Bolehkah Duit Bekerja Untuk Kita?

Assalamualaikum,

Boleh atau tidak boleh? jawapanya boleh, contoh terdekat adalah pelaburan dalam ASB. Tiap-tiap tahun terima habuan. KWSP pun sama, tapi kalau pengurusan KWSP boleh up % keuntungan tahun depan lagi baik.

Itu baru 2 contoh bahawa duit boleh bekerja untuk kita. Yang penting letakkan duit biar kena pada tempatnya. Di mana lagi tempat yang sesuai? banyakkk dan rajin-rajinkan lah diri untuk mencari.

Sekian terima kasih dan selamat mencuba.

2 thoughts on “Bolehkah Duit Bekerja Untuk Kita?”

  1. Betul. Macam kawan simpan di asb dan tabung haji. Tiap-tiap tahun dapat dividen. Asb purata 7% setiap tahun tabung haji purata 5% setiap tahun. Dah 3 tahun kawan buat camni. 1/3 dari jumlah dividen setiap tahun kawan guna untuk melancong bawa family, memanjakan diri, haha. Lagi 2/3 simpan tak usik pun. So kawan kalau melancong setiap tahun tak guna duit gaji atau simpanan lain, just guna dividen tu je. Takde la terasa sangat duit keluar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *