Posted on

Cara Mudah Kaut Untung Dekat Bitcoin Market

Selling bitcoin Malaysia

Assalamualaikum dan salam hormat,

Biasanya, bila harga bitcoin naik admin akan kata dalam hati “tungu harga murah sikit baru beli”…….dan sebaliknya pulak bila harga dah turun, admin akan kata dalam hati dengan nada yang lebih kurang sama juga ” harga akan turun lagi tuuuu ” dan tunggu duluuuuuuuuu.

Jika sudah terkena penyakit was-was

Kesudahanya, melepas semua peluang-peluang yang ada. Emm……….hal ini disebabkan admin telah terkena dengan penyakit was-was. Penyakit ini telah mengusai diri dengan rakusnya sehingga mampu mengawal diri admin sehingga menjadi seorang penakut ditahap melampau di tempat yang tidak sepatutnya. Jadinya, jika ingin terlibat di dalam dunia trading terutamanya yang melibatkan bitcoin. Penyakit was-was ini perlu di atasi dengan sebaik-baiknya terlebih dahulu. Sangat penting hal ini.

Bitcoin news

Cara berani mati

Bila masa boleh kaut untung dengan cara ini?. Caranya mudah sangat-sangat iaitu dengan mengambil tindakkan berani mati untuk membuka posisi baru dan mampu membuat keputusan  yang sesuai pada tahap berani mati sama ada untuk beli atau jual. Lepas tahap ini baru akan terperasan macam mana untung atau rugi tercipta. Bila terkena bab rugi, ini kena belajar bab sabaq dan masa pulakkkkkkkk…….heee..heeeeee. Banyak lagi sebenarnya………..

Boleh saja jika nak sedut ilmu ini secara instant, tapi bukan free naaaaaa.

Lain kali sambung kesah ini dan jika berhasrat untuk belajar cara trading like warrior yang tak takut mati, sila whatsapp/telegram pihak admin ditalian +6011 3222 9401.

Sekian terima kasih dan selamat majujaya.

p/s: admin freelance underground investor….ilmu yang diperturunkan tidak diberikan sijil dan yang segala bagai denganya….dapat ilmu trading sahaja….bab sijil tu boleh buat sendiri jika perlu….heeee…heeee.

Posted on

Harga Bitcoin Jatuh Tak Perlu Panik

Assalamualaikum dan salam hormat,

Untuk newbie ( sahaja ) yang terlibat dengan urusniaga bitcoin terutamanya ketika situasi harga bitcoin jatuh, sebagai seorang trader yang kental lagi handsome, kita tidak perlu panik dengan apa yang berlaku. Tengok patern harga bitcoin dekat bawah.

Bitcoin chat

Ceritanya begini

Buat masa ini, sebarang aktiviti yang menyebabkan harga jatuh adalah perkara biasa dan dari kejadian itu pulak akan lahir peluang-peluang menarik iaitu akan dapat kaut bitcoin pada harga diskaun. Bila masa harga bitcoin jatuh apa yang akan berlaku? hanya akan berlaku susut nilainya sahaja……bila sampai masanya nanti harga tu akan recover balik dan proses ini akan berulang banyak kali selagi market bitcoin ini wujud.

Sekian terima dan selamat menjadi trader bitcoin yang kental.

P/s; bitcoin……bitcoin…bitcoin……bitcoin…bitcoin…tetapi bila tiba saat itu dia tak akan recover balik dah dan hanya sekali sahaja akan berlaku perkara ini.

 

Posted on

Cara Mudah Untuk Beli Bitcoin Di Malaysia

luno

Assalamualaikum dan salam hormat,

Salah satu tempat yang admin sarankan untuk beli bitcoin buat pertama kalinya adalah dekat platfom LUNO ( untuk newbie ). Dekat sini boleh layan deposit menggunakan sistem perbankan yang ada dalam Malaysia.

luno

Step pertama daftar, verifikasi dan deposit saja duit ke dalam akaun luno untuk urusan pembelian bitcoin buat pertama kali di platfom exchange yang telah disediakan. Harga ikut penawaran dan permintaan yang sedia ada…jika berhajat untuk dapatkan stok bitcoin dengan harga yang lebih murah, kena tunggu time harga diskaun berlaku.

Bila tu?

Bila ada skandal yang bersaiz besar melanda market bitcoin…..jika tak sabar sangat-sangat….boleh saja beli pada harga terkini dipasaran. Time posting ini dimuat naik harga 1 BTC / RM15,462 ++ ( ini mungkin harga tertinggi setakat ini ). 4 bulan yang lepas sekitar RM 5000 ++ sahaja…..heee..heeee…..pecah kepala jika dapat join pelaburan yang sebegini.

Emmmmm, sekian terima kasih dan selamat mencuba.

P/s: Tutorial secara instant untuk beli bitcoin buat pertama kali, sila masej admin…guna aplikasi telegram atau wahatsapp adalah paling cepat akan dapat responding…daripada pihak admin.