Posted on

Cara Beli Bitcoin

Assalamualaikum dan salam hormat,

Sebelum ini kisahhhhhhhhhhhhhh…..cara buka akaun bitcoin dan untuk kali ini, buka pulak kisahhhhhhh…….cara-cara untuk beli bitcoin ( harga terkini 1 btc memang agak keras ). Untuk kegunaan newbie semuanya ini.

Ini haaaa cara-caranya….

Apa kes dah buka akaun, bitcoin nya tak ada kan?. Caranya sangat mudah, untuk orang Malaysia boleh guna platfom Luno dan kenapa kena guna Luno?. Kerana senang untuk deposit duit dari local bank terus ke dalam wallet yang telah tersedia di dalam platfom Luno. Apabila duit dah ready dalam wallet, baru boleh beli bitcoin yang telah diapungkan oleh seller yang ada di dalam platfom Luno. Dalam Luno tu ada exchange dan dekat situ lah tempatnya urusan jual dan beli bitcoin akan dilakukannya nanti.

Peluang untuk jadi orang kaya baru..

Emmm, macam tu la prosesnya dan tersangat laaaa mudah dan bab trading lain kali admin buka kisahnya. Rupa-rupanya jika pandai trading dekat cryptocurrency exchange, peluang untuk jadi orang kaya baru memang sangat-sangat cerah tetapi kena ada skill trading laaaa pulak……dan oleh kerana itu, kena usaha untuk cari skill tersebut saaaaammmpaaaaiiii dapat. Itu pun jika berminat untuk jadi orang kaya baru laaaaaaaaaaaa….dan harap maklum.

Sekian terima kasih dan selamat mencuba.

More from my site

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *