Posted on

Cincin Emas Belah Rotan Gred 916

Assalamualaikum dan salam hormat,

Pelaburan yang sangat menguntungkan.

Untuk terlibat dalam aktiviti pelaburan atau menyimpan emas 916, sila pastikan ianya melepasi beberapa syarat pemilikan penting supaya benda ini nanti tidak susut nilai dan boleh mendatangkan masalah dimasa akan datang.

wpid-IMG_20140226_091843.jpg

Apa syarat-syaratnya?

  1. Tumpat
  2. Tiada campuran atau ukiran bersalut emas putih atau batu permata dan sebagainya.

Hanya dua perkara mudah yang perlu diberi perhatian ( untuk pelaburan ). Kenapa? supaya mudah untuk dicagar atau dijual pada masa akan datang.

Sekian terima kasih dan selamat mencuba.

 

Posted on

Operasi Menjinakkan FCPO

Assalamualaikum dan salam hormat,

Bahan ini adalah sesi R&D untuk menjinakkan FCPO. ( urusniaga pasaran hadapan minyak sawit ).

Telah sedia maklum urusniaga FCPO ini memang agresif. Permintaan dan penawaran yang berlaku di dalam setiap sesi urusniaga boleh menyebabkan hati seseorang trader sentiasa dup…dap…dup..dap ( trader baru masuk market saja kot ).

Ini baru langkah mula dan admin akan update lagi kisah dan stratergi berikutnya. Sekarang tengah test market dan setakat artikal ini di muat naik admin dah loss secara bayangan dekat RM 2 ribu ( belum loss secara total, posisi masih open ).

Teknik yang diaplikasi

  1. Open trade + pasang stop loss yang selesa + monitor harga sikit-sikit dan Log out. Sambung tugas sedia ada.
  2. Belah petang, sejam sebelum market tutup, monitor FCPO semula.
  3. Keputusannya adalah loss..heee..hee ( jangan ikut cara ni ).

Ini semua R&D secara live trade dan yang mana berguna, anda boleh ambil dan test untuk digunapakai. Risiko tanggung sendiri.

Sekian terima kasih.

Posted on

Tambah Pendapatan Secara Online

Assalamualaikum dan salam hormat,

Cara mudah dan menarik di mana pengguna internet  boleh menjana sumber pendapatan tanpa had melalui online ( bergantung kepada kretiviti dan ilmu masing-masing ).

Semuanya melalui online dan sistem ini bekerja secara 24 jam tanpa henti dan sudah ramai yang mendapat habuan dari kemudahan yang sedia ada ini ( golongan muda biasanya sudah sedia maklum tentang hal ini ).

Sila ambil perhatian, ada di antaranya pendapatan yang bakal diperolehi dalam nilai USD dan adakalanya dalam nilai RM ( ikut bidang perniagaan yang diceburi ). Apa yang pihak admin cuba sampaikan ini hanyalah peringkat permulaan semata-mata. Sila rujuk di bawah:

  1. Jual produk fizikal secara online. ( sangat disarankan kerana low risk )
  2. Jadi agen pengiklanan ( untuk pengguna internet yang mahir bab internet marketing  percuma dan berbayar ).
  3. Jadi agen pemasangan laman web / blog dan sistem kedai online ( lama sudah tetapi masih ada permintaan ).
  4. Youtube dan google adsense ( paling cepat dan senang, tinggal lagi kena rajin korek ilmu baru dari master yoda ).
  5. Pasaran saham ( dalam negara dan luar negara ) Forex jangan gatai tangan p masuk campur. Itu lokasi super power punya trader. Urusan jual dan beli saham boleh dibuat secara online dan tinggal lagi siapkan dana yang mencukupi sahaja. ( risiko ikut kecekapan, kretiviti dan ilmu yang ada ).

Semua senarai di atas adalah bidang perniagaan yang sedang diusahakan sendiri oleh pihak admin secara try & error ( 9 tahun sudah ). Banyak kesilapan yang pihak admin jumpa dan kena. Jadinya bagi anda yang nak cuba terjun ke dalam bidang ini dan jika ada perasaan cepat putus asa elok berguru dengan guru yang mursyid dan jangan sekali-kali buat operasi try and error ( makan modai, tenaga dan masa ).

Jika ada sebarang pertanyaan berkaitan, sila whatsapp/telegram/wechat/call pihak admin di talian +6011 3222 9401.

Sekian terima kasih dan selamat mencuba.

p/s: lambat kena tinnggaiiiiiii……

Posted on

Takut Rugi Tetapi Berangan Nak Kaya

Ubat resdung kampung original

Assalamualaikum dan salam hormat,

Jika begini punya sikap elok lupakan saja bab nak jadi kaya atau nak tambah income secara berlebihan.

Nak berniaga perlu keluarkan modal, tenaga, duit dan masa. Begitu juga dengan bidang pelaburan. Risk free tak ada dalam game yang serupa ini dan belajar lah menerima hakikat, jika inginkan sesuatu kita perlu lawan ketakutan yang ada.

Dari situ akan dapat pengalaman dan ilmu yang mana boleh digunapakai untuk meminimakan risiko dan ketakutan.

Projek investment terkini untuk yang segan hendak berniaga dan hanya semata-mata inginkan pendapatan lebihan secara santai, sila whatsapp/telegram/wechat/call pihak admin di talian +6011 3222 9401.

Sekian terima kasih dan selamat majujaya.

Posted on

Jangan Letak Teloq Dalam Satu Bakul

Assalamualaikum dan salam hormat,

Ini falsafah geng pelaburan, apa maknanya?. Jangan letak teloq dalam satu bakui maknanya kena pelbagaikan cabang pelaburan, perniagaan dan macam-macam lagi dan itulah maksudnya.

Falsafah ini juga digunapakai untuk mengurangkan risiko kerugian. Jika cabang pelaburan, cabang perniagaan dan cabang masuk duit banyak dan jika salah satu darinya down maka masih ada lagi part yang lain untuk support. Itulah isi kandungan ayat tadi jika digunapakai untuk kurangkan risiko.

Aktiviti pelaburan terkini yang sedang diusahakan oleh pihak admin dan kawan-kawan adalah:

  1. Membantu geng makan gaji untuk tambah income yang mana tak payah sampai kena berhenti kerja. Low risk dan sesuai untuk semua peserta. ( perserta yang banyak was-was dan takut tak tentu hala, awai-awai lagi tidak diterima masuk di dalam projek ini ).
  2. Membantu geng peniaga kecik yang kekurangan modal dan bercita-cita besar untuk kembangkan perniagaan ke peringkat lebih tinggi. ( geng peniaga pentingkan diri sendiri dan semua nak makan untuk diri sendiri, tidak diterima disini ).

Sebarang pertanyaan yang berkaitan sila whatsapp/telegram/wechat/call pihak admin di talian +6011 3222 9401.

Sekian terima kasih dan selamat majujaya.

p/s: Lambat kena tinggai!.dan kami bergerak laju menuju sasaran.