Posted on

Cara Kumpul Bitcoin Di Malaysia

bitcoin malaysia

Assalamualaikum dan salam hormat,

Bab ini penting sangat-sangat iaitu cara nak dapatkan bitcoin atau kumpul bitcoin. Ada banyak cara yang sebenarnya dan ianya bergantung kepada keperluan dan ikut kepakaran masing-masing.

Guna cara macam ini pun boleh

Untuk yang ada bajet lebih boleh saja join bitcoin exchange atau bitcoin miner ( farm, pool atau cloud ). Manakala untuk yang cekap bab marketing pulak, boleh saja join ecommerce peringkat global guna platfom decentralized untuk jual services, produk fizikal dan apa saja lahhhh yang boleh dijual atau guna blog buat artikal menarik dan jual untuk dapatkan bitcoin pun bolehhhhhhhh ( admin layan cara ini juga ) dan yang paling senang sikit dan untuk yang tak suka menjual dan ada modal lebihan sikit-sikit tu, boleh try test skill trading dekat bitcoin exchange ( layan platfom decentralized cukup la ). Admin pun layan bitcoin exchange, tetapi layan untuk saiz kecik-kecik saja. Ini sistem decentralized dan open source, sesiapa sahaja bebas memilih untuk ikut bersama atau pun tidak dan juga tiada paksaan untuk menyertainya dan cara ini lebih santai dan bebas.

Cerita ni nampak macam mengarut sajaaaaa

Ada banyak lagi cara lain yang sebenarnya, tetapi bitcoin ni dia punya volatility sangat agresif dan perilakunya juga sangat-sangat aktif. Turun naik harga adalah sangat-sangat agresif dan boleh drop sampai boleh sakit jantung pun ada ( setakat diistihar muflis ni perkara biasa dan ini untuk geng layan margin trading )…..heeeeee….heeeeee……………………macam tipu saja ( ini untuk geng bitcoin trading exchange yang selalu guna platfom third party saja ). Jika berhajat untuk guna bitcoin sebagai instrument pelaburan pulak konsepnya sangat mudah iaitu, ” BELI TIME HARGA BITCOIN MURAH ATAU DISKAUN “. Bila masa nak dapat harga betul-betul murah?, time ada skandal besar-besaran dan bila harga dah naik, jual saja untuk dapatkan keuntungan. mampukah bitcoin melingkup?.

Ada lagi rupanya………

Agak sukar kerana ianya sudah mendapat tempat dihati populasi penduduk di dunia dan ianya akan menjadi ancaman kepada gold dan juga duit kertas. Emmmmmmm, paling tergugat adalah duit kertas itu sendiri. Dekat sini admin tak cerita dan tak bawa masuk pun bab nak dapat bitcoin kena join mana-mana pakej pelaburan yang ada tiket janji sekian-sekian dan dapat sekian-sekian bitcoin kan?. Emmmm mana-mana yang join pakej yang semacam tu anda mungkin akan menjadi mangsa seperti pelabur dekat Mt. Gox dan Mycoin. Sila jauhi projek pelaburan yang sebegini dan 2 syarikat tadi terlibat dengan skandal bitcoin tahun 2014. Ada banyak cara lain lagi yang sebenarnya……….yang baiknya pilih yang lebih mudah dan yang lebih selamat. Untuk newbie perlu luangkan sedikit masa untuk study tentang bitcoin nya sahaja dan itu kuncinya.

Lebih kurang macam tu laaa kisahnyaaaaa….

Tak payah panjang-panjang, nak belajar pasang, setup trading exchange decentralized dekat komputer  atau belajar trading guna centralized platfom atau centrelized platfom?. Sila whatsapp/telegram pihak admin di talian 011 3222 9401. Yang tak bestnya tentang platform decentralized ini adalah tidak begitu aktif dan yang aktifnya adalah platfom centralized seperti Poloniex, Bittrex, Coinbase dan banyak lagi.

Sekian terima kasih dan selamat majujaya semoga sempat menjadi warga bitcoin decentralized.

P/s: time harga tinggi, beli saiz kecik sudah laaa…heee..heeeee.

 

More from my site

Belajar Trading & Invest Sampai Pandai

Cryptocurrency exchange adalah port baru lagi menarik untuk tambah pendapatan melalui online. Ini adalah pakej untuk BELAJAR TRADING, INVEST, SEDUT INCOME dari ZERO dan BUAT SENDIRI SAMPAI JADI. Pekej berkonsepkan BELAJAR SAMPAI PANDAI. Market aktif 24 jam dengan kadar penyertaan aktif 25k ke 14k pengguna setiap hari, boleh trade dan kaut untung sampai muntah hijau.

Sekian terima kasih dan selamat majujaya.

Berminat untuk terlibat sama?, sila whatsapp/telegram pihak admin di talian 011 3222 9401 atau sila masukkan alamat email yang aktif dan klik butang di bawah untuk urusan pendaftaran.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *