Posted on

Bagaimana Mau Menjadi Kaya Di Zaman Ini?

Assalamualaikum dan salam hormat,

Begini caranya, invest saja sebahagian dari wang kertas yang masih tersisa di dalam mana-mana projek yang terkait dengan dunia cryptocurrency. Bagaimana, ada berani?…………ada lebih kurang 1326 projek yang boleh disertai dan wajib ada kepandaian untuk memilih projek-projek tersebut ( tidak tahu sila bertanya kepada yang ahlinya ). Hal itu sangat lah penting.

Bitcoin hit 10000

 

Wajib ada ilmunya….

Apa pun sebelum terlibat sama, wajib ada ilmunya. Jika yang dikejar itu hanya berunsurkan kepada keuntunganya semata-mata tetapi ilmunya tidak ada, berkemungkinan besar hasrat untuk menjadi kaya-raya mungkin tidak akan kesampaian. Terus terang admin katakan, melabur ikut cara ini risikonya amat lah rendah. Jadinya, tidak perlu dibimbangkan sangat dan bitcoin salah satu darinya yang paling menyerlah. Sila lihat contoh di bawah..

Contoh yang telah pun berlaku…

Jika invest RM5000 pada bulan 4/2017, kekayaan terkumpul semasa posting ini dimuat naik adalah RM40,564.34 sen. Keuntungan terkumpul sebanyak 711.2868% dalam tempoh 7 bulan sahaja. Ini baru 1 projek…heeee…heeeeee.

Sekian terima kasih dan selamat mencuba.

 

Posted on

Cara Cepat Bayar Balik Hutang PTPTN

ptptn

Assalamualaikum dan salam hormat,

Begini caranya, buka akaun cryptocurrency sama ada bitcoin ( harga sudah tinggi time posting ini dimuat naik ) atau lain-lain altcoin yang terkandung di dalamnya projek dan ICO yang menarik ( ETH, LTC, ZCASH, NEO, NXT, XMR, STR, PRESEARCH dan banyak lagi ), kemudian invest di dalamnya sekadar yang termampu. Admin cadangkan  untuk permulaan RM500 sudah memadai.  Emmmm……lebih kurang macam tu laaa caranya…sangat ringkas dan yang selebihnya kena tunggu dengan penuh kesabaran sehingga ia matang sepenuhnya.

ptptn

6 bulan paling cikai…

Di dalam dunia cryptocurrency, ada beribu-ribu projek menarik yang sedang menanti. Boleh pilih yang mana suka dan sila pastikan yang dipilih itu ada potensi projek masa depan yang cerah ( terkait dengan projek berpotensi seperti blockchain, ICO, smart contract atau bersifat matawang ) . Tempoh matang untuk setiap investment yang dibuat paling cikai 6 bulan sehingga 24 bulan sebelum ianya dicairkan. Kenapa dengan tempoh tersebut?. Pada kebiasaanya, itulah tempoh paling aman untuk kaut untung ( bergantung kepada keadaan pasaran pada satu-satu masa ). Ada jaminan cara ini akan menjadi kenyataan?.

Cadangan dari pengalaman..

Sudah tentu…..cara ini diadoptasikan dari plan yang telah berjaya. Diapungkan semula untuk kegunaan orang awam. Misi asalnya, digunakan untuk kumpul kekayaan melalui aktiviti investment di dalam beberapa projek terpenting yang terkait dengan dunia cryptocurrency dan yang paling maju adalah bitcoin. Telah dinikmati hasilnya dan pada pemahaman admin, ia juga sesuai untuk digunakan sebagai alat atau plan paling mudah untuk bayar balik segala hutang PTPTN tanpa perlu mengusik lain-lain income yang telah dikhususkan untuk tujuan ikhtiar hidup. Emmmmmm, ada berani?.

Tak tau kena berani untuk bertanya dan join group pelaburan mengarut tidak disarankan. Emmmm…….pada pemahaman admin, PTPTN ada unsur riba di dalamnya ( bertaubatlah )..Harap maklum.

Sekian terima kasih dan selamat mencuba.

Posted on

Cara Beli Bitcoin

Assalamualaikum dan salam hormat,

Sebelum ini kisahhhhhhhhhhhhhh…..cara buka akaun bitcoin dan untuk kali ini, buka pulak kisahhhhhhh…….cara-cara untuk beli bitcoin ( harga terkini 1 btc memang agak keras ). Untuk kegunaan newbie semuanya ini.

Ini haaaa cara-caranya….

Apa kes dah buka akaun, bitcoin nya tak ada kan?. Caranya sangat mudah, untuk orang Malaysia boleh guna platfom Luno dan kenapa kena guna Luno?. Kerana senang untuk deposit duit dari local bank terus ke dalam wallet yang telah tersedia di dalam platfom Luno. Apabila duit dah ready dalam wallet, baru boleh beli bitcoin yang telah diapungkan oleh seller yang ada di dalam platfom Luno. Dalam Luno tu ada exchange dan dekat situ lah tempatnya urusan jual dan beli bitcoin akan dilakukan nanti.

Peluang untuk jadi orang kaya baru..

Emmm, macam tu la prosesnya dan tersangat laaaa mudah dan bab trading lain kali admin buka kisahnya. Rupa-rupanya jika pandai trading dekat cryptocurrency exchange, peluang untuk jadi orang kaya baru memang sangat-sangat cerah tetapi kena ada skill trading laaaa pulak……dan oleh kerana itu, kena usaha untuk cari skill tersebut saaaaammmpaaaaiiii dapat. Itu pun jika berminat untuk jadi orang kaya baru laaaaaaaaaaaa….dan harap maklum.

Sekian terima kasih dan selamat mencuba.