Selling bitcoin Malaysia

Cara Mengatasi Masalah Persaingan Di Dalam Bidang Perniagaan

Assalamualaikum dan salam hormat,

Nak buat macam mana ni?. Jika ilmu dan modalnya pun ciput memang susah laaa untuk bersaing. Nak pulak, yang ada sikap semulajadi iaitu kemalasan tahap apa ntah untuk  menambah ilmu-ilmu baru dan yang berkaitan dengan bisnes. Perghhhhhh.

Sedut ilmu melalui online sahaja

Ahhhh!, itu semua alasan saja. Zaman laaaaaaaaaaaaaaa….. ni, untuk dapatkan ilmu yang berkaitan dengan bisnes dan yang lagi mantop tak gaduh p Univesiti ( untuk yang tidak mampu laaaaaa ). Dekat youtube ada, di dalam blog pun ada, dekat media sosial seperti FB pun ada dan jika ada duit lebih sikit………….. beli laa buku. Emmmmmmmm, 4 cara tu pun sudah cukup power untuk dapatkan  info dan juga tip-tip yang bertaraf dewa. Yang paling syok sekali adalah join group bisnes ( bukan group iklan bisnes ) yang berkonsepkan open source dan R&D. Join group bisnes yang macam ini memang admin syorkan sangat-sangat untuk semua warga usahawan kerana banyak manfaat dan kelebihanya.

Sikap yang perlu diperhalusi keberadaanya

Sikap yang kena ubah, dari belagak sombong kepada merendah diri. Sombong ni laaa yang akan menjadi benteng paling besar dan kuat sekali di dalam memainkan peranan khusus untuk menghalang ilmu baru dari meresap masuk ke dalam minda dan nak pulakkkkkkkkkkk…………… yang dah ada kertas bertanda dan bernama seperti PHD, MASTER atau yang lain-lainya……….lagi laaaa perit dibuatnya. Yang sedihnya adalah nasib kepada geng kertas bertanda dan bernama. Bukan senang ooooooooooo……..untuk melepaskan diri dari hal kertas bertanda ini.

Kesan bila adanya branding

Pernah dengar tentang branding?. Emmmmmmm, ini laaa bendanya yang akan membantu dan membuatkan sesuatu bisnes itu boleh bertahan dengan gahnya walaupun ada persaingan yang sengit dari pesaing-pesaing lain. Ya….jenama yang gah. Jika belum ada benda ini, elok buat dari sekarang. Nak buat benda ini, kena lalui suatu proses yang lama dan panjang dan terpaksa lalu pelbagai halangan dan ketelitian yang khusus. Contohnya, sila lihat jenama-jenama terkenal yang ada di dunia ini dan yang anda tahu untuk dibuat kajian. Cuba selongkar rahsia bisnes mereka? dan sudah berapa lama usia bisnes mereka? ( buat kajian tentang operasi bisnes mereka ).

Sudah tiba masanya untuk berhenti merapu

Secara kesimpulanya, untuk lawan persaingan secara kental kena ada dan buat branding, ilmu, networking dan dana yang mencukupi. Emmm ini laaa yang admin perasan setakat ini untuk peringkat asas. Banyak lagi yang sebenarnya dan yang lain-lain tu mungkin akan terperasan bila sudah sampai masanya kot. Benda ni semua adalah bahan berkonsepkan opensource dan R&D. Seperti biasa, ianya boleh diguna dan perlu adjust beberapa part penting jika ianya dirasakan perlu supaya ngam dengan diri si pengguna nanti dan harap maklum tentang hal ini.

Sekian terima kasih dan selamat majujaya.

P/s: Emmm, tak mampu langgar takdir…………itu yang perlu usahawan hadam dan tahu.

 

More from my site

  • Jom Buat BisnesJom Buat Bisnes Kerana laptop utama sahaja yang jahanam, hasil yang dapat macam-macam hal...Tidak lah ALLAH jadikan sesuatu itu dengan sia-sia.
  • Testing Iklan Berbayar Dekat FBTesting Iklan Berbayar Dekat FB Baru-baru ini admin try test buat 1 iklan dekat fb ads menggunapakai kaedah boost post. Respond okay dan admin telah berjaya mengumpul 152 like dalam masa 2 hari ( simpan p laaa, mana tau […]
  • Minggu Ini Layan Kisah Bitcoin ExchangeMinggu Ini Layan Kisah Bitcoin Exchange Banyak sangat ni info tentang bitcoin dan itu tandanya bitcoin sudah meluas pengaruhnya...
  • Bitcoin VS Emas FizikalBitcoin VS Emas Fizikal Emmmmmm...........admin menggunapakai kedua-dua platfom tersebut buat masa ini dan setiap satu darinya mempunyai peranan masing-masing dan kedua-dua platfom tersebut juga ada kekuranganya […]
Belajar, Sedut Income Dan Kumpul Bitcoin

Bitcoin exchange adalah port baru lagi menarik untuk tambah pendapatan melalui online. Ini pakej BELAJAR TRADING, SEDUT INCOME dan MINING dari ZERO dan BUAT SENDIRI SAMPAI JADI. Pekej berkonsepkan SEDUT ILMU SAMPAI PANDAI. Market aktif 24 jam setiap hari dengan kadar penyertaan aktif 25k ke 14k pengguna setiap hari, boleh trade dan kaut untung sampai muntah hijau.

Sekian terima kasih dan selamat majujaya.

Berminat untuk tahu dengan lebih lanjut, sila whatsapp/telegram pihak admin di talian 011 3222 9401 atau sila masukkan alamat email yang aktif dan klik butang di bawah untuk urusan pendaftaran.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *