Posted on

Cara Mudah Kaut Untung Dekat Bitcoin Exchange

Assalamualaikum dan salam hormat,

Ini adalah sebahagian daripada sesi R&D yang admin telah buat ketika trading secara live dekat bitcoin exchange market ( 6 bulan testing ). Emmm, ini untuk kegunaan trader bitcoin yang ingin bergiat secar aktif dan bercita-cita untuk buat aktiviti ini secara full time dekat cryptocurrency exchange market. Joommmm, kita tengok benda ni…………boleh buat duit ke tidak?…

Ini haaa hasilnya….

Dari R&D tersebut, hasilnya lebih kurang macam ini laaa, admin beli bitcoin dan invest USD 28.10 dalam tempoh tak sampai 12 jam. Admin dapat sekitar USD 1.03 / RM 4.429 macam tu ( ikut rate tukaran semasa ). Cuba bayangkan jika USD 300? ( cubaaaaaaaaaa bayangkannnnnnnn ). Lebih kurang RM 47.25 ( anggaran yang hampir tepat ) macam tu laaaa. Jika dapat masuk market 20 kali trading di dalam sebulan, anggaran kasar yang mungkin akan dapat adalah sekitar RM 945 macam tu laaaaaaa…. Modal permulaan yang perlu dikeluarkan dalam nilai Ringgit Malaysia lebih kurang RM 1200 macam tu saja. Setelah ditolak bil elektrik sebulan RM25 + bil internet 2 mb unlimited, RM140, makanya tinggal laa bakinya RM 780……Eeeeemmmmmmm hasil ini hanya akan tercipta, jika trader tersebut berani untuk ambik risk ( risiko yang sangat rendah ) untuk open trade paling kurang 20 kali +++ dalam sebulan dengan kadar keuntungan yang hampir sama bagi setiap transaksi. Jika trader otak smart, akan dapat lebih dari anggaran ini…

Kesimpulanya…

Konsep yang diamalkan adalah beli ketika harga diskaun ( simpan buat seketika ) dan jual ketika harga tinggi. Emmm bergantung kepada keberanian, rasa was-was dan market volatility…..Emmmm untuk R&D pada kali ini, admin layan Poloniex exchange sahaja + simple formula untuk open position.

Ada masa admin sambung lagi karangan merapu yang tahap serius ini……emmmm konsep penyampaianyaaaaa, sajjaaaaaaa dibuat-buat bagi nampak payah supaya karangan ini jadi panjang…….heeee…heeeeee.

Sekian terima kasih dan selamat mencuba.

Posted on

Cara Buka Akaun Bitcoin

Assalamualaikum dan salam hormat,

Ini untuk newbie, mula-mula cari wallet yang support bitcoin. Cari yang paling handsome dan 100% independent ( kita yang control akaun tersebut ) dan jika wallet tersebut support app untuk smartphone lagi cantik. Contohnya electrum atau blockchain dan lain-lain ( sila cari sendiri ).

Dah dapat wallet, itu tandanya akaun bitcoin 100% sudah pun dibuka secara free tetapi akaun tersebut masih kosong. Untuk penuhkan wallet, kena dapatkan bitcoin dengan membelinya daripada penjual bitcoin, jual produk atau join mining pool atau solo. Receiving address adalah alamat atau  no akaun yang akan digunakan untuk terima bitcoin dan harap maklum.

Tersangat mudah dan tak perlu verifikasi segala bagai.

Sekian terima kasih dan selamat mencuba.

Contoh wallet electrum untuk bitcoin…..

Posted on

Bila Harga Bitcoin Cecah Rekod Tertinggi

Assalamualaikum dan salam hormat,

Emmmmm, tunggggguuuuuu lagi. Jual laaaaaaaaa sebahagian atau kesemuanya untuk ambil peluang dari keuntungan yang telah tercipta dan itulah dinamakan rezeki yang dicari dan jangan lupa pulak untuk beli semula pada harga diskaunya nanti.

The concept of trading…

Itu salah satu dari konsep trading yang boleh dipraktikkan oleh pedagang crypto jika terlibat secara serius dekat cryptocurrency exchange. Emmmm……………….ada yang suka simpan bertahun-tahun sampai lupa pun adaaaaa dan ada yang simpan 5 ke 6 bulan pun ada tetapi admin simpan 3 ke 4 hari macam tu sahaja. Semua itu kena ikut keperluan kewangan dan target masing-masing dan semua tu boleh saja digunakan tanpa was-was.

Sekian terima kasih dan selamat majujaya.

Carta BTC terkini….