bitcoin malaysia

Cara Kumpul Bitcoin Di Malaysia

Assalamualaikum dan salam hormat,

Bab ini penting sangat-sangat iaitu cara nak dapatkan bitcoin atau kumpul bitcoin. Ada banyak cara yang sebenarnya dan ianya bergantung kepada keperluan dan ikut kepakaran masing-masing.

Untuk yang ada bajet lebih boleh saja join bitcoin exchange atau bitcoin miner ( farm, pool atau cloud ). Manakala untuk yang cekap bab marketing pulak, boleh saja join ecommerce peringkat global guna platfom decentralized jual services, produk fizikal dan apa saja lahhhh yang boleh dijual atau guna blog buat artikal menarik dan jual untuk dapatkan bitcoin pun bolehhhhhhhh ( admin layan cara ini juga ) dan yang paling senang sikit dan bagi yang tak suka menjual dan ada modal lebihan sikit-sikit tu, boleh try test skill trading dekat bitcoin exchange ( layan platfom decentralized cukup la ). Admin pun layan bitcoin exchange, tetapi layan untuk saiz kecik-kecik saja. Ini sistem decentralized dan open source, sesiapa sahaja bebas memilih untuk ikut bersama atau pun tidak dan juga tiada paksaan. Baru ada feeling fun kan?.

Ada banyak lagi cara lain yang sebenarnya, tetapi bitcoin ni dia punya volatility sangat aktif dan perilakunya juga sangat-sangat aktif. Turun naik harga sangat-sangat agresif dan boleh drop sampai boleh sakit jantung dan mati pun ada ( setakat diistihar muflis ni perkara biasa )…..heeeeee….heeeeee……………………macam tipu saja ( ini untuk geng bitcoin trading exchange guna platfom third party saja ). Jika berhajat untuk guna bitcoin sebagai instrument pelaburan konsepnya sangat mudah iaitu, ” BELI TIME HARGA BITCOIN MURAH “. Bila masa nak dapat harga betul-betul murah?, time ada skandal besar-besaran dan mampukah bitcoin melingkup?.

Agak sukar kerana ianya sudah mendapat tempat dihati populasi penduduk di dunia dan ianya akan menjadi ancaman kepada gold dan juga duit kertas. Emmmmmmm, paling tergugat adalah duit kertas itu sendiri. Dekat sini admin tak cerita dan  tak bawa masuk pun bab nak dapat bitcoin kena join mana-mana pakej pelaburan yang ada tiket janji sekian-sekian dan dapat sekian-sekian kan?. Emmmm mana-mana yang join pakej yang semacam tu anda mungkin akan menjadi mangsa seperti pelabur dekat Mt. Gox, dan Mycoin. Sila jauhi projek pelaburan yang sebegini dan 2 syarikat tadi terlibat dengan skandal bitcoin tahun 2014. Ada banyak cara lain yang lebih mudah dan selamat jika berhajat untuk terlibat sama dengan operasi bitcoin. Cuma perlu luangkan sedikit masa untuk study tentang bitcoin sahaja.

Tak payah panjang-panjang, nak belajar pasang dan setup trading exchange decentralized dekat komputer. Sila whatsapp/telegram pihak admin di talian 011 3222 9401.

Sekian terima kasih dan selamat majujaya semoga sempat menjadi warga bitcoin decentralized.

P/s: time harga tinggi, beli saiz kecik sudah laaa…heee..heeeee.

 

LAGI KESAH MENARIK UNTUK DIBACA

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *