Posted on

Bila Bitcoin Fee Mahal

Assalamualaikum dan salam hormat,

Bitcoin fee naik dengan mendadak dan sudah tidak mencerminkan lagi wajah-wajah bitcoin yang asal, emmmmmm…..tak perlu risau Litecoin ( LTC ) kan ada…atau jika nak guna lain-lain altcoin pun boleh tetapi admin lebih suka Litecoin.

Ini haa caranya…

Jadinya, sekarang ini semua transaksi kena convert ke Litecoin ( LTC ) terlebih dahulu sebelum ianya dikirim ke penerima yang sepatutnya dan dengan itu fee dapat dijimatkan. Apa wallet yang support Litecoin?….banyakkkk dan diantaranya adalah electrum ( private wallet ). Yang lainya, boleh saja simpan di dalam exchange punya wallet tetapi cara ini tidak begitu disarankan kerana platfom exchange bila-bila masa boleh buat perangai. Sebelum terkena, sila berhati-hati.

Rugi….

Fee yang terlalu mahal akan menyebabkan ROI untuk investment akan berkurang. Jadinya, sebagai alternatif terpantas admin layan saja Litecoin dan dengan itu masalah berkaitan fee pun selesai…..emmmmm, mudah kan?.

Nak clear stok yang ada…

Bermula dari tahun 2018, siapa yang nak beli bitcoin dan juga lain-lain crytpto dengan fee yang murah lagi boleh dipercayai, sila contact admin. Sudah sampai masanya stok yang terkumpul dipindahkan kepada  pemilik baru.  Ekonomi perlu dicairkan dan baru lah hidup ini jadi lebih meriah………heeeee…..heeeeeeee..

Sebarang pertanyaan yang berkaitan, sila whatsapp/telegram admin ditalian +6011 3222 9401.

Sekian terima kasih dan selamat majujaya.

 

Posted on

Presearch 10 BTC Contest

Assalamualaikum dan salam hormat,

Ini peluang untuk memenangi hadiah yang sangat mewah iaitu 10 BTC dan 20,000 token Presearch dan beberapa lagi hadiah tambahan. Kepada yang berhajat untuk mencuba nasib, boleh join sekarang….Ditaja oleh Presearch dan tarikh tutupnya November 29th at 11:59pm.

Maklumat lanjut boleh rujuk disini Win Presearch 10 BTC Contest

Sekian terima kasih dan selamat majujaya.

Win 10 BTC contest

Posted on

Kenapa Perlu Invest Dalam Bitcoin

Assalamualaikum dan salam hormat,

Benda ini merupakan sebahagian daripada teknik survival dunia moden pada hari ini yang boleh digunakan supaya dapat terus bertahan dari masalah yang melibatkan hal financial. Biasa laaaaaaaaa, hari tidak selalunya cerah dan sebelum jadi gelap elok dibuat persiapan setakat mana yang termampu dan admin guna kaedah yang ada dekat bawah..

Lebih kurang macam ini..riba itu haram.

Sebelum ini admin guna emas sebagai alat kalis inflasi dan lindung nilai untuk mengatasi kelemahan duit kertas tetapi masalah emas ni pulak yang admin cukup tidak berkenan adalah tahap kecairanya yang rendah ( nak guna kena cari ar rahnu dan ada upah simpan pulak tu. Dok nampak macam nak ke arah sistem riba dah ni..hee..heee ). Tup-tup terdengar pulak adanya bitcoin sebagai aset lindung nilai terbaru, kalis inflasi, sesuai dijadikan alat pertukaran diperingkat local dan juga global, boleh dibuat alat pelaburan masa depan yang menguntungkan dan banyak lagi laaahhh kelebihan lainya dan bila admin bandingkan balik dengan emas yang admin pernah hold sebelum ini, emmmmmmm……memang bitcoin lagi mewah dan hebat fungsinya dari emas. Heeee…heeee, kalau dah jatuh cinta macam tu laa jadinya….kaaaaaannnnn????…. Emmmmm, apa lagi pindah terus laaaa mana-mana saki baki kekayaaan yang masih tersisa tu.

Masih belum terlewat…

Tetapi agak terlewat, semasa admin masuk harga bitcoin sekitar RM 5000 untuk 1 BTC ( bitcoin ) berbanding sekarang RM 25000 / 1 BTC ( waktu posting ini dimuat naik ). Heeee…heeeeee. Sempat juga laaa merasa habuan terpantas dari bitcoin. Cumanya transaksi jual beli sebagai alat pertukaran, itu admin belum dapat merasa lagi disebabkan bitcoin tidak begitu mesra dengan keadaaan tersebut buat masa ini ( kena tunggu lama untuk pengesahan dan tidak begitu sesuai untuk aktiviti micropayment ). Mungkin selepas tool lightning network yang tengah diuji pandu ini siap sepenuhnya, baru rancak rasanya urusan tersebut. Jadinya, kena tunggu laaaaa dan apa bulih buat kan.

Jangan dok buat-buat pandai kalau tak tau…

Bagi yang masih mencari alat lindung nilai terbaik selain daripada emas, boleh try bitcoin dan admin sarankan sangat-sangat untuk alihkan sebahagian dari kekayaan yang masih tersisa ke akaun bitcoin…memang best dan mantap hasilnya. Cerita dia, jika tak tau kena tanya dan jangan dok buat-buat pandai…..harap maklum.

Sekian terima kasih dan selamat mencuba.

 

Posted on

Cara Mudah Kaut Untung Dekat Bitcoin Exchange

Assalamualaikum dan salam hormat,

Ini adalah sebahagian daripada sesi R&D yang admin telah buat ketika trading secara live dekat bitcoin exchange market ( 6 bulan testing ). Emmm, ini untuk kegunaan trader bitcoin yang ingin bergiat secar aktif dan bercita-cita untuk buat aktiviti ini secara full time dekat cryptocurrency exchange market. Joommmm, kita tengok benda ni…………boleh buat duit ke tidak?…

Ini haaa hasilnya….

Dari R&D tersebut, hasilnya lebih kurang macam ini laaa, admin beli bitcoin dan invest USD 28.10 dalam tempoh tak sampai 12 jam. Admin dapat sekitar USD 1.03 / RM 4.429 macam tu ( ikut rate tukaran semasa ). Cuba bayangkan jika USD 300? ( cubaaaaaaaaaa bayangkannnnnnnn ). Lebih kurang RM 47.25 ( anggaran yang hampir tepat ) macam tu laaaa. Jika dapat masuk market 20 kali trading di dalam sebulan, anggaran kasar yang mungkin akan dapat adalah sekitar RM 945 macam tu laaaaaaa…. Modal permulaan yang perlu dikeluarkan dalam nilai Ringgit Malaysia lebih kurang RM 1200 macam tu saja. Setelah ditolak bil elektrik sebulan RM25 + bil internet 2 mb unlimited, RM140, makanya tinggal laa bakinya RM 780……Eeeeemmmmmmm hasil ini hanya akan tercipta, jika trader tersebut berani untuk ambik risk ( risiko yang sangat rendah ) untuk open trade paling kurang 20 kali +++ dalam sebulan dengan kadar keuntungan yang hampir sama bagi setiap transaksi. Jika trader otak smart, akan dapat lebih dari anggaran ini…

Kesimpulanya…

Konsep yang diamalkan adalah beli ketika harga diskaun ( simpan buat seketika ) dan jual ketika harga tinggi. Emmm bergantung kepada keberanian, rasa was-was dan market volatility…..Emmmm untuk R&D pada kali ini, admin layan Poloniex exchange sahaja + simple formula untuk open position.

Ada masa admin sambung lagi karangan merapu yang tahap serius ini……emmmm konsep penyampaianyaaaaa, sajjaaaaaaa dibuat-buat bagi nampak payah supaya karangan ini jadi panjang…….heeee…heeeeee.

Sekian terima kasih dan selamat mencuba.

Posted on

Cara Buka Akaun Bitcoin

Assalamualaikum dan salam hormat,

Ini untuk newbie, mula-mula cari wallet yang support bitcoin. Cari yang paling handsome dan 100% independent ( kita yang control akaun tersebut ) dan jika wallet tersebut support app untuk smartphone lagi cantik. Contohnya electrum atau blockchain dan lain-lain ( sila cari sendiri ).

Dah dapat wallet, itu tandanya akaun bitcoin 100% sudah pun dibuka secara free tetapi akaun tersebut masih kosong. Untuk penuhkan wallet, kena dapatkan bitcoin dengan membelinya daripada penjual bitcoin, jual produk atau join mining pool atau solo. Receiving address adalah alamat atau  no akaun yang akan digunakan untuk terima bitcoin dan harap maklum.

Tersangat mudah dan tak perlu verifikasi segala bagai.

Sekian terima kasih dan selamat mencuba.

Contoh wallet electrum untuk bitcoin…..