Posted on

Blog Untuk Tujuan Pemasaran

Assalamualaikum,

Blog sebenarnya mempunyai potensi yang sangat besar untuk di tukarkan menjadi mesin yang boleh mendatangkan sumber pendapatan.

Apa yang blogger patut buat?. Mudah sahaja, iaitu mempertingkan lagi kualiti penyampaian dan maklumat di dalam blog. Ini hasil kajian yang perlu diambil peduli oleh pemilik blog.

  1. 70% pengguna internet lebih suka memilih maklumat organik dari senarai enjin pencari berbanding iklan berbayar. ( hasila kajian 2012 )
  2. 93% pengguna di Malaysia memilih Google sebagai tempat untuk mencari maklumat. ( statistik 2013 )
  3. Jumlah pengguna internet di Malaysia   60.7% ( dipetik dari returnonnow.com ) dan anggaran urusniaga internet sehingga 2015 bakal mencecah RM 5 billion. ( laporan dari Kementerian Kewangan Malaysia )
  4. 75% pengguna internet dunia, lebih suka memilih maklumat dari muka surat pertama sahaja  dan jarang-jarang untuk ke muka surat berikutnya. ( pentingnya SEO )
  5. Trend terkini pengguna internet di Malaysia iaitu lebih gemar melayari blog menggunakan smartphone. ( blog seharusnya mesra smartphone ) 60.2% pengunjung blog admin datangnya dari mobile browsers.

Ada maklumat yang disampaikan ini mungkin bebeza dari anggaranya yang sebenar. Jadi pihak admin berharap maklumat yang kurang tepat itu sila abaikan saja.

Sekian terima kasih dan selamat majujaya.

 

More from my site

  • Port Iklan Hard SellPort Iklan Hard Sell Yang terkini dan lokasi menarik untuk aktiviti hard sell dan soft selling. Platfomnya smartphone dan aplikasi sokongan adalah telegram laaaaaaa...... apa lagi. Kenapa telegram?.......ntah […]
  • Cara Aplikasi Teknik Soft SellingCara Aplikasi Teknik Soft Selling Boleh guna apppaaaaaaaa saja cara dan teknik soft selling yang ada dan ikut kepakaran masing-masing, janji........ masej tersebut boleh sampai secara tepat pada lokasinya.
  • Hard Sell Dan Soft SellingHard Sell Dan Soft Selling Sila guna kedua-dua kemudahan tadi jika terlibat secara serius di dalam aktiviti bisnes terutamanya online. Tak payah laaaaa nak fokus sangat pada satu-satu pakej kerana semua itu boleh […]
  • Pakar Blog SEO MalaysiaPakar Blog SEO Malaysia Untuk penjimatan kos pemasaran, pihak admin lebih suka guna skill SEO.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *