Posted on

FCPO – tempat buat duit di internet

Assalamualaikum,

Ahaaaa, hari ni kita cuba teliti tengok maklumat yang saya hendak sampaikan ini.Mungkin ada yang berminat untuk mencuba nasib di sini.FCPO ini apa sebenarnya ya?

Kalau nak tahu apa itu FCPO, saya cadangkan tuan-tuan dan puan-puan semua  rujuk sahaja disini:

  1. http://www.klse.com.my/website/bm/derivatives/products/Commodity_Derivatives/fcpo2.html
  2. http://rais.my/blog/apa-itu-pasaran-hadapan-minyak-sawit/
  3. Untuk pengenalan  FCPO sila download dekat bawah

[downloads_box title=”Pengenalan FCPO”]
Pengenalan FCPO
[/downloads_box]

Selain dari dua senarai di atas tadi, dimana lagi maklumat berkaitan FCPO(urusniaga pasaran hadapan minyak sawit) ini boleh dijumpai?.Kalau rajin sila buat rujukan di forum-forum yang sempat saya senaraikan dibawah:

  1. FORUM BICARAJUTAAN.COM
  2. FORUM CARIGOLD.COM
  3. Dan banyak lagi forum-forum lain yang boleh anda jumpa sebenarnya.

Ok lah ini adalah pandangan peribadi dari saya sendiri, FCPO adalah tempat buat duit melalui internet dan juga merupakan tempat menguji kepakaran kita dalam bidang pelaburan berisiko tinggi.Ianya boleh di urusniagakan melalui internet.Lebih kurang sama dengan FOREX tetapi lebih selamat dari FOREX.Berdaftar dengan pihak kerajaaan dan bebas dari segala aktiviti penipuan.Tetapi aktiviti kerugian tetap ada jika ilmu perniagaan berkaitan urusniaga pasaran hadapan minyak sawit ini kurang.Merupakan urusniaga serampang dua mata.Boleh dapat untung sama ada melalui kenaikan dan penurunan harga dipasaran.Begitu juga dengan kerugianya..Haaaa..haaa bab yang tidak enak untuk di dengar.

Apa yang istimewa sangat disini adalah lulus syariah.Jadi bagi peniaga Islam, bab halal haram FCPO ini tak perlu dibimbangkan sangat.Sekali lagi ingin saya tekankan disini bahawa ianya lulus syariah.Urusniaga FCPO ini sesuai untuk siapa? secara terus terang saya katakan FCPO sesuai untuk peniaga atau pelabur yang sudah mahir.Untuk pelabur baru, disini tidak berapa sesuai untuk anda.

Bagaimana pulak dengan modal permulaan? Bagi saya sebagai seorang peniaga kecil-kecilan RM15 ribu dikira sudah memadai.Kalau besar dari angka tadi lagi baik.Paling kecil yang berani saya sarankan adalah RM7 ribu.Bawah daripada angka tersebut di kira agak berbahaya tetapi masih boleh diterima jika sekadar ingin mencuba.Dari segi keupayaan untuk bersaing modal dibawah 7 ribu adalah agak lemah…Untuk bermula dengan modal permulaan di bawah apa yang di sarankan tadi, anda perlu menjadi seorang peniaga yang mahir.. disebabkan anda mahir lah..modal yang kecil pun akan menjadi besar.Harap maklum.

Untuk peniaga kecil kalau masih berminat untuk merasai hasil dari urusniaga pasaran hadapan minyak sawit ini.Masih ada satu jalan lagi yang dirasakan sesuai.Tubuhkan kelab urusniaga pasaran hadapan minyak sawit yang diangotai oleh beberapa orang yang betul-betul berminat dan faham tentang risiko urusniaga FCPO ini kemudian mulakan urusniaga.Dengan cara ini risiko kerugian berganda dapat dikurangkan dan sudah tentu ramai orang akan dapat turut serta.Di samping itu, para peserta dapat juga berkongsi ilmu yang berkaitan dengan  urusniaga pasaran hadapan minyak sawit ini.Emmm menarik bukan.Secara terus terang saya katakan kalau ada  kelab urusniaga sebegini yang ingin diwujudkan, Saya pun berminat untuk menyertainya malah menyumbangkan idea,modal dan kepakaran sekali kalau di izinkan.Minta-minta ada la selepas ini..

Yang  sebenarnya saya sudah lama dalam bidang ini, bermula sebagai seorang pelabur bukan melalui kelas,kolej atau universiti.Tetapi try and error.Saya hanya belajar dari kesilapan yang berlaku dan kesilapan dari nasihat kawan-kawan.Banyak maklumat yang disampaikan ini mungkin ada yang boleh digunakan dan ada yang tidak boleh digunakan.Kebanyakkanya datang dari pengalaman ketika berurusniaga dan kajian secara peribadi semata-mata.Sumber rujukan terbesar adalah Internet terutama sekali pakcik Google dan Pakcik Youtube.Bagi yang berminat untuk mencari sumber pendapatan dari internet apa kata anda cuba apa yang saya sampaikan ini.Mudah-mudahan anda akan berjaya.

Sekian terima kasih dan selamat mencuba.

Maklumat yang patut dibaca:

More from my site

  • FCPO kini boleh di beli secara onlineFCPO kini boleh di beli secara online Assalamualaikum, Bertemu sekali lagi kawan-kawan sekalian terutama sekali bagi peniaga-peniaga di pasaran hadapan FCPO dan FKLI.Mungkin ada yang telah sedia maklum tentang wujudnya […]
  • Urusniaga FCPOUrusniaga FCPO Tambah keuntungan dalam urusniaga pasaran hadapan FCPO
  • Port High Risk Terbaik Untuk Tambah IncomePort High Risk Terbaik Untuk Tambah Income Dekat blog ini hanya fokus kepada cara masuk dan keluar market FCPO dengan bergaya sahaja dan bab basic urusniaga tidak terlibat. Modal permulaan yang selesa RM 10 ribu. Ada berani ?
  • Bitcoin Store Dan Account TwitterBitcoin Store Dan Account Twitter Bitcoin store support 100% sistem pembayaran menggunakan bitcoin dan ini merupakan salah satu cara mudah untuk masuk ke pasaran antarabangsa bersama-sama sistem pembayaran yang lebih […]

7 thoughts on “FCPO – tempat buat duit di internet

  1. […] This post was mentioned on Twitter by Zam, Zam. Zam said: FCPO – tempat buat duit di internet http://tinyurl.com/24bctq9 […]

  2. Saya baru dalam bidang pelaburan ini
    masih tak tau apa apa
    Saham pun tak lepas lagi, ni kan pula Pasaran hadapan
    Boleh tak saudara terangkan hal2 berikut:

    1. Macamana nak open acc untuk trade Pasaran Hadapan?
    2. Pasaran Hadapan ni under BSKL jugak ke?
    3. Adakah pasaran hadapan ni untuk minyak sawit sahaja? atau counter-counter Pasaran Hadapan ini sama saja macam counter2 KLCI?
    4. Boleh di-trade secara online?
    5. Adakah dalam pasaran hadapan ini seseorang pelabur boleh kehilangan lebih dari jumlah pelaburan sekiranya beliau mengalami kerugian?

  3. Boleh dan cara yang paling senang Tuan rujuk tutorial dekat laman web Bursa Malaysia.

  4. Bro, aku nak mintak pandangan engko pasal binary trading tu…
    Salah satu broker Binary ialah http://www.optionbit.com

  5. Minta maaf tuan saya tak pernah cuba tempat ini. Tetapi pilihan yang disediakan nampak menarik untuk pelaburan. Kalau tak ada aktiviti penipuan bagi saya tak ada masaalah. Cuma ilmu kena tebal untuk berurusniaga dekat sini..

  6. adakah cara menganalisis fcpo sama seperti forex?

  7. As salam, lebih kurang sama..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *