Port Baik Untuk Tambah Pendapatan Secara Online

Assalamualaikum dan salam hormat,

Sebelum taip karangan ini, admin ada terbaca satu kisah yang dimuat naik oleh The Edge Daily, emmm…………. melalui update terkini mereka dekat FB april/2017 dan mereka ada menyatakan hampir 600 ribu rakyat Malaysia bakal kehilangan pekerjaan. Banyak juga tu dan itu merupakan rekod yang dapat dikesan dan yang tidak dapat dikesan bagaimana pulak?.

Kisahnya Lebih Kurang Macam Ni Laaaaa

Tinggalkan bab mereka-mereka yang bakal kehilangan pekerjaan tadi dan admin berharap mereka sempat mencari payung yang sesuai untuk berlindung seisi keluarga nanti. Dah besar panjang semuanya dan pandai-pandai lah mereka  nanti berusaha mencari haluan masing-masing ( dah serik nak tunjuk jalan ). Lagi satu hal,  mana layak seorang blogger nak bagi cadangan kewangan secara berlebih-lebihan ( lesen mana?…lesen mana? ). Walaubagimanapun, admin akan share satu lagi port yang dirasakan agak sesuai tetapi sekadar klunya sahaja dan aktiviti ini tidak melibatkan kos operasi yang begitu besar dan yang tidak begitu membebankan ( mampu cari ). Kos permulaan sekitar RM500 hingga RM2000 macam tu sahaja ( dapat lebih, itu lagi baik ) dan benda ini boleh dijalankan secara online. Kelengkapan asas yang perlu ada adalah komputer dan internet. Lokasi yang disarankan adalah bitcoin exchange ( info lanjut boleh cari di dalam internet ). Info yang admin bagi ini adalah sekadar klu bagi memudahkan caranya sahaja.

lubuntu

Rekod Urusniaga Dan Hasil Kajian Yang Tidak Seberapa

Ikut rekod terkini semasa karangan ini dimuat naik, 11 open trade yang dibuat dalam tempoh menunggu tidak sampai 24 jam semuanya mencatatkan keuntungan yang bergaya. Macam menarik kan? dan dari hasil kajian yang dibuat oleh pihak admin untuk kegunaan sendiri mendapati, sekurang-kurangnya dengan bajet yang mencukupi purata pendapatan yang boleh dikutip dari aktiviti ini sekitar RM5 ribu ke RM10 ribu +++ sebulan ( ikut saiz bajet yang digunakan ). Dari hasil kajian secara bebas kupu-kupu malam, setiap hari di platfom yang sama juga ada lebih kurang 17 ribu ke 14 ribu aktif trader yang terlibat sama pada satu-satu masa dan platfom ini berjalan secara 24 jam tanpa henti ( boleh trade sampai muntah hijau jika cukup bajetnya ).

Luuuuu Pikir Lu Sapaaaa?

Oppssssss, karangan sampai setakat itu sahaja dan yang lain-lainya  sila cari sendiri.

Sekian terima kasih dan selamat majujaya.

 

 

Beli Bitcoin Dan Gunakanya Untuk Sedut Seberapa Banyak Income Selagi Terdaya

Assalamualaikum dan salam hormat,

Jika setakat beli dan simpan, kemudian beli dan simpan lagi lepas tu tunggu pulak 10 tahun untuk dapat untung. Apa kes saranan pelaburan yang semacam itu. Try cara ini pulak….

Dari sini ianya bermula

Ini hasil dari R&D yang dibuat sendiri oleh pihak admin. Keuntungan biasanya akan diperolehi dalam bentuk nilai bitcoin, USD dan juga dalam apa-apa juga nilai matawang yang diminati ( kena tukar dulu naaa ). Emmmm main sources nya adalah nilai bitcoin. Cara kerjanya sangat mudah iaitu, dapatkan stok bitcoin dari local trader, kemudian simpan dan bagi dia rehat seketika dalam private wallet 2 atau 3 minit lebih kurang macam tu sebelum kita kerah dia cukup-cukup untuk buat kerja untuk kita nanti secara 24 jam ( kena ada wallet khusus ). Simpan saja tak guna walaupun ada jaminan ada kenaikkan harga dan benda ini jika ikut pemahaman hasil dari R&D, bitcoin ni boleh beranak pinak dengan begitu mudah jika dapat dikerah secara all out ( untuk monthly income punya projek ). Biasanya untuk bagi bitcoin beranak pinak boleh saja mining guna mesin mining sendiri yang super power atau mining rig yang disokong oleh cip pemprosessan cpu dan gpu ( mining kalau silap adjust, boleh makan rugi dan jangan terpengaruh dengan ajen dan penjual mesin mining yang tak ada latar belakang bitcoin teknikal yang baik ). Lagi satu kaedah adalah mengunapakai kemudahan exchange platfom ( cari yang aktif ). Untuk sesi R&D pada kali ini admin guna kedua-duanya sekali iaitu mining mesin sendiri + exchange. Emmmmmmmmmmmmm, admin lebih cenderong dengan kaedah exchange ( bajet tak banyak dan cara kerja simple ) dan mining sekadar dijadikan alat sokongan tambahan untuk mengisi kekosongan ruangan dan power yang telah sedia ada pada mesin trading yang sedang berjalan dan hanya tinggal untuk diambil manfaatnya sahaja ( sesiapa sahaja boleh buat cara ini ).  Emmmmmmm sewa hashing rate pun admin pernah buat tau ( cara ini banyak hal dangan supplier dan pool company ). Jangan try cara sewa hashing rate ini jika berhasrat untuk mining sebabnya untung boleh jadi tak ada ( dah test ). Jika berhajat untuk mining, boleh saja layan mining rig yang kita buat sendiri iaitu guna stok CPU/GPU yang kita boleh dapat dari local market pun okay dah….Sorry bro untuk mining bitcoin, kadar kepayahan untuk mining dan jumpa block baru semakin hari semakin sukar tetapi untuk market Malaysia masih boleh bertahan atas beberapa faktor lain yang menyokong ( sila cari sendiri ).

c-cex

Kenapa admin lebih fokus kepada exchange?

Cara kerjanya sangat mudah tetapi kena ada basic trading serba sedikit supaya ianya jadi lebih mudah. Bajet tak besar dan trade berjalan secara 24 jam. Untuk jadikan exchange sebagai tempat menghasilkan pendapatan secara bulanan, adjusting bajet yang diperlukan untuk trade adalah sangat penting. Emmmmmm B 0.01 rasanya tak cukup dan paling kurang B 0.1 atau B 0.5 macam tu rasanya dan yang dirasakan agak sesuai ( B 1 lagi baik ). Untuk sesi R&D admin guna B 0.01 ( tambah kekuatan ) dengan kemampuan 3 ke 6 trade sehari. Emmmm, apa yang admin dapati 11 dari open trade yang melibatkan operasi selama 24 jam menunggu  kesemuanya mencatatkan keuntungan mengikut saiz masing-masing. Risiko kerugian kekal dekat sini boleh dikatakan hampir  tiada kerana sifat market itu sendiri yang sangat aktif kecuali trader yang lembab dan terlalu tamak dengan skill ntah apa-apa. Kadar minima paling cepat untuk dapat untung dari kenaikan harga adalah di antara 0.1% ke 5%, sebaliknya pulak apa yang akan berlaku adalah market akan membuat pembetulan harga baru mengikut kadar retracements yang sedia ada ( ntah apa-apa ayat laaa aku guna ni ). Cuba-cuba la paham dan kalau tak faham buat tak tau sudah laaaa. Kaedah beli pada masa harga diskaun dan jual pada harga sihat dari peratus kenaikkan yang disarankan dekat atas tadi adalah disarankan dan admin praktikkan cara tersebut. Beli dan hold sepanjang zaman adalah sikap dan cara trading yang sangat membosankan di lokasi yang aktif……heeee…heeeeeeeeee dan admin tak mau laaaaaaaaaaa geng dengan trader yang suka mempraktikan cara bosan ini dan harap maklum.

Banyak mana boleh dapat?

Dari cakaran kasar atas kertas yang tak berapa nak cerah dah ni, paling busuk untuk aktif trader dekat exchange dan mining tegaq dapat adalah sekitar RM 10K++ sebulan ( modal 1 bitcoin / RM 5300 ++ ) . Untuk trader B 0.001, RM 100 sebulan dapat kot….heeee…….heeeeee . Jika tak dapat terus istiqomah dan terus buat sampai dapat. Buat sendiri naaa…ini semua klu belaka.

Sebelum dibenci, kena berambus cepat-cepat

Emmmmm, kena sambung karangan ini dilain kali dan waktu taip karangan ini admin masih hold 2 open trade yang telah di setting secara auto close on profit when trigger happen ( 1 dah untung tetapi admin tamak sikit kali ini dan tak mau take profit lagi dan yang satu lagi masih tersangkut dengan trend menurun ). Emmm……. betul ka ayat tu?. Hantam saja laaaa…..

Sekian terima kasih dan selamat mencuba.

P/s: Didapati cara diatas sesuai untuk rakyat Malaysia yang terbeban dengan GST dan yang suka mengharapkan BRIM……Untuk pemilik hutang PTPTN apa kata buka hati dan minda, cuba buat trade ikut suka hati dan mana tau ada sinar dihujung nyawa…….buat sendiri.

 

Cara Untuk Tambah Pendapatan Ikut Saluran Bitcoin

Assalamualaikum dan dan salam hormat,

Jika rajin mencari, makanya lama kelamaan akan berjumpa juga dengan apa yang dicari. Inilah yang admin telah jumpa di dalam misi mencari lubang-lubang atau jalan-jalan yang sesuai bagi mendapatkan sumber pendapatan melalaui port bitcoin. Lebih kurang 5 bulan juga prosesnya dan ianya berjalan secara berterusan dengan pelbagai karenah dan halangan ( halangan biasa sahaja ) dan juga melibatkan penggunaan pelbagai kepakaran teknikal ditahap tinggi. Projek ini termasuk di dalam pakej R&D.

Kos Mula Bitcoin 0.001

Alhamdulillah, hasil pertama telah pun diperolehi tetapi tidak lah begitu banyak dan boleh dibanggakan( alhamdulillah ) sangat, sekitar B 0.001 macam tu. Emmmmm, modal permulaan sekitar B 0.001 juga. Jadi laaaa, hampir 100% juga tu hasilnya dan sekarang sudah ada B 0.002 secara kasarnya. Yang masih tersangkut dan tak boleh di withdraw atas faktor tidak cukup syarat untuk dibawa keluar adaaaaa lebih kurang B 0.001 juga ( semua ini ada di dalam akaun mining pool ) dan kesemua proses  yang melibatkan operasi ini mengambil masa sekitar  1 minggu ( proses untuk dapat untung kembali ) macam tu. Emmm untuk hasil dari lain-lain Altcoin yang masih lagi tersangkut di dalam fasa open trade, ada lebih kurang B 0.02 ( jIka sampai ke harga sasaran ) macam tu dan masih  menunggu masanya yang sesuai untuk ditebus keluar secara auto sahaja. Lebih kurang  B 0.025 macam tu laaaa kesemuanya jika digabungkan sekali dan admin start dari B 0.001 sahaja.

c-cex

Antara Kepakaran-Kepakaran Yang Admin Guna

Antara keperluan, kepakaran dan segala bagai kemahiran yang admin guna untuk support projek ini adalah MASA, KEPAKARAN MEMAHAMI BAHASA KUMPUTER UNTUK HASHING POWER, BASIC MATEMATIK, SISTEM KESELAMATAN, ANALISIS HARGA, KEPAKARAN MENGAWAL DANA YANG SEDIKIT, KEKUATAN DAYA KECEPATAN BERFIKIR, KEMAMPUAN UNTUK BERKOMUNIKASI DENGAN PEMBANTU PLATFOM DALAM BAHASA ORANG PUTIH ( admin tak berapa mahir bab ni, heee….heeee ), KEUPAYAAN UNTUK SELESAI MASALAH DENGAN SENDIRI APABILA BANTUAN YANG DITERIMA TIDAK BERJAYA, TAHU JENIS-JENIS ALGORITHAM UNTUK CRYPTOCURRENCY, TAHU SELOK BELOK TRADING DEKAT PLATFOM ONLINE, TAHU SECARA ASAS BAGAIMANA CARA-CARA UNTUK TRANSFER DAN GUNA AKAUN BITCOIN SECARA JELAS ( penting ) dan banyak lagi. Ini bukan proses untuk menunjukkan kepakaran tetapi sekadar menunjukkan keperluan yang perlu digunakan dan perlu ada nanti jika ada yang berhajat untuk buat benda yang sama. Yang paling asas adalah KEPAKARAN UNTUK TRADE DEKAT PLATFOM Exchange ( main sources paling banyak bagi untung ). Untuk trade dekat platfom exchange, jika ada basic trading forex, saham dan pasaran hadapan yang itu merupakan satu bonus khas yang banyak dan akan membantu nanti ketika live trade tetapi trading dekat ALTCOIN / BITCOIN market adalah lebih santai dan risk nya adalah cukup rendah. JANGAN GUNA MARGIN services!.

Mesin mining Rigs

Mining rigs ini admin ambil dari Google sebagai contoh. Setiap rumah dekat Malaysia boleh generate income secara santai jika ada mesin ini dan mesin ini untuk script mining yang support GPU / CPU. Kos bikin tak mahal dan JANGAN HARAP JADI KAYA DENGAN HANYA ADA MINING RIGS ini ( ini alat sokongan bantuan tambahan ).

Income Dalam Nilai Bitcoin/USD

Income yang bakal di perolehi biasanya di dalam format bitcoin ( B 1=RM5300++ ) atau USD. Kiranya untuk pengusaha dari Malaysia, ini merupakan salah satu bonus KHAS yang cukup lumayan lebih dari BRIM jika semua hasil yang diperolehi dapat di tukar ke nilai RM dalam kadar dan nilai tukaran semasa yang sedia ada. Paling kurang RM10k sebulan….heeeee……..heeeeee.

Berapa modal yang diperlukan?

Sekitar RM 2000 ke RM 500 macam tu sahaja. Emmm, tidak termasuk lain-lain keperluan seperti komputer, internet dan bahan-bahan pembelajaran jika perlu.

Sistem Jalan 24 Jam

Projek berjalan secara 24 jam dan bila-bila masa boleh ganerate income. Siapa yang patut buat benda ini?, semua sekali rakyat Malaysia yang berada pada peringkat bawahan yang terkesan dengan gst dan penangung PTPTN.

Caaaa Alip Buuuuttt, Cabut

Alamak!, laaaaangit dah kelam dan macam hujan lebat nak turun saja ni dan sebelum kilat mai rasanya admin nak kena belah dulu laaaaa. Tak apa, sistem online dekat server luar negara dan admin tidak perlu monitor secara 24 jam. Tau dahhhh akan dapat untung..heeeeee….heeeee.

Sekian terima kasih dan selamat mencuba.

P/S: Untuk urusan bantuan nasihat teknikal  bagi pemula sahaja biasanya admin caj RM 1800 sekepala dan  admin sarankan luangkankan masa untuk study sendiri benda ni pelan-pelan dekat internet. Secara jujur, projek ini memang sempoi dan anda patut cuba.

 

The brand you can trust as like as you trust yourself