Posted on

Bolehkah Duit Bekerja Untuk Kita?

Assalamualaikum,

Boleh atau tidak boleh? jawapanya boleh, contoh terdekat adalah pelaburan dalam ASB. Tiap-tiap tahun terima habuan. KWSP pun sama, tapi kalau pengurusan KWSP boleh up % keuntungan tahun depan lagi baik.

Itu baru 2 contoh bahawa duit boleh bekerja untuk kita. Yang penting letakkan duit biar kena pada tempatnya. Di mana lagi tempat yang sesuai? banyakkk dan rajin-rajinkan lah diri untuk mencari.

Sekian terima kasih dan selamat mencuba.

More from my site

2 thoughts on “Bolehkah Duit Bekerja Untuk Kita?

  1. Betul. Macam kawan simpan di asb dan tabung haji. Tiap-tiap tahun dapat dividen. Asb purata 7% setiap tahun tabung haji purata 5% setiap tahun. Dah 3 tahun kawan buat camni. 1/3 dari jumlah dividen setiap tahun kawan guna untuk melancong bawa family, memanjakan diri, haha. Lagi 2/3 simpan tak usik pun. So kawan kalau melancong setiap tahun tak guna duit gaji atau simpanan lain, just guna dividen tu je. Takde la terasa sangat duit keluar.

  2. Tahniah! En Wan kerana telah memanfaatkan peluang yang ada..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *