Posted on

Homestay Dealova Gurun Kedah

Assalamualaikum dan salam hormat,

Homestay dilengkapi dengan 3 bilik tidur, 2 bilik air dan lain-lain kelengkapan berkonsepkan kotemperori. Bilik juga dilengkapi dengan alat penghawa dingin yang selayaknya.

Antara kemudahan yang disediakan…

Boleh disewa mengikut harian, mingguan dan bulanan. Untuk sewaan berdurasi jangka masa panjang, potongan harga akan diberikan kepada yang layak. Lokasinya berdekatan dengan Pusat Industri Berat Gurun, Pusat Reakriasi Gunung Jerai, Yan, Pantai Murni, Tanjung Dawai, Kolej Matrikulasi Jenun dan banyak lagi tempat-tempat menarik yang lain-lainya. Bab makan…………….tidak perlu bimbang kerana homestay ini, lokasinya berdekatan dengan beberapa tempat makanan yang menarik disekitarnya seperti Abah Mee Udang, Ikan Bakar Top, Nasi Kandaq Hussien dan ABC Salji Pohon Kitchen pun dekat denganya.

Dimana lokasinya?…

Dealova Homestay Gurun

Mudah untuk dikunjungi dan lokasinya berdekatan dengan susur keluar Lebuhraya PLUS Gurun, ini alamatnya:

Dealova Homestay
No 629, Lorong 19
Taman Permai Utama
08300 Gurun
Kedah.

Berapa harganya?..

Harga sangat berpatutan iaitu RM 150 sahaja.

Nah! ini untuk tempahan…

Untuk tempahan, sila whatsapp/call Puan Su ditalian +6011 1151 5528.

Sekian terima kasih dan selamat majujaya.

Pemandangan indah di dalam homestay…

Dapur, bilik air, ruang tamu dan mini gym….

 

Posted on

Sistem Tempahan Untuk Pengusaha Homestay, Catering, Car Rental Dan Wedding Planner

Homestay Reservations Registration Form

Assalamualaikum dan salam hormat,

Ini projek waktu free dan yang telah berjaya disiapkan oleh pihak admin ( sistemnya simple, tetapi sangat berkuasa ). Jika ada di antara pengusaha HOMESTAY, CATERING, PENGUSAHA KERETA SEWA dan WEDDING PLANNER yang berminat untuk menggunapakai sistem yang serupa ini………… jangan malu dan segan, sila  whatsapp / telegram / call pihak admin ditalian jika ada sebarang pertanyaan yang berkaitan mengenainya.

Sistem ini untuk anda

Sistem tempahan

Sistem di atas berkonsepkan ” MUDAH, RINGKAS dan CEPAT DAPAT TEMPAHAN “. Tinggal lagi fokus secara agresif pada kerja-kerja yang melibatkan marketing sahaja yang perlu dipertingkatkan dan untuk kerja-kerja penerimaan tempahan biar lah sistem yang menguruskanya secara online…Mudah kan?…..dan inilah masanya dan teknologinya yang patut anda guna untuk membantu perniagaan yang terkait supaya dapat pergi keperingkat yang lebih tinggi lagi.

Berapa pulak kosnya?

Kosnya permasangan bermula dari RM 550 sehingga RM 1800 sahaja dan jika ada sebarang pertanyaan yang berkaitan, sila whatsapp / telegram admin di talian 011 3222 9401.

Test sistem

Untuk test sistem tempahan homestay yang telah siap secara live, sila rujuk disini https://niaga24jam.com/homestay/

Sekian terima kasih dan selamat majujaya.

p/s: Emmm, untuk projek ini admin bagi komisen 20% kepada setiap agen yang terlibat. Sesiapa yang tengah cari extra income, boleh laaaaa try test nasib untuk projek ini. Tak cuba tak dapat lah nak merasa hasilnya.

 

Posted on

Antara Sistem Tempahan Ringkas Untuk Kegunaan Pemilik Homestay

Homestay Reservations Platform

Assalamualaikum dan salam hormat,

Inilah sistem ringkas yang admin selalu guna untuk menerima segala tempahan yang berkaitan dengan bisnes homestay dan sistem ini beroperasi secara online 24 jam kecuali server down.

Penampilan muka hadapan

Homestay Reservations Platform
Muka hadapan

Sangat user friendly dan mesra smartphone. Pemilik dan pengusaha homestay yang berhajat untuk memiliki sistem ringkas yang serupa ini, boleh lah meneliti dengan serius konsep sistem tempahan yang admin cuba ketengahkan ini. Sangat sesuai untuk kegunaan para pengusaha homestay yang serius sahaja ( acah-acah boleh guna platfom tumpang yang free ). Selain dari bisnes homestay, sistem ini juga boleh digunakan untuk pelbagai lagi perkhidmatan lain seperti catering, kerja kawin, sewa pengangkutan dan banyak lagi. Maklumat lanjut kena berhubung dengan pihak admin.

Penampilan maklumat homestay

Homestay Reservations Platform
Bahagian maklumat homestay

Berapa kos yang diperlukan untuk proses pemasangan sistem yang sebegini?. Untuk sistem yang serupa ini, admin caj RM1800 sahaja. Untuk menjimatkan kos, admin cadangkan supaya anda cuba explore, buat dan pasang sendiri ( nak pasang sistem ni tak payah, cuma perlukan sedikit ilmu yang berkaitan ). Tak boleh juga, baru contact pihak admin untuk proses pemasangan berbayar.  Kalau tak cekap, boleh belajar dari bawah sampai pandai ( alternatif terbaik dan buat secara try and error ).

Penampilan borang tempahan.

Homestay Reservations Registration Form
Borang tempahan

Jika ada sebarang pertanyaan yang berkaitan, sila whatsapp / telegram pihak admin di talian 011 3222 9401.

Untuk test sistem secara live, sila rujuk di sini http://niaga24jam.com/homestay/

Sekian terima kasih dan selamat majujaya.

p/s: Emmm, untuk projek ini admin bagi komisen 20% kepada setiap agen yang terlibat. Sesiapa yang tengah cari extra income, boleh laaaaa try test untuk projek ini. Tak cuba tak dapat lah nak merasa.

 

Posted on

Cara Iklan Homestay

Hacking mind

Assalamualaikum dan salam hormat,

Panduan mudah ini untuk kegunaan pemelik homestay di sekitar negeri Kedah dan Perlis amnya. Telah sedia maklum, homestay yang sedia ada perlu diviralkan dan perlu diiklankan supaya ianya mudah untuk dijumpai oleh pengguna terutamanya melalui online. Salah satu darinya yang disarankan oleh pihak admin adalah menggunapakai kaedah SEO/SEM ( search engine marketing ) kerana bersifat jangka masa panjang. Lain-lain cara sila rujuk di bawah:

  1. Boleh guna iklan berbayar seperti Google ads, FB ads atau Iklan di blog pengiklanan yang mesra SEO. ( untuk pemilik homestay yang inginkan pendapatan secara agresif ).
  2. Boleh guna Google map direktori ( kena ada google account ) untuk penyenaraian homestay dan cara ini nampaknya paling cun dan sangat sesuai untuk diaplikasikan pada pekhidmatan homestay. Buat masa ini, ianya masih lagi percuma.
  3. Buat blog homestay sendiri yang lengkap dengan sistem online booking ( kena mahir SEO dan serius untuk buat bisnes ). Boleh juga guna platfom blogspot untuk langkah mula dan ini platfom percuma. Fungsinya agak terhad dan susuai untuk peringkat permulaan (untuk jimatkan kos ).
  4. Satu cara lagi boleh guna airbnb atau iklanhomestay.com ( perkhidmatan hosting homestay terbesar ). Kena cuba kedua-duanya dan bisnes mereka tengah berkembang pesat. Rugi jika tidak mencubanya tetapi perkhidmatan Airbnb perlu lebih berhati-hati jika menggunakanya.

Yang ini kena contact admin….

Untuk tugasan viral dan iklan homestay yang disediakan oleh pihak admin pulak, caj pekhidmatan yang dikenakan RM50 sahaja ( untuk setahun penampilan ) dan jika perlukan sokongan sistem online booking tambahan yang boleh bekerja 24/7 selama 360 hari kecuali server down, caj tambahan yang dikenakan adalah RM100 ( juga untuk setahun penampilan ). Tetapi ianya untuk pemilik homestay negari Kedah dan Perlis sahaja. Lokasi dimana iklan ini akan ditempatkan dan berkerja secara serius, sila rujuk dibawah:

  1. Lokasinya di blog post yang mesra SEO ( page pertama dan kedua di dalam senarai enjin pencari seperti Google atau Duckduckgo ) dan
  2. Di ruangan tempahan secara online 24 jam Homestay reservations ( booking secara online ).

Sebarang pertanyaan yang berkaitan, sila whatsapp / telegram / call di talian +6011 3222 9401.

Sekian terima kasih dan selamat majujaya.

p/s: Bisnes kena viral dan iklan, baru pengguna dapat tahu tentang bisnes kita ni wujud. Kos yang terpaksa dikeluarkan adalah bersifat pelaburan jangkamasa panjang. Mana yang lambat akan kena tinggai.

 

Posted on

Bajet Homestay Kedah Dan Perlis

Rumah Kontena

Assalamualaikum dan salam hormat,

Ini untuk kemudahan time cuti-cuti Malaysia setiap hujung tahun. Bajet sehari dalam lingkungan RM 150 sehingga RM 200 sahaja.

Biasanya, homestay yang disediakan adalah cukup lengkap dengan berbagai kemudahan asas dan kapasiti untuk sebiji homestay ada yang boleh mencecah sehingga 30 orang ( kapasiti yang tidak selesa , biasanya untuk aktiviti rehat sementara bagi rombongan makan kenduri kahwin + jalan-jalan makan angin ). Memang berbaloi-baloi.

Buat masa ini kawasan jajahan merangkumi Jitra, Kodiang, Sanglang, Changlun, Arau, Pauh dan Padang Besar ( tempat shopping terkenal sempadan Malaysia-Thai ).

Untuk pertanyaan, sila whatsapp/telegram/wechat/call pihak admin di talian +6011 3222 9401.

Online booking

HARGA ( RM ) KAPASITI ONLINE BOOKING
150 – 200 10 – 30 BOOKING NOW!

Untuk iklan homestay sila email ke niaga24jam@gmail.com atau whatsapp/telegram/wechat/call pihak admin di talian +6011 3222 9401.

Sekian terima kasih dan selamat majujaya.