Posted on

Hasil Terkini Pelaburan Cryptocurrency Tahun 2018

Assalamualaikum dan salam hormat,

Emmmmm, tahun 2018 ini…………tidak banyak hasil yang memberangsangkan admin boleh dapat dan sedut dari market cryptocurrency. Tahun yang agak mencabar dan tahun 2018 adalah tahun yang sering meminta kesabaran untuk ditambah dengan cukup banyak sekali. Heee…heeeeeee….

Kejatuhan nilai yang agak teruk…..

Market cryptocurrency rata-ratanya mengalami kejatuhan nilai yang agak teruk, terutamanya market yang bersangkutan dengan ICO, altcoin ( shitcoin, coin sampah ). Emm…apa yang mampu dibuat adalah setiap coin tertentu yang dibeli pada waktu ini hanya sesuai untuk disimpan bagi projek pelaburan jangka masa panjang dan admin sangat berharap pada tahun 2019 market cryptocurrency akan kembali sihat. Jika sebaliknya berlaku……….perlu ditambah lagi kesabaran dan yang paling penting coin yang dibeli dan yang disimpan tidak diistiharkan sebagai MATI ( paling penting ). Setakat posting ini dimuat naik, 1000 coin yang lahir dari projek ICO yang ntah apa-apa kebanyakkanya telah diistiharkan sebagai MATI. Jika mendapat status MATI, makanya pelaburan yang sebelum ini akan menjadi total loss. Jadinya perlu lebih berhati-hati dan tidak perlu percaya 100% make-up tebal yang ada pada white paper yang dibentangkan.

Untuk yang berani…

Tak banyak cerita menarik, emmmm…….time harga matawang digital yang rata-ratanya berada pada paras harga diskaun tahap lantai pada ketika ini dan jika berduit lebih, ada keberanian tahap tinggi, sanggup ambil risiko dan sanggup tunggu dengan penuh istikomah….heeee..heeeeeee………boleh saja beli dan simpan mana-mana coin bertaraf kuat ( rujuk coinmarketcap ) untuk disedut hasilnya apabila market cryptocurrency kembali aktif dan sihat dimasa akan datang nanti. Mampukah market cryptocurrency kembali aktif dan sihat?…….ya, itu sudah pasti.

Sekian terima kasih dan selamat majujaya.

 

Posted on

Kenapa Coinex Exchange Jadi Pilihan?

Assalamualaikum dan salam hormat,

Emmm, kenapa pulak dengan Coinex?………..Kerana exchange ini akan agihkan gifts dalam bentuk perkongsian kuntungan per hari. Konsep yang sangat menguntungkan traders dan penyimpan coin.

Tunggu apa lagi….

Setiap hari admin akan terima 7 ke 9 coin dalam bentuk gifts dan volume gifts yang diterima pulak mengikut jumlah token CET yang admin simpan. CET ni token rasmi untuk Coinex exchange. Senang cerita, simpan CET banyak-banyak dan gifts yang diterima nantiĀ  pun akan jadi banyak. Berdasarkan pengalaman yang lepas-lepas, jika admin terima gifts dalam nilai BTC, paling sikit 1000 satoshi sehingga 2000 satoshi ( ikut volume CET ) per hari admin akan dapat dan cuba kali tengok dengan 30 hari. Sudah tentu banyak kan?……..dan inilah yang dikatakan “making money while your sleep“….itu baru satu coin………heeeee…..heeeee.

Ini Coinex…

Coinex

Macam mana nak dapatkan gifts?…

Untuk dapat gifts, kena simpan token CET dan itu syarat penting yang perlu dibuat. Yang berdaftar secara lengkap ikut KYC punya format, kelebihanya adalah unlimited withdrawal, boleh vote dan guna kemudahan mining trade. Untuk keahlian biasa, limit pengeluaran sekitar USD10000 sahaja dan lain-lain kemudahan tiada. Admin pilih jadi ahli biasa sahaja…

Yang berminat, boleh daftar ikut link ini cara buka akaun di Coinex.

Sekian terima kasih dan selamat majujaya.

P/s: lambat kena tinggai…

Posted on

Mencipta Pendapatan Bulanan Yang Konsisten

Assalamualaikum dan salam hormat,

Ini hasil kajian dan penelitian secara terancang yang dibuat pada tahun 2017 dan kini telah dipraktikkan secara serius oleh pihak admin untuk kegunaan sendiri sahaja. Projek ini bertujuan untuk menghasilkan pendapatan bulanan yang konsisten. Emm….anggaran pendapatan yang akan diperolehi hasil dari projek ini diantara RM3000 sehingga RM6000 sebulan ( lebih lagi pun boleh ).

Tak perlu berhenti kerja…..

Nak buat macam mana?………invest duit sahaja. Hanya perlu invest duit dalam jumlah tertentu ( yang tak ada modal buat setakat mana yang ada ), untuk suatu tempoh jangkamasa tertentu seperti 12 bulan atau 24 bulan untuk tujuan penghasilan pendapatan bulanan secara konsisten mengikut anggaran pendapatan bulanan tertera di atas tadi. Sesuai dipraktikkan oleh golongan berpendapatan rendah, para petani, penoreh getah, orang kurang upaya dan ramai lagi terutamanya yang berpendapatan kurang daripada RM3000 sebulan. Hasil mungkin akan dapat dirasai selepas 1 tahun atau 1.5 tahun dari tarikh bermulanya projek ini.

Kena kuasai ilmu berkaitan pelaburan….

Emm, untuk menjadikan projek ini boleh berjalan dengan baik. Ilmu berkaitan pelaburan jangkasa masa panjang, selok belok pelaburan yang hendak dipilih, risiko pelaburan yang bakal dihadapi, pengurusan risiko pelaburan jika berlaku masalah tertentu dan sebagainya lagi perlu dikuasai terlebih dahulu ( itu syarat penting ). Dannnnnnnnnnn ilmu ini boleh diperolehi dengan begitu mudah di internet.

Contoh yang boleh digunapakai…

Buat masa ini, admin invest kebanyakkan duit yang masih berbaki ( yang lain dah habis kena baham dengan INFLASI ) ke dalam beberapa projek ICO bagi ketegori teknologi blockchain ( modal sikit sahaja ). Pilihan ketegori pelaburan tidak semestinya sama antara setiap orang yang hendak membuat pelaburan. Jadinya kena bijak memilih dan KENA TAU dekat mana nak letak duit masing-masing supaya ianya selamat dan yang ada kemampuan tinggi untuk mendatangkan hasil. Jika di dalam Malaysia, PNB ( modal kena besar ) merupakan salah satu contoh tempat yang solid untuk tujuan pelaburan seperti ini dan yang sudah confirm akan mendatangkan hasil ( ikut rekod terdahulu ) paling tidak 7.5% ke 9% setahun. Tetapi, admin cari yang boleh mendatangkan 1000% ke 10000% setahun ( ikut target pendapatan bulanan masing-masing ). Heeee…heeeee…..duit banyak nikmatnya tak sama dengan duit sikit…

Kena buat kajian sendiri…

Setakat itu sahaja cerita yang admin boleh buka. Sila buat kajian dan balik buat bila sudah faham cara kerjanya. Dengan adanya projek sebegini, setahun tidak bekerja pun tidak ada masalah kerana pendapatan sudah tersedia cumanyaaaaaaaaaaaaaaaaa jangan terlebih boros dan guna ikut bajet per bulanan sahaja dan konsep ini perlu diulang-ulang sampai mati. Harap maklum.

Sekian terima kasih dan selamat majujaya.

 

Posted on

Kenapa Perlu Pilih Digibyte?

Assalamualaikum dan salam hormat,

Sebab ianya selamat ( susah nak kena hacking ), laju, decentralized, tx fee untuk transfer coin pulak tersangat laaaaaa murah dan hampir kepada tiada tetapi ada dan sesuai sangat-sangat untuk dijadikanya sebagai alat pertukaran bersaiz kecil atau micro ( micropayment local dan international ). RM 0.10 pun boleh dipindahkan dengan kadar kelajuan antara 5 tps ke 15 tps. Emmm, gerai nasi lemak dan roti canai pun boleh menggunapakai wallet digibyte sebagai alat pertukaran menggantikan nilai wang kertas ( cashless system ).

Digibyte Blockchain

Kesempatan untuk jadi kaya dengan Digibyte….

Digibyte ini kurang mendapat sambutan dari pengguna kerana sejak diperkenalkan dan promosi mengenainya amatlah sedikit berbanding coin-coin lain yang sebaya denganya seperti ETH, LTC, ZCASH, MONERO dan beberapa lagi altcoin yang lainya. Dari segi harganya pulak, DIGIBYTE masih lagi berada pada level harga diskaun terbaik jika hendak dibandingkan dengan keupayaanya yang sebenar ( sempat lagi untuk jadi kaya ).

Kedudukan terkini Digibyte………

DGB Rank:40
Marketcap: $318,432,880.00
$ 0.0303822 | 0.00000459 BTC
24h: 6.93% | 7d: 29.6 %

Pilihan terbaik buat masa ini…..

Untuk simpan nilai bagi tujuan pelaburan jangkamasa panjang, BTC adalah coin pilihan terbaik setakat ini dan untuk term of micropayment, DGB paling sesuai berbanding BTC dan lain-lain ALTCOIN. Digibyte buat masa ini boleh digunapakai pada platfom Android, IOS ( dalam fasa beta ) dan desktop ( Windows, Linux dan Mac OSX ).

Part yang paling menarik…….

Boleh juga digunakan sebagai aset pelaburan jangkamasa panjang bagi tujuan membasmi kemiskinan tegar dikalangan rakyat Malaysia terutamanya yang berpendapatan isi rumah dibawah paras RM 3000 ( bab ini kena tanya admin, jika berminat untuk menggunapakainya nanti dan perlu ikut cara kerjanya ).

Sekian terima kasih dan selamat majujaya.

 

 

Posted on

Formula Marketing Yang Patut Digunapakai

Assalamualaikum dan salam hormat,

Content marketing dan recommendation dari kawan-kawan atau bekas pengguna berkenaan bisnes, services atau produk yang kita tawarkan. 2 benda ni adalah tersangat power di dalam meningkatkan sale dengan konsisten.

Itu saja admin nak habaq kali ini….emmmm, step berikutnya kena ikhtiar sendiri untuk cari cara macam mana nak buat benda tu bagi jadi. Semua benda tu admin dapat hasilnya dari pengalaman sendiri dan R&D yang dibuat sejak 10 tahun yang lalu sepanjang keterlibatan admin dalam bidang perniagaan terutamanya yang berkaitan dengan online bisnes.

Sekian terima kasih dan selamat mencuba.