]
  • Decentralized Sistem Untuk Generasi InternetDecentralized Sistem Untuk Generasi Internet Untuk rakyat Malaysia, 2 sistem tadi memang sangat-sangat penting dan sememangnya rakyat Malaysia perlu kepada 2 sistem tadi untuk masuk ke dunia bisnes yang lebih luas diluar sana ( […]
  • Bitcoin Exchange MalaysiaBitcoin Exchange Malaysia Khusus untuk peminat dan bakal pengguna yang terpaksa layan bitcoin sebagai alat transaksi masa kini........mau tidak mau anda terpaksa terima gelombang bitcoin...heeeee....heeeeee....
  • Untuk Generasi Bitcoin, Decentralized, Blockchain Dan MiningUntuk Generasi Bitcoin, Decentralized, Blockchain Dan Mining Bitcoin pulak.....ini zaman dia, mau tau mau kena ambil peduli juga laaaaaaa....apa nak dikata.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *