Posted on

Dapat Free Bitcoin

Assalamualaikum dan salam hormat,

Tawaran ini untuk pelanggan niaga24jam.com sahaja. Emmmm, dalam bentuk profit sharing dan banyak mana yang akan dapat?, itu kena tengok kantung keuntungan hasil dari aktiviti bisnes yang admin jalankan.Untung banyak……..dapat banyak…untung sikit…………dapat pun sikit…..keuntungan akan dikongsi secara sama rata supaya semua peserta dapat merasa sorang sikit.

Syarat-syaratnya…

Nak dapat free gifts ini, syarat dia kena ada wallet bitcoin dan penerima pulak terdiri dari kalangan pelanggan niaga24jam.com sahaja.

Nak dapat lebih kenaaaa………

Admin buat macam ini sebab nak bagi motivasi tambahan kepada pengguna di Malaysia bahawa bitcoin ini mempunyai potensi yang besar untuk bisnes dan juga sebagai salah satu daripada aset dalam bentuk pelaburan yang baik untuk masa depan. Nak lebih kena invest guna duit sendiri laaaaaaaaa…apaaaa lagi.

Sekian terima kasih dan selamat majujaya.

 

Posted on

Invest Dekat Altcoin Memang Membosankan

Assalamualaikum dan salam hormat,

Memang kena getah kali ini, sebab admin dah ter-invest dekat Altcoin yang bukan ketegori gold standard…hee..heee…Harganya jatuh dan tak mampu untuk naik kembali dan ini yang kedua kalinya admin terkena. Untuk no yang ke 3 kalinya nya, admin dah talak 3 untuk buat hal yang sama.

Bosan dan naik meluat untuk tunggu lama-lama….

Untuk newbie disarankan supaya lebih berhati-hati bila memilih altcoin ( bukan semuanya sesuai ) untuk dijadikan sebagai alat pelaburan sama ada jangka masa panjang atau pun pendek. Harga yang murah bukan lahhh ukuranya dan admin sangkut dekat NXT…..tetapi, jika sanggup tunggu berbulan-bulan rasanya harga NXT akan recover semula. Memandangkan admin dah cemuih menunggu terlalu lama dan kerana perlu ikut stratergi asal iaitu hold setakat sebulan ++ macam tu sahaja. Jadinya, hari posting ini dimuatnaik…………..admin dah letgo NXT dan balik ke BTC semula. Untuk cover balik kerugian yang telah berlaku, admin kena guna semua baki yang masih ada tadi dan trading ikut BTC punya pair seberapa banyak yang mungkin ( market BTC aktif dan tak ada hal bab tu ).¬† 2 atau 3 kali trading semua kerugian tadi akan recover balik laaaa ( insyaallah )…..bukan banyak mana pun keruginya, dalam USD35 sahaja….heee…heee. Cumanya, admin rugi banyak masa dannnnnnnn……….masa ini pulak ianya tak boleh di recovering dah….itu masalahnya….heee..heeee.

Kenapa tak hold?……

Kenapa pulak admin jual dan tak hold saja?…..jika invest dekat altcoin lebih kurang macam ini laaaa kisahnya, eeemmmmm…….jika altcoin tidak perform dengan baik bila-bila masa saja boleh ditendang keluar dari exchange..jika kena tendang keluar makanya total loss…jadinya….( high risk dan perlu diambil tahu ). Tidak seperti bitcoin yang dipaksa untuk bertahan sampai bila-bila sebab ianya ibu segala cryptocurrency dan di situlah kelebihanya jika invest dekat bitcoin……susah untuk kena total loss tetapi setakat susut nilai sementara waktu adalah hal biasa dan tak perlu kecoh-kecoh bagai…..Untuk sedapkan hati, support dengan aktiviti mining adalah sangat disarankan….

Emmmm…………lain kali sambung dan internet yang ada elok digunakan untuk hal-hal yang boleh mendatangkan manfaat dan….ulang hal yang sama sampai bila-bila…

Sekian terima kasih dan selamat majujaya.

 

Posted on

Pengalaman Trading Bitcoin Time Market Drop

BTC-projected

Assalamualaikum dan salam hormat,

31/8/2017 market cryptocurrency terutamanya Bitcoin start drop secara agresif selepas melepasi harga tertingginya iaitu level USD5000 ( mau ingat time-time macam ini, biasanya market akan membuat pembetulan harga ). Next target USD10,000….

Beli pada harga diskaun………….

Pada level USD4000, cash yang admin standby sudah pun cerah sepenuhnya ( modal sejemput macam ni laa ) kerana telah digunakan terlalu awal untuk beli pada harga diskaun sekitar 0.5% dari harga jangkaan iaitu USD4000. Rupa-rupanya market masih lagi mempunyai hasrat untuk drop ke paras yang lebih rendah dari apa yang admin jangkakan. Malangnya admin tidak dapat menghidu kejadian tersebut sejak dari awal-awal lagi. Al-maklumlah admin bukannya pakar ramal seperti Nujum Pak Belalang…tu…heee…heeeee. Admin hanya guna stratergi pengurusan risiko sahaja dan tidak mampu untuk membuat sebarang prediction tepat untuk menentukan sejauh mana harga akan dan mampu menjunam ( dari penglaman lepas-lepas, prediction mengunapakai kaedah teknikal analisis hanya akan mendatangkan lebih banyak konfius )…. Jadinya admin tidak praktikkan cara tersebut.

Rugi 10% sahaja….dari 41%..

Hampir 41% juga market drop….heee…heee. Itupun, masih ada lagi dari kalangan traders yang membuat ramalan menggunapakai kaedah ilmu ramalan masa depan bahawa market akan drop lagi sehinga mampu mencecah level USD2000 ( mereka lupa stok Bitcoin terhad dan permintaanya tinggi )…Jadinya mereka pun tunggulah dan terus berharap…..last sekali pada tarikh 15/9/2017 market berpatah balik ke level USD4000 ( tarikh posting ini dimuatnaik ). Sepanjang market drop, admin hold ( 10% sahaja dari harga yang terjun ) semua open position yang telah dibeli. Tak lama mana pun, 7 hari macam tu saja tempoh menunggunya sebelum nilai BTC recovering semula.

Invest dekat altcoin sangat membosankan…

Untuk altcoin buat masa ini, admin rasa sangat tidak menarik untuk dibuat bahan pelaburan ( bukan semua naaa, ada 3 ke 5 altcoin boleh dinilai semula ). Bitcoin drop mereka drop, bila harga bitcoin naik mereka masih lagi terhegeh-hegeh mencari arah tuju sama ada untuk naik atau statik pada harga yang sama. Jadinya agak membosankan jika invest pada benda yang banyak bergantung kepada sesuatu coin lain tetapi tidak aktif pada hari yang sepatunya. Jangan cari penyakit dan boleh mendatangkan kebosanan….heee….heeee.

Blahhhh dulu naaa…. dan admin nak kena sambung buat¬† R&D untuk vitamin rambut pulak.

Sekian terima kasih dan selamat majujaya.

P/s: Bab basic jangan tanya banyak-banyak sebab benda tu boleh dapat free dalam internet dan kena rajin cari. Tak boleh makan suap selalu….tak baik untuk kecerdasan minda.