Posted on

Group Telegram Untuk Sedut Ilmu Bisnes Dan Pengiklanan

Assalamualaikum dan salam hormat,

Emmm, group telegram ini admin buat sejak 8 bulan yang lalu dan sehingga tarikh posting ini dimuat naik dah ada 560 orang peserta ( ada yang left dan ada yang masuk ). Okay laaa tuuu kaaaannnn…tapi sayang, kapasiti group boleh support 30 ribu orang dan masih banyak kekosongan lagi yang boleh diisi…………….jadinya admin nak ajak lebih ramai lagi terutama orang sebelah Kedah dan Perlis untuk join group tersebut. Sokongan padu itu penting…..sebelum join kena install aplikasi telegram dulu.

Intipati kewujudan group…

Fungsi group adalah untuk tujuan pembelajaran sepanjang hayat + pengiklanan. Sesiapa kaki iklan dia boleh saja iklan seberapa banyak yang dia suka ( spammer akan dipantau aktivitinya ) dan untuk kaki sedut ilmu pulak dia boleh sedut dan kongsi seberapa banyak ilmu yang dia perlukan dan yang dia suka. Semua info yang disediakan di dalam group tersebut bersifat open source dan R&D. Untuk members baru, jangan pulak rasa jemu dengan iklan-iklan tu semua dan itu lumrah kehidupan. Jika berkenan boleh saja deal dengan seller tersebut dan jika tidak berkenan, buat tak tahu sahaja dan dalam bab pengiklanan memang begitu  sifatnya. Tetapi fokus utama group adalah untuk tujuan pembelajaran sepanjang hayat terutamanya bab marketing, skill, peluang-peluang perniagaan baru, investment, tool pemasaran, networking, financial dan banyak lagi.

Yang tidak dibenarkan…

Emmm..topik berkaitan politik dan yang boleh mencetuskan haru hara memang tidak dibenarkan untuk dimuat naik di dalam group tersebut dan yang berkaitan dengan money game, HYIP dan berbagai-bagai lagi, semua itu sentiasa dipantau secara ketat. Mana yang tidak sesuai akan dipadam dan yang terlampau akan di BAN terus dan harap maklum tentang hal tersebut.

Untuk join, ini link nya: https://t.me/niaga24jam

Sekian terima kasih dan selamat majujaya.

 

Posted on

Group Bisnes Untuk Orang Kodiang, Jitra Dan Changlun

Assalamualaikum dan salam hormat,

Di jemput dengan segala hormatnya orang Kodiang, Changlun, Padang Sera, Jitra dan Alor Setar dan kawasan sekitar denganya ramai-ramai join group telegram yang dibuat khusus untuk bincang bab bisnes dan juga pengiklanan. Group ini admin buat lebih kurang 8 bulan yang lalu dan penggunanya pun dah ramai. Apa yang menariknya tentang group ini adalah…….

Apa yang bestnya?…..

Free, guna smartphone, laju, boleh iklan apa saja produk kecuali yang terlarang, dapat terima dan berkongsi ilmu bisnes secara free, online 24 jam dan banyak lagi. Yang sangat menariknya space dalam phone tak kacau langsung dan iklan akan kekal dalam group selagi ianya tidak dipadam oleh tuan punya iklan. Nak guna paltfom ini, yang pertamanya kena install aplikasi telegram dan internet kena aktif….

Mai join bagi qramai….

Harap orang Kedah dan Perlis dapat bagi sokongan penuh kepada group ini dan buat masa ini sokongan dari orang negeri Kedah dan Perlis tak berapa nak kencang sangat, mungkin depa tak tau lagi rasanya…….admin ( tak dapat komisen ) buat benda ini untuk bantu mempermudahkan lagi urusan perniagaan terutamanya bab pemasaran dan bincang sikit-sikit bab bisnes ( buat masa ini iklan terlebih dari perbincangan ) dan bagi yang berminat sila klik link dekat bawah untuk join group yang admin katakan tu.

Link: https://t.me/niaga24jam

Sekian terima kasih dan selamat majujaya.

Penampakkanya lebih kurang macam ini…

Posted on

Konsep Group Iklan Telegram Yang Mantap

Assalamualaikum dan salam hormat,

Konsep iklan menggunakan kemudahan group iklan yang ada pada aplikasi telegram sememangnya sangatlah menarik.¬† Tetapi….ada tetapinya….

Ini sebahagian dari hasil bedah siasat…..

Biarpun group iklan platfom telegram boleh support sehingga 20k members, tetapi 100% members dalam group kebanyakkanya lebih fokus kepada aktiviti pengiklanan semata-mata ikut cara viral menggunakan FORMAT FEED, BOTS atau FOWARD konsep. Emmmmm, pada penelitian pihak admin yang berdurasi 1 tahun lamanya……..hasilnya jauh dari apa yang diharapkan..rasanya ramai peserta yang sudah fedup dengan cara itu ( rasa-rasanya laaa ). Bila diperhatikan secara teliti ianya lebih kepada acara lawan iklan antara satu sama lain dikalangan para peniaga sahaja…heeee…heeeeeee. Hasilnya………..tidaklah setara mana pun….berdasarkan dari rekod group iklan yang lepas-lepas ( milik sendiri ) dan yang admin buat sendiri untuk tujuan analisis ( untuk kesan aktiviti online scammer, teknik dan macam-macam lagi ), dengan kapasiti peserta 560 orang ( ikut tarikh posting ini dimuat naik )….sehingga kini tiada sebarang sale yang berjaya dibuat pun…..heeee…heeeeeee….jadinya, konsep yang sebagaimana perlu diadoptasikan?…..

Ini pulak cadanganya….

Boleh try guna konsep GROUP PERBINCANGAN ( topik ikut keperluan ) + IKLAN BERJADUAL. Ada sesetengah group hanya membenarkan perbincangan semata-mata dan ada pulak yang fokus kepada iklan 100%. Terus terang admin katakan konsep sebegini akan membosankan setiap members di dalam group itu sendiri ( mula-mula okay dan lama-kelamaan lemau ). Seharusnya group perlu ada 2 kemudahan tersebut agar tidak membosankan dan jika dapat + aktiviti offline lagi menarik. Contohnya yang admin selalu jumpa, group FB dengan kapasiti 65 ribu members….tak sampai 1% aktifnya dan ada sesetengah dari group sudah jadi group hantu, yang mana tidak dikunjungi oleh members groups itu sendiri disebabkan bosan dengan konsep yang dipraktikkan. Heee…heeeeee..

Emmmm, karangan akan bersambung bila ada kelapangan dan harap maklum kepada admin group dengan adoptasi yang membosankan.

Sekian terima kasih dan selamat majujaya.