Belajar Trading Bitcoin Dan Altcoin

Assalamualaikum dan salam hormat,

Harga bitcoin semasa karangan ini dimuat naik, sekitar 1 BTC / RM 10k +++( 2 bulan sebelumnya sekitar RM 5k ++ sahaja ). Nampaknya bitcoin sudah menjadi satu instrumen pelaburan yang berstatus mewah sekarang ini. Emmmm, macam mana nak join kalau harga dah jadi semacam itu?.

Sikit-sikit lama-lama jadi bukit

Boleh sajaaaaaaaaaaaa, syaratnya kena beli dalam kuantiti yang kecil terlebih( bukan dikalangan orang hartawan, yang hartawan mereka tak baca isi blog ini ) dahulu kemudian kumpul laaa sikit-sikit dan ikut konsep sikit-sikit lama-lama jadi bukitttttttttttttttt. Bila ada duit yang berlebihan, topup stok bitcoin secara peringkat-berperingkat sampai laaaahhhhhhhhhhhh jadi bukit dan ulang teknik yang sama secara berulang-ulang kali selagi terdaya sampai cemuih. Emmmmm, pasti boring kan cara yang semacam itu?. Ada lain-lain cara tak yang lebih santai?. Aadddaaaaaaaa! iaitu join saja group pelaburan. Biasanya mereka akan buka pakej harga mampu beli dan untung pulak ada yang lumayan dan ada yang lenyap terus ( tidak disarankan ). Cara pelaburan yang semacam itu jika terlibat sama, semua risiko kena tanggung sendiri dan harap maklum.

Kena DIY pulak dah

Lain-lain cara yang ada adalah, ambil pendekatan secara bijaksana iaitu ( DIY ) untuk belajar trading dekat bitcoin exchange atau sertai group mining pool ( kena ada mesin mining sendiri ). Dua cara yang selamat dan sangat-sangat disarankan untuk kegunaan peserta baru. Secara jujurnya, bitcoin bukan lahhh intrumen pelaburan yang berisiko tinggi malah lebih menguntungkan buat masa ini berbanding lain-lain instrument pelaburan. Perlu tahu cara kerjanya dan kena juga tahu cara untuk memanipulasinya sahaja. Naaahhhhhhh! untuk peserta yang kekurangan bajet dan yang bajet kedekut gila tahap gaban, boleh saja explore di dalam internet dan sedut sendiri ilmu-ilmu berkenaan bitcoin yang berlambak-lambak tu secara free dan selagi termampu. Banyak dan memang tersangat banyak dan setiap info yang ada dalam tu kena tapis terlebih dahulu dan ilmu untuk tapis pulak kena ikut kepakaran masing-masing. Untuk yang ada bajet lebih dan yang terlebih sehingga melimpah ruah sana-sini dan jika ada rasa tamak nak lagi kayaaaaaaaaa , jalan singkatnya boleh saja langgan mana-mana pakej untuk belajar selok belok tentang trading bitcoin dan mining bitcoin berserta dengan altcoin nya sekali.

Ooooo nak promote pakej dia rupanya…

Ini pakej yang disediakan oleh pihak admin. Pakej ini berkonsepkan BELAJAR SAMPAI PANDAI. Kenapa pakej yang serupa ini disediakan oleh pihak admin?. oooooooo kerana pakej ini agak rumit bagi pemula tetapi mudah bagi yang sudah bergelar expertise. Emmm pada pemikiran admin, tidak mungkin sama sekali TEKNIK, TIP, CARA dan sebagainya yang disedut dari pengalaman yang lampau-lampau dapat dihadam secara agresif dalam tempoh 5 atau 8 jam sekali jalan. Proses pemahaman untuk menguasai setiap pakej yang diajar, paling kurang untuk manusia yang cerdik dan cepat tangkap maklumat baru untuk memahaminya adalah sekitar 1 bulan atau 6 bulan +++ untuk penguasaan penuh secara santai ( biasanya yang akan ambil tahu hal ini adalah golongan yang sibuk ). Emmm, untuk menyertai pengembaraan atas nama bitcoin yang menyeronokan ini sekurang-kurangnya komputer dan internet perlu  diadakan terlebih dahulu. Bajet untuk fee bagi pakej ini adalah sekitar RM1800 ke RM500 macam tu sahaja untuk satu kepala ( ooiiii mahalnya ). Heeee…heeeee nak dapat ilmu pun berkira ka?, jika macam tu punya anggapan lebih baik tak payah join dari awal kerana niat tersebut akan membunuh impian yang suci lagi murni untuk jadi kenyataanya nanti ( tak lah melawak saja tu dan harga boleh dibawa berbincang dan lagi satu hal admin dah ada income ). Biasanya caj yang akan dikenakan mengikut kemampuan masing-masing dan admin boleh bagi pelepasan ilmu yang berkaitan bitcoin / altcoin trading dan mining ikut bajet yang telah diperuntukan ( mudah dan sangat mudah ). Bagi yang cekap dan cerah mata hati, cukup hanya dengan install basic tradingnya sahaja dan lain-lain teknik akan auto self reconfiguration. Lagi satu hal yang penting adalah,  caj ini untuk mengurangkan trafik permintaan yang melampau-lampau ( dalam sebulan boleh layan 2 atau 3 langganan sahaja ) dan harap maklum.

Heeeeee…..heeeeee….cabut lariiiiiiiii…..

Yang berminat, boleh whatsapp/telegram pihak admin dan no contact ada dekat bawah.

Sekian terima kasih dan selamat majujaya.

P/s: Tukang kritik akan menambah banyak kebaikkan, puji-pujian itu kaki ampu laaaaaaaaaaaaa……..mana satu yang yang kena pilih?….

 

Sistem Bitcoin Berkonsepkan Pinjam Dan Invest

Assalamualaikum dan salam hormat,

Tuuuhhh dia konsep apa pulak ni?. Ini laaaaa bendanya yang admin jumpa bila selongkar dalam-dalam tentang bitcoin. Makanya terjumpa laaaaaaa dengan konsep pinjam dan invest dan benda ni sememangnya sangat-sangat menarik untuk diaplikasikan.

Yang ada duit lebih

Konsep ini sangat mudah untuk diaplikasikan iaitu yang ada DUIT LEBIH ( kelompok yang ramai ) boleh buat investment dan YANG TAK CUKUP DUIT boleh buat pinjaman. Cara ini sangat sesuai untuk diaplikasikan dengan menggunapakai konsep asas bitcoin itu sendiri iaitu open source, decentralized dan smart contract.  Emmmmmm, ada lagi huraianya iaitu yang MEMINJAM kena bayar balik dalam bentuk perkongsian keuntungan bukan interest rate naaaaaa ( tak  layan laaaa interest rate tu semua ) dan dengan cara itu yang MELABUR akan mendapat ganjaran masing-masing dan kadang-kadang lambat dapat pun adaaaaaaaaaaaaaa. Emmm yang apply fix rate pun ada ( bukan islam ) dan bayaran balik akan dibuat ikut ketetapan yang dibuat oleh peminjam ( mingguan, bulanan dan tahunan ).

Bantu yang tidak mampu untuk realisasikan hasrat mereka

Konsep semacam ini ada yang letak nama crowdfunding, P2P lending dan macam-macam lagi. Yang jelasnya adalah KELOMPOK RAMAI YANG MAMPU DAN ADA FUND BERLEBIHAN boleh melaburkan dana yang mereka ada untuk membantu kelompok tertentu yang memerlukan ( konsep bantu membantu jika diikutkan pada sumber asalnya ). Geng yang buat benda ini sebenarnya, mereka tidak lagi berminat untuk menggunapakai konsep pinjaman yang disediakan oleh sistem perbankan yang sedia ada, yang mana bagi mereka ianya agak menekan dan keterlaluan. Ada dibentang secara serius di dalam rancangan TED talk. Emmmmmm, sama laa dengan fungsi dan aspirasi asal matawang digital iaitu bitcoin dan elok sangat-sangat laaaa tuuuu. Part ni kena kupas lagi tetapi admin dah naik muak untuk mengarang…heeeee…heeee.

Yang memberi akan dapat juga habuanya

Nahhhhhhh!, apabila terlibat dengan konsep dan sistem serupa ini makanya kita tidak lagi terlibat dengan aktiviti riba kerana telah menggunapakai konsep perkongsian keuntungan ( hadiah untuk yang mambantu dan yang memberi ). Emmmm, ini merupakan salah satu daripada konsep pembasmian kemiskinan tegar yang ada pada zaman ini dan hal ini telah pun menampakan hasilnya.

Adakah ini skim pelaburan?

Ada yang kata ini skim pelaburan yang berisiko tinggi. Emmm, itu pandangan puak-puak jahil lagi kedekut nak mampos dan abaikan mereka dan sistem ini tidak perlu penyertaan manusia seperti mereka. Sistem ini tidak mengumpul dana tetapi hanya dijadikan sebagai tempat pemadanan antara YANG ADA DUIT LEBIH dan yang ada IDEA TETAPI tidak TIDAK CUKUP BAJET. Yang berhajat untuk membangunkan sistem serupa ini, boleh taip keywords dekat search engine “bitcoin lending atau bitcoin crowdfunding “. Tetapi awas, ada sebahagian darinya telah pun disalah guna sebagai platfom pelaburan ala-ala skim cepat dapat untung. Jadinya perlu diteliti dengan lebih dalam sikit tentang hal itu kerana sistem ini seakan-akan sama laaaaaaa. Lagi satu sumber, boleh saja taip ” crowdfunding bitcoin wiki”. Dalam  tu banyak lagi cerita pemula yang berkaitan dan yang telah menggunapakai sistem yang serupa ini.

Sekian terima kasih dan selamat majujaya.

P/s: Bitcoin pada mulanya dipandang nagetif, nahhhhhh sekarang apa sudah jadi?….dan admin tidak mengayat manusia bebal tetapi kongsi maklumat berkonsepkan opensource sahaja. Manusia bebal ni belagak saja pandai.

 

Kerja Part Time Dari Rumah

Assalamualaikum dan salam hormat,

Yang sebenarnya ini adalah pakej untuk BELAJAR, FAHAM, BUAT SENDIRI dan TRADE SAMPAI MUNTAH HIJAU ( bukan program untuk ajak masuk dan melabur di dalam mana-mana pakej pelaburan yang ntah apa-apa ). Pakej ini ada hubungkaitnya dengan fenomena digital currency yang tengah hot sekarang ini iaitu Bitcoin ( BTC ).

Sedikit pengenalan yang serba  ringkas

Buat masa ini, Bitcoin exchange merupakan salah satu daripadanya yang boleh disertai oleh kebanyakan rakyat Malaysia kerana kos untuk menyertainya tidak lah begitu membebankan sangat berbanding untuk terlibat secara serius dengan aktiviti mining bitcoin yang mana ianya memerlukan bajet yang agak besar dan yang pastinya ramai yang tidak akan mampu. Sebagai alternatif untuk merebut segala peluang yang masih ada, salah satu darinya adalah dengan menyertai Bitcoin exchange. Untuk menyertai Bitcoin exchange perlu lah ada sedikit sebanyak ilmu yang berkaitan dengan Bitcoin dan juga operasi exchange.

Solusinya ada disediakan, jika berkenan

Oleh itu, pihak kami di Niaga24jam.com ada menyediakan perkhidmatan tersebut tetapi ianya berbayar. Fee untuk menyertai pakej yang ditawarkan ini, boleh dibayar mengikut kadar kemampuan kewangan masing-masing ( ajar ikut bajet yang diperuntukkan sahaja secara peringkat-berperingkat ) dan cara belajarnya adalah melalui online secara live support melalui pekhidmatan whatsapp/telegram ( pihak kami ada teknik khusus yang digunakan supaya setiap tutorial mudah untuk dihadam ).  Pakej ini berkonsepkan BELAJAR SAMPAI PANDAI dan……………….

Urusan pendaftaran

Jika rasa berminat untuk menyertai pakej untuk BELAJAR, FAHAM, BUAT SENDIRI dan TRADE SAMPAI MUNTAH HIJAU. Boleh daftar dekat bawah atau boleh saja hubungi pihak admin yang bertugas untuk info lanjut seterusnya.

Sekian terima kasih dan selamat majujaya.

P/s: jangan tengok hasil trading, nanti berdarah hidung dibuatnya….heeeee….heeeeee.

 

The brand you can trust as like as you trust yourself