Posted on

Bagaimana Mau Menjadi Kaya Di Zaman Ini?

Assalamualaikum dan salam hormat,

Begini caranya, invest saja sebahagian dari wang kertas yang masih tersisa di dalam mana-mana projek yang terkait dengan dunia cryptocurrency. Bagaimana, ada berani?…………ada lebih kurang 1326 projek yang boleh disertai dan wajib ada kepandaian untuk memilih projek-projek tersebut ( tidak tahu sila bertanya kepada yang ahlinya ). Hal itu sangat lah penting.

Bitcoin hit 10000

 

Wajib ada ilmunya….

Apa pun sebelum terlibat sama, wajib ada ilmunya. Jika yang dikejar itu hanya berunsurkan kepada keuntunganya semata-mata tetapi ilmunya tidak ada, berkemungkinan besar hasrat untuk menjadi kaya-raya mungkin tidak akan kesampaian. Terus terang admin katakan, melabur ikut cara ini risikonya amat lah rendah. Jadinya, tidak perlu dibimbangkan sangat dan bitcoin salah satu darinya yang paling menyerlah. Sila lihat contoh di bawah..

Contoh yang telah pun berlaku…

Jika invest RM5000 pada bulan 4/2017, kekayaan terkumpul semasa posting ini dimuat naik adalah RM40,564.34 sen. Keuntungan terkumpul sebanyak 711.2868% dalam tempoh 7 bulan sahaja. Ini baru 1 projek…heeee…heeeeee.

Sekian terima kasih dan selamat mencuba.

 

Posted on

Cara Beli Bitcoin

Assalamualaikum dan salam hormat,

Sebelum ini kisahhhhhhhhhhhhhh…..cara buka akaun bitcoin dan untuk kali ini, buka pulak kisahhhhhhh…….cara-cara untuk beli bitcoin ( harga terkini 1 btc memang agak keras ). Untuk kegunaan newbie semuanya ini.

Ini haaaa cara-caranya….

Apa kes dah buka akaun, bitcoin nya tak ada kan?. Caranya sangat mudah, untuk orang Malaysia boleh guna platfom Luno dan kenapa kena guna Luno?. Kerana senang untuk deposit duit dari local bank terus ke dalam wallet yang telah tersedia di dalam platfom Luno. Apabila duit dah ready dalam wallet, baru boleh beli bitcoin yang telah diapungkan oleh seller yang ada di dalam platfom Luno. Dalam Luno tu ada exchange dan dekat situ lah tempatnya urusan jual dan beli bitcoin akan dilakukan nanti.

Peluang untuk jadi orang kaya baru..

Emmm, macam tu la prosesnya dan tersangat laaaa mudah dan bab trading lain kali admin buka kisahnya. Rupa-rupanya jika pandai trading dekat cryptocurrency exchange, peluang untuk jadi orang kaya baru memang sangat-sangat cerah tetapi kena ada skill trading laaaa pulak……dan oleh kerana itu, kena usaha untuk cari skill tersebut saaaaammmpaaaaiiii dapat. Itu pun jika berminat untuk jadi orang kaya baru laaaaaaaaaaaa….dan harap maklum.

Sekian terima kasih dan selamat mencuba.

Posted on

Bila Bitcoin Fee Mahal

Assalamualaikum dan salam hormat,

Bitcoin fee naik dengan mendadak dan sudah tidak mencerminkan lagi wajah-wajah bitcoin yang asal, emmmmmm…..tak perlu risau Litecoin ( LTC ) kan ada…atau jika nak guna lain-lain altcoin pun boleh tetapi admin lebih suka Litecoin.

Ini haa caranya…

Jadinya, sekarang ini semua transaksi kena convert ke Litecoin ( LTC ) terlebih dahulu sebelum ianya dikirim ke penerima yang sepatutnya dan dengan itu fee dapat dijimatkan. Apa wallet yang support Litecoin?….banyakkkk dan diantaranya adalah electrum ( private wallet ). Yang lainya, boleh saja simpan di dalam exchange punya wallet tetapi cara ini tidak begitu disarankan kerana platfom exchange bila-bila masa boleh buat perangai. Sebelum terkena, sila berhati-hati.

Rugi….

Fee yang terlalu mahal akan menyebabkan ROI untuk investment akan berkurang. Jadinya, sebagai alternatif terpantas admin layan saja Litecoin dan dengan itu masalah berkaitan fee pun selesai…..emmmmm, mudah kan?.

Nak clear stok yang ada…

Bermula dari tahun 2018, siapa yang nak beli bitcoin dan juga lain-lain crytpto dengan fee yang murah lagi boleh dipercayai, sila contact admin. Sudah sampai masanya stok yang terkumpul dipindahkan kepada¬† pemilik baru.¬† Ekonomi perlu dicairkan dan baru lah hidup ini jadi lebih meriah………heeeee…..heeeeeeee..

Sebarang pertanyaan yang berkaitan, sila whatsapp/telegram admin ditalian +6011 3222 9401.

Sekian terima kasih dan selamat majujaya.