Posted on

Homestay Zon Utara Perlis, Kedah, P. Pinang Dan Perak

Assalamualaikum dan salam hormat,

Ini merupakan bahan bacaan penting yang ditujukan kepada pengusaha homestay disebelah Zon Utara iaitu Perlis, Kedah, P.Pinang dan Perak. Untuk Zon-Zon lainya, sila bangunkan komuniti anda dan pihak admin tidak mampu untuk menjaga kesemuanya kerana ini hanyalah projek yang berkonsepkan open source ( buat free untuk kegunaan awam ).

Al-kisahnya…..

Kisahnya, admin sekarang ini sedang membangunkan satu projek search engine database kepada homestay. Ianya ringkas tetapi sangat mantap, bersifat jangkamasa panjang, percuma dan mudah untuk digunakan oleh pengusaha-pengusaha homestay dan juga pengguna homestay. Sejak beberapa tahun keterlibatan dengan bisnes homestay, admin mendapati pengusaha-pengusaha homestay di Malaysia amnya banyak bergantung harap kepada platfom marketing yang disediakan oleh pihak luar dan ianya beselerakkan dimerata-rata tempat ( ini satu kerugian ). Itu bukan masalah besar tetapi yang menyebabkan idea ini terbit adalah disebabkan platfom marketing luar ini kadang-kadang sering mengubah polisi masing-masing yang mana kadang-kadangnya mendatangkan kerugian besar bagi tempoh jangka masa panjang kepada pengguna platfom mereka. Rasanya, pengusaha homestay yang terlibat pasti tahu akan hal tersebut terutamanya yang melibatkan kes markerting organik. Jadinya, idea search engine database ini pun terbit untuk dijadikan sebagai alternatif kepada masalah tadi. Masalahnya tidaklah ditahap kritikal seperti yang diperlakukan oleh FB atau Google search engine kepada pengguna yang menggunakan platfom mereka untuk tujuan bisnes ( marketing free ). Antaranya adalah tidak menonjolkan homestay ditempat sepatutnya apabila pengguna memerlukanya dan di dalam kes pemasaran homestay pulak, konsep marketingnya adalah perlu bersifat jangkasamasa panjang kerana homestay ini lebih kepada mengikut musim tertentu dan dicari apabila perlu sahaja. ( tak kan nak spam iklan setiap hari kan? dan ini bukan satu tidakkan yang bijak ).

Prosesnya bermula di sini….

Dipendekkan cerita, pengusaha homestay Zon Utara yang berminat untuk menyokong projek ini…………….boleh saja daftarkan dan iklankan homestay masing-masing di t.me/carihomestay. ( Telegram app dan ianya percuma ). Nama pun database dan tidak perlu spam iklan sampai pengguna naik muak melihatnya. Yang pentingnya adalah homestay tersenarai di dalam database tersebut dan bila pengguna memerlukanya dia akan mencarinya nanti dan tidak perlu spam iklan seperti kelihatan amat terdesak dan harap maklum.

Sekian terima kasih dan selamat majujaya.

P/s: Untuk submit iklan ke search engine database, sila ke t.me/carihomestay

Posted on

Hasil Terkini Pelaburan Cryptocurrency Tahun 2018

Assalamualaikum dan salam hormat,

Emmmmm, tahun 2018 ini…………tidak banyak hasil yang memberangsangkan admin boleh dapat dan sedut dari market cryptocurrency. Tahun yang agak mencabar dan tahun 2018 adalah tahun yang sering meminta kesabaran untuk ditambah dengan cukup banyak sekali. Heee…heeeeeee….

Kejatuhan nilai yang agak teruk…..

Market cryptocurrency rata-ratanya mengalami kejatuhan nilai yang agak teruk, terutamanya market yang bersangkutan dengan ICO, altcoin ( shitcoin, coin sampah ). Emm…apa yang mampu dibuat adalah setiap coin tertentu yang dibeli pada waktu ini hanya sesuai untuk disimpan bagi projek pelaburan jangka masa panjang dan admin sangat berharap pada tahun 2019 market cryptocurrency akan kembali sihat. Jika sebaliknya berlaku……….perlu ditambah lagi kesabaran dan yang paling penting coin yang dibeli dan yang disimpan tidak diistiharkan sebagai MATI ( paling penting ). Setakat posting ini dimuat naik, 1000 coin yang lahir dari projek ICO yang ntah apa-apa kebanyakkanya telah diistiharkan sebagai MATI. Jika mendapat status MATI, makanya pelaburan yang sebelum ini akan menjadi total loss. Jadinya perlu lebih berhati-hati dan tidak perlu percaya 100% make-up tebal yang ada pada white paper yang dibentangkan.

Untuk yang berani…

Tak banyak cerita menarik, emmmm…….time harga matawang digital yang rata-ratanya berada pada paras harga diskaun tahap lantai pada ketika ini dan jika berduit lebih, ada keberanian tahap tinggi, sanggup ambil risiko dan sanggup tunggu dengan penuh istikomah….heeee..heeeeeee………boleh saja beli dan simpan mana-mana coin bertaraf kuat ( rujuk coinmarketcap ) untuk disedut hasilnya apabila market cryptocurrency kembali aktif dan sihat dimasa akan datang nanti. Mampukah market cryptocurrency kembali aktif dan sihat?…….ya, itu sudah pasti.

Sekian terima kasih dan selamat majujaya.

 

Posted on

Telegram Group Untuk Iklan Dan Sedut Ilmu Bisnes

Assalamualaikum dan salam hormat,

Ini yang sedang diusahakan dan usahawan yang berminat kena cuba cara ini terutamanya usahawan dari negeri Kedah.

Ianya percuma…

Untuk usahawan yang sememangnya kaki iklan dan diwaktu yang sama berminat juga untuk sedut pelbagai ilmu berkaitan bisnes tahap tinggi amnya, dipersilakan untuk menyertai group telegram ini t.me/niaga24jam. Usia group ini 1 tahun ++ dan disokong oleh kekuatan viral sekitar 2500+ pengguna pada setiap masa. Ianya percuma dan iklannya pulak dijamin akan sampai tepat ke target tanpa proses algorithm yang menyusahkan.

Sumber kajian untuk kerja marketing…

Kepada usahawan yang berminat untuk menjalankan kajian tentang situasi marketing pada waktu ini, boleh juga menggunakan data yang telah tersedia secara percuma sebagai panduan menarik untuk kerja marketing yang berikutnya.

Kena cuba…

Tiada jaminan untuk dapat sale secara mendadak dekat group ini kerana group ini adalah tempat untuk memperkenalkan produk masing-masing dan juga untuk sedut ilmu berkaitan bisnes sahaja. Untuk dapat sale yang kencang, perlu kepada skill berikutnya yang yang lebih maju dan harap usahawan, kaki iklan dan penghuni group tersembunyi telah sedia maklum tentang hal tersebut, tetapi itu bukanlah suatu hal yang sangat mustahil dan hal sebaliknya boleh saja berlaku pada bila-bila masa, yang pentingnya iklan dan aktiviti anda wujud dengan gahnya di dalam group tersebut.

Sekian terima kasih dan selamat mencuba.

Url: t.me/niaga24jam

#bisnes
#anakkedah

Posted on

Kenapa Coinex Exchange Jadi Pilihan?

Assalamualaikum dan salam hormat,

Emmm, kenapa pulak dengan Coinex?………..Kerana exchange ini akan agihkan gifts dalam bentuk perkongsian kuntungan per hari. Konsep yang sangat menguntungkan traders dan penyimpan coin.

Tunggu apa lagi….

Setiap hari admin akan terima 7 ke 9 coin dalam bentuk gifts dan volume gifts yang diterima pulak mengikut jumlah token CET yang admin simpan. CET ni token rasmi untuk Coinex exchange. Senang cerita, simpan CET banyak-banyak dan gifts yang diterima nanti  pun akan jadi banyak. Berdasarkan pengalaman yang lepas-lepas, jika admin terima gifts dalam nilai BTC, paling sikit 1000 satoshi sehingga 2000 satoshi ( ikut volume CET ) per hari admin akan dapat dan cuba kali tengok dengan 30 hari. Sudah tentu banyak kan?……..dan inilah yang dikatakan “making money while your sleep“….itu baru satu coin………heeeee…..heeeee.

Ini Coinex…

Coinex

Macam mana nak dapatkan gifts?…

Untuk dapat gifts, kena simpan token CET dan itu syarat penting yang perlu dibuat. Yang berdaftar secara lengkap ikut KYC punya format, kelebihanya adalah unlimited withdrawal, boleh vote dan guna kemudahan mining trade. Untuk keahlian biasa, limit pengeluaran sekitar USD10000 sahaja dan lain-lain kemudahan tiada. Admin pilih jadi ahli biasa sahaja…

Yang berminat, boleh daftar ikut link ini cara buka akaun di Coinex.

Sekian terima kasih dan selamat majujaya.

P/s: lambat kena tinggai…

Posted on

Mencipta Pendapatan Bulanan Yang Konsisten

Assalamualaikum dan salam hormat,

Ini hasil kajian dan penelitian secara terancang yang dibuat pada tahun 2017 dan kini telah dipraktikkan secara serius oleh pihak admin untuk kegunaan sendiri sahaja. Projek ini bertujuan untuk menghasilkan pendapatan bulanan yang konsisten. Emm….anggaran pendapatan yang akan diperolehi hasil dari projek ini diantara RM3000 sehingga RM6000 sebulan ( lebih lagi pun boleh ).

Tak perlu berhenti kerja…..

Nak buat macam mana?………invest duit sahaja. Hanya perlu invest duit dalam jumlah tertentu ( yang tak ada modal buat setakat mana yang ada ), untuk suatu tempoh jangkamasa tertentu seperti 12 bulan atau 24 bulan untuk tujuan penghasilan pendapatan bulanan secara konsisten mengikut anggaran pendapatan bulanan tertera di atas tadi. Sesuai dipraktikkan oleh golongan berpendapatan rendah, para petani, penoreh getah, orang kurang upaya dan ramai lagi terutamanya yang berpendapatan kurang daripada RM3000 sebulan. Hasil mungkin akan dapat dirasai selepas 1 tahun atau 1.5 tahun dari tarikh bermulanya projek ini.

Kena kuasai ilmu berkaitan pelaburan….

Emm, untuk menjadikan projek ini boleh berjalan dengan baik. Ilmu berkaitan pelaburan jangkasa masa panjang, selok belok pelaburan yang hendak dipilih, risiko pelaburan yang bakal dihadapi, pengurusan risiko pelaburan jika berlaku masalah tertentu dan sebagainya lagi perlu dikuasai terlebih dahulu ( itu syarat penting ). Dannnnnnnnnnn ilmu ini boleh diperolehi dengan begitu mudah di internet.

Contoh yang boleh digunapakai…

Buat masa ini, admin invest kebanyakkan duit yang masih berbaki ( yang lain dah habis kena baham dengan INFLASI ) ke dalam beberapa projek ICO bagi ketegori teknologi blockchain ( modal sikit sahaja ). Pilihan ketegori pelaburan tidak semestinya sama antara setiap orang yang hendak membuat pelaburan. Jadinya kena bijak memilih dan KENA TAU dekat mana nak letak duit masing-masing supaya ianya selamat dan yang ada kemampuan tinggi untuk mendatangkan hasil. Jika di dalam Malaysia, PNB ( modal kena besar ) merupakan salah satu contoh tempat yang solid untuk tujuan pelaburan seperti ini dan yang sudah confirm akan mendatangkan hasil ( ikut rekod terdahulu ) paling tidak 7.5% ke 9% setahun. Tetapi, admin cari yang boleh mendatangkan 1000% ke 10000% setahun ( ikut target pendapatan bulanan masing-masing ). Heeee…heeeee…..duit banyak nikmatnya tak sama dengan duit sikit…

Kena buat kajian sendiri…

Setakat itu sahaja cerita yang admin boleh buka. Sila buat kajian dan balik buat bila sudah faham cara kerjanya. Dengan adanya projek sebegini, setahun tidak bekerja pun tidak ada masalah kerana pendapatan sudah tersedia cumanyaaaaaaaaaaaaaaaaa jangan terlebih boros dan guna ikut bajet per bulanan sahaja dan konsep ini perlu diulang-ulang sampai mati. Harap maklum.

Sekian terima kasih dan selamat majujaya.