Hacking mind

Cara Jimat Kos Iklan

Assalamualaikum dan salam hormat,

Teknik sebelum ini, pihak admin buka kisah berkenaan email subscribers atau newsletters untuk jimatkan kos pengiklanan terutamanya platfom berbayar.

Ada satu lagi cara yang agak porpular iaitu menggunapakai platfom  blog + content marketing + SEO / SEM ( search engine optimization ). Ianya teknik pengiklanan secara organik dan yang bersifat jangkamasa panjang dan percuma. Teknik ini bergantung kuat kepada ranking sesuatu produk atau keywords di dalam senarai search engine terpilih seperti Google, Bing atau Yahoo ( di Malaysia, Google masih lagi pilihan utama ). Untungnya dekat mana?.

Telah sedia maklum, setiap produk yang tersenarai di kedudukan terbaik dalam senarai enjin pencari boleh saja bertahan sehingga bertahun-tahun lamanya ( ini lah yang untungnya, cuba bayangkan satu produk boleh kaut untung RM100k bersih tanpa perlu keluarkan kos pengiklanan ). Untuk dapat target buyer yang tepat, platfom search engine adalah salah satu daripada tempatnya yang membekalkan kepada pemilik perniagaan target buyer yang sangat tepat ( pengguna itu sendiri yang mencari sesuatu produk di internet melalui search engine ). Berapa kos untuk setup sistem semacam ini?.

Yang mahalnya script SEO ( boleh mencecah puluhan ribu ) Jika menggunapakai teknik tumpang platfom, kosnya tak sampai sebanyak itu. Content marketing boleh cipta sendiri mengikut skop produk yang hendak diketengahkan dan platfom blog pulak kos pemasanganya sekitar RM150 ke RM200 ( sewaan setahun ).

Pertanyaan yang berkaitan, sila whatsapp / telegram ke talian 011 3222 901.

Sekian terima kasih dan selamat mencuba.

p/s: invest untuk tambah ilmu, memang tak pernah rugi.

LAGI KESAH MENARIK UNTUK DIBACA

  • Pakej Iklan Di BlogPakej Iklan Di Blog Pakej iklan di blog yang mesra SEO. Target page pertama dan page kedua dalam senarai search engine.
  • Pemasaran Internet Yang BerkesanPemasaran Internet Yang Berkesan Satu lagi kaedah pemasaran internet yang boleh dikatakan sangat berkesan dan begitu efektif serta dapat menjimatkan kos pengiklanan.
  • Halangan Pertama Blog Seo MalaysiaHalangan Pertama Blog Seo Malaysia Berhajat nak jadi pakar SEO Malaysia?. Ada dua benda ( bot ) yang perlu anda kenal. Baca dekat web ini bila ada masa terluang.
  • Blog Internet Marketing MalaysiaBlog Internet Marketing Malaysia Langkah seterusnya, kenal pasti platfom marketing yang sesuai. Sebahagianya ada di dalam laman web ini dan boleh baca bila perlu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *