Posted on

Presearch 10 BTC Contest

Assalamualaikum dan salam hormat,

Ini peluang untuk memenangi hadiah yang sangat mewah iaitu 10 BTC dan 20,000 token Presearch dan beberapa lagi hadiah tambahan. Kepada yang berhajat untuk mencuba nasib, boleh join sekarang….Ditaja oleh Presearch dan tarikh tutupnya November 29th at 11:59pm.

Maklumat lanjut boleh rujuk disini Win Presearch 10 BTC Contest

Sekian terima kasih dan selamat majujaya.

Win 10 BTC contest

Posted on

Beli Token ICO Pun Untung

Assalamualaikum dan salam hormat,

Ini salah satu dari caranya untuk kaut untung dan tambah pendapatan melalui online. Untuk kegunaan para pelabur dan peminat cryptocurrency tahap advanced dan yang sukakan sesuatu yang lebih mencabar. Iaitu beli ICO ( intial coins offering ).

Kena ada asas…

Kebanyakan token ICO dijual menggunakan matawang digital seperti BTC, XLM, ETH dan banyak lagi…ikut syarikat blockchain yang menyediakanya. Jadinya, asas kepada cryptocurrency perlu ada. Jika tak ada asas tersebut, susah juga tuuuu.

Harga tawaran yang murah…

Biasanya harga token tersangat lah murah semasa proses awal penawaran tersebut dibuat, ada diantaranya harga sekitar USD 0.05 macam tu sahaja dan token-token ICO ini dijual secara peringkat-berperingkat pada kadar harga yang berbeza-beza dari paling murah sehingga lah ke harga paling mahal kepada pembeli di seluruh Dunia sebelum ICO tersebut diapungkan ke cryptocurrency exchange market yang terpilih. ICO ni adalah penawaran untuk sesuatu projek mega tertentu dan prosesnya hampir sama dengan IPO ( initial public offering ) dan saiz ICO sangat besar.

Ini ICO yang admin ikut….

ICO presearch

Kena pandai buat analisis..

Untuk terlibat dengan ICO, kena pandai buat analisis terhadap projek-projek yang diketengahkan…dan ICO banyak yang mengarut……heeeee…heeeee….jadinya perlu bijak dan karangan ini diperingkat asasnya sahaja.

Sekian terima kasih dan selamat majujaya.

Posted on

Cara Beli Bitcoin

Assalamualaikum dan salam hormat,

Sebelum ini kisahhhhhhhhhhhhhh…..cara buka akaun bitcoin dan untuk kali ini, buka pulak kisahhhhhhh…….cara-cara untuk beli bitcoin ( harga terkini 1 btc memang agak keras ). Untuk kegunaan newbie semuanya ini.

Ini haaaa cara-caranya….

Apa kes dah buka akaun, bitcoin nya tak ada kan?. Caranya sangat mudah, untuk orang Malaysia boleh guna platfom Luno dan kenapa kena guna Luno?. Kerana senang untuk deposit duit dari local bank terus ke dalam wallet yang telah tersedia di dalam platfom Luno. Apabila duit dah ready dalam wallet, baru boleh beli bitcoin yang telah diapungkan oleh seller yang ada di dalam platfom Luno. Dalam Luno tu ada exchange dan dekat situ lah tempatnya urusan jual dan beli bitcoin akan dilakukannya nanti.

Peluang untuk jadi orang kaya baru..

Emmm, macam tu la prosesnya dan tersangat laaaa mudah dan bab trading lain kali admin buka kisahnya. Rupa-rupanya jika pandai trading dekat cryptocurrency exchange, peluang untuk jadi orang kaya baru memang sangat-sangat cerah tetapi kena ada skill trading laaaa pulak……dan oleh kerana itu, kena usaha untuk cari skill tersebut saaaaammmpaaaaiiii dapat. Itu pun jika berminat untuk jadi orang kaya baru laaaaaaaaaaaa….dan harap maklum.

Sekian terima kasih dan selamat mencuba.