Posted on

Kenapa Perlu Pilih Digibyte?

Assalamualaikum dan salam hormat,

Sebab ianya selamat ( susah nak kena hacking ), laju, decentralized, tx fee untuk transfer coin pulak tersangat laaaaaa murah dan hampir kepada tiada tetapi ada dan sesuai sangat-sangat untuk dijadikanya sebagai alat pertukaran bersaiz kecil atau micro ( micropayment local dan international ). RM 0.10 pun boleh dipindahkan dengan kadar kelajuan antara 5 tps ke 15 tps. Emmm, gerai nasi lemak dan roti canai pun boleh menggunapakai wallet digibyte sebagai alat pertukaran menggantikan nilai wang kertas ( cashless system ).

Digibyte Blockchain

Kesempatan untuk jadi kaya dengan Digibyte….

Digibyte ini kurang mendapat sambutan dari pengguna kerana sejak diperkenalkan dan promosi mengenainya amatlah sedikit berbanding coin-coin lain yang sebaya denganya seperti ETH, LTC, ZCASH, MONERO dan beberapa lagi altcoin yang lainya. Dari segi harganya pulak, DIGIBYTE masih lagi berada pada level harga diskaun terbaik jika hendak dibandingkan dengan keupayaanya yang sebenar ( sempat lagi untuk jadi kaya ).

Kedudukan terkini Digibyte………

DGB Rank:40
Marketcap: $318,432,880.00
$ 0.0303822 | 0.00000459 BTC
24h: 6.93% | 7d: 29.6 %

Pilihan terbaik buat masa ini…..

Untuk simpan nilai bagi tujuan pelaburan jangkamasa panjang, BTC adalah coin pilihan terbaik setakat ini dan untuk term of micropayment, DGB paling sesuai berbanding BTC dan lain-lain ALTCOIN. Digibyte buat masa ini boleh digunapakai pada platfom Android, IOS ( dalam fasa beta ) dan desktop ( Windows, Linux dan Mac OSX ).

Part yang paling menarik…….

Boleh juga digunakan sebagai aset pelaburan jangkamasa panjang bagi tujuan membasmi kemiskinan tegar dikalangan rakyat Malaysia terutamanya yang berpendapatan isi rumah dibawah paras RM 3000 ( bab ini kena tanya admin, jika berminat untuk menggunapakainya nanti dan perlu ikut cara kerjanya ).

Sekian terima kasih dan selamat majujaya.

 

 

Posted on

Cryptobridge Ini Apa Benda?

Assalamualaikum dan salam hormat,

Oooooooooooooo itu DEX ( cryptocurrency decentralized exchange ). Tidak perlu melalaui proses KYC atau AML, unlimited withdraw dan segala fund yang ada di dalam wallet dikawal sendiri oleh pemilik akaun. Kebarangkalian untuk hilang fund seperti yang selalu terjadi yang disebabkan oleh kelemahan, aktiviti penipuan pihak exchange yang tidak bertanggungjawab boleh dikatakan hampir tiada. Salah satu ciri-ciri keselamatan yang admin sentiasa ambil berat apabila ingin memilih wallet atau platfom exchange dan ciri-ciri tersebut ada di Cryptobridge.

Cryptobride memang best..

Cryptobridge sokong bermacam-macam jenis cryptocurrency tetapi admin hanya layan cryptocurrency yang ada potensi untuk jangka masa panjang sahaja. Setakat ini BTC, LTC, DASH, DIGIBYTE, DOGE, BCH, BCO dan VTC memang telah tersedia sejak dari awal lagi. Emmm, jika ingin mencari multi wallet yang paling sesuai, rasanya Cryptobridge ni memang sesuai sangat-sangat laaaaaa…..Admin layan cryptobridge sebab dia support digibyte dan digibyte ni pulak admin guna dia sebagai alat pertukaran untuk online store. Bestnya tentang Digibyte ini adalah, proses transfer nya laju ( 7 saat ), fee murah dan ciri-ciri keselamatan standard BTC dan LTC tetapi tidak berapa glamour. Emmmmmmmm, liquidity dekat Cryptobridge buat masa ini tidak begitu kuat sangat, mungkin kerana platfomnya masih baru dan ke depan nanti akan okay platfom ini……..Insyaallah.

Nak tau dengan lebih lanjut, sila ke Cryptobridge.

Sekian terima kasih dan selamat mencuba.

 

Posted on

Kenapa Perlu Buka Akaun Di Cryptobrigde

Assalamualaikum dan salam hormat,

Untuk kegunaan newbie dan traders cryptocurrency yang berjiwa decentralized. Tidak perlu verifikasi, tiada had limit pengeluaran, sukar untuk digodam, fund dikawal oleh pemilik akaun, bebas dari aktiviti market manipulasi dan banyak lagi ciri-ciri menarik yang lainya.

Masih di peringkat alpha..

Semasa posting ini dimuat naik, platfom ini masih lagi di dalam format alpha tetapi sudah boleh digunakan dengan selamatnya. Emm, liquidity masih lagi rendah dan coin yang disokong adalah banyak dan ditambah dari semasa ke semasa. Jika digunakan untuk fungsi multi wallet, ianya memang sesuai sangat-sangat. Antara coin-coin ternama yang sudah pun disenaraikan adalah BTC, BCH, LTC, DGB, VTC, DOGE, BCO, DASH, XVG dan banyak  lagi coin-coin baru yang admin sendiri kurang familiar….dan kepada yang berminat disarankan supaya untuk uji cuba terlebih dahulu platfom tersebut.

Maklumat lanjut sila rujuk disini https://crypto-bridge.org

Sekian terima kasih dan selamat mencuba.

 

Posted on

Trading Dekat Binance Tidak Menarik Langsung

Assalamualaikum dan salam hormat,

Sebelum ini admin ada memuat naik karangan berkenaan binance exchange dan kenapa perlu guna binance untuk trade segala jenis cryptocurrency. Untuk posting kali ini, saranan tersebut ditarik balik….heeeee..heeee. Sebelum ni tertarik ke sana kerana dapat diskaun 50% dan liquidity.

Apa masalahnya?..

Admin bertahan dekat sana 2 minggu lebih kurang macam tu sahaja dan kenapa admin belah keluar dari platfom tersebut?……jawapanya, admin tidak serasi dengan format trading yang mereka sediakan. Part yang tak boleh belah adalah yang berkaitan dengan fix amount yang ditetapkan. Tidak boleh menggunapakai semua fund yang ada untuk open trade. Setiap trade pasti akan ada baki yang terpaksa ditinggalkan di dalamnya. Di antara banyak-banyak platfom cryptocurrency exchange yang admin pernah guna, binance sahaja yang menggunakan format serupa itu ( compare dengan exchange yang sebelum ini ). Memang tak berkenan laa format trading yang semacam tu dan dari segi liquidity nya memang terbaik…..

Sekarang bertapak dekat sini pulak…

Selamat mencuba kepada trader yang belum pernah mencuba. Nak tau kena test dulu naaaaaa dan sekarang ini admin bertapak pulak dekat platfom Cryptobridge decentralized exchange. Tidak perlu verifikasi segala bagai dan platfom masih dalam format alpha. Yang menariknya tentang platfom baru ini adalah, dibukanya peluang perkongsian keuntungan kepada members berstatus tetap ( kena beli share BTS ), segala jenis cryptocurrency disediakan termasuk BRIM…heee..heee dan banyak lagi kelebihan lain-lainya. Cuba jangan tak cuba..

Sekian terima kasih dan selamat majujaya.

 

Posted on

Income Paling Mudah Dapat Dari Internet

Assalamualaikum dan salam hormat,

Ini sebahagian daripada kelebihan yang terdapat pada teknologi blockchain pada hari ini. Jika perlukan income secara mudah dari internet, klik saja disini Presearch. Ini adalah pekhidmatan search engine decentralized yang mana bila saja digunkan akan diberi income dalam bentuk token PRE yang boleh ditukarkan ke mana-mana cryptocurrency dan akhir sekali ke RM.

Akan dibayar PRE 0.25 setiap kali guna…

Setiap kali search engine presearch ini digunakan anda akan diberi bonus dalam nilai token PRE 0.25 dan nilai ini akan bertambah mengikut kekerapan dan banyaknya jumlah yang digunakan. Harus dikumpul terlebih dahulu dan bila sudah banyak boleh saja ditukarkan nilai token tersebut dimana-mana exchange yang tersenarai. Mudah kan?….

Sekian terima kasih dan selamat mencuba.

ICO presearch