Posted on

Kenapa Admin Minat Gileeerrr Dengan Bitcoin?

Assalamualaikum dan salam hormat,

Admin mula terlibat secara serius dengan aktiviti pelaburan sejak dari tahun 2000 lagi. Skim cepat kaya pun pernah join, forex, stock market, fcpo, gold, unit trust, properties dan banyak lagi laaaaa. Yang terbaru sekali invest dekat cryptocurrency.

Karangan kali ini hanya terkait dengan aktiviti pelaburan cryptocurrency sahaja. Jadinya, kenapa admin tersangat minat untuk terlibat sama dengan aktiviti pelaburan yang berkaitan dengan cryptocurrency terutamanya yang berkaitan dengan bitcoin ni?.kenapa?……kenapa?….

Kerana benda ini

  1. Bersifat decentralized ( bergerak bebas dan tidak dikawal oleh mana-mana pihak )
  2. Anonymous ( kerahsiaan tahap tinggi…heeee…heeeee ). Hantam saja lahhhhh
  3. Buat masa ini, cryptocurrency terutamanya bitcoin sesuai sangat-sangat untuk dijadikan sebagai alat kalis inflasi. Nilai ringgit jatuh, minyak naik dan harga barang mahal pun tak hal laaaaaahhhhhh.
  4. Terkait degan online dan internet. Boleh on benda ni dekat rumah sahaja…emmmm buat bisnes dekat rumah kata kan…….
  5. Salah satu instrumen pelaburan yang paling cepat untuk dapat untung berbanding lain-lain instrument pelaburan yang pernah admin sertai
  6. Open source ( admin penyokong kuat projek open source sejak dari tahun 2006 lagi )
  7. Boleh dijadikan sebagai alat pertukaran diperingkat global dan local untuk mengatasi masalah currency exchange. Tiada lagi tambatan kepada USD atau lain-lain matawang serantau yang merugikan
  8. Low risk ( susah nak rugi )
  9. Disokong kuat oleh teknologi blockchain yang lebih telus
  10. Fund sendiri kontrol dan sendiri urus…rugi sendiri tanggung…heeee…heeee
  11. Modal permulaan yang boleh dikatakan agak mampu disediakan oleh segenap lapisan masyarakat
  12. Boleh digunakan sebagai alat pertukaran dan dijadikan sistem pembayaran bagi perniagaan online untuk local dan international market
  13. Cryptocurrency exchange aktif 24 jam dan admin boleh trade sampai muntah hijau
  14. Dan banyak lagi…tetapi yang banyak lagi ni akan menyusul ikut peringkat demi peringkat pada kebiasaanya. Diperingkat mula, admin sekadar fokus hanya kerana senang nak dapat untung dan bersifat open source sahaja tetapi bila sampai time posting ini hendak dimuat naik, daaaahhhhh ada berbelas-belas sebab pulak jadinya…..lepas pada ini tak pasti lagi laaaaaaa apa pulak sebab-sebab lain yang akan muncul….jeng….jengggggggggggggg…

Kenapa tidak ambil seruis hal ini?

Dekat Malaysia……………dekat Malaysia, masih ramai lagi yang belum ambil serius untuk peduli tentang hal kewujudan cryptocurrency ni….buat masa ini cryptocurrency dimonopoli oleh geng-geng pelaburan yang dulunya terlibat dengan forex, hyip, piramid skim dan gold ( mereka ini yang rajin mempromosikan nama cryptocurrency ). Mereka akan menggunakan kemudahan yang ada ini untuk menyambung kesinambungan legasi bisnes mereka sebab SOP cryptocurrency secocok dengan semua keadaan bisnes ( universal plugin ). Risiko memang tetap akan ada……emmmm tinggi atau rendah bergantung kepada kecekapan kepala-kepala ketua yang mentadbir sistem tertsebut untuk adjust bagi selamat. Sebab tu join-join group pelaburan ni semua admin tidak mau terlibat sama dan admin lebih rela belajar dan buat sendiri…baru puas hati. Jika join group pelaburan, bila kena time rugi admin tak boleh terima kenyataan tersebut dan selalu akan hilang pertimbangan dan biasanya akan menyalahkan kepala-kepala ketua group pelaburan dengan apa yang telah berlaku. Memang tidak adil laaaaaaaa kan?……so jika rasa pandai sangaaaaaatttttttttttt…….buat sendiri tengooooookkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk.

Lain kali laaaaa sambung kesah ini

Time makan tengahari sudah sampai, waktu ni tengah parking untuk buy bitcoin pada harga $4090……naik $4200……admin jual laaaa..tunggu apa lagi.

Sekian terima kasih dan selamat mencuba.

P/s: dengar kata zaman Dajay nanti, dia akan guna digital currency…..heeeee…heeeeeee..punggahhh.

 

More from my site

  • Pelaburan Atas Nama Bitcoin Mula Masuk MarketPelaburan Atas Nama Bitcoin Mula Masuk Market Bitcoin dijangka akan mencecah $3000 ke $5000 dalam tempoh waktu terdekat ( Bajet 2 tahun +++++++++++ 5 tahun ). Bukan esok hari di dalam kelendar skim cepat kaya.
  • Bitcoin Store Dan Account TwitterBitcoin Store Dan Account Twitter Bitcoin store support 100% sistem pembayaran menggunakan bitcoin dan ini merupakan salah satu cara mudah untuk masuk ke pasaran antarabangsa bersama-sama sistem pembayaran yang lebih […]
  • Decentralized Sistem Untuk Generasi InternetDecentralized Sistem Untuk Generasi Internet Untuk rakyat Malaysia, 2 sistem tadi memang sangat-sangat penting dan sememangnya rakyat Malaysia perlu kepada 2 sistem tadi untuk masuk ke dunia bisnes yang lebih luas diluar sana ( […]
  • Bitcoin VS Emas FizikalBitcoin VS Emas Fizikal Emmmmmm...........admin menggunapakai kedua-dua platfom tersebut buat masa ini dan setiap satu darinya mempunyai peranan masing-masing dan kedua-dua platfom tersebut juga ada kekuranganya […]
Belajar Trading & Invest Sampai Pandai

Cryptocurrency exchange adalah port baru lagi menarik untuk tambah pendapatan melalui online. Ini adalah pakej untuk BELAJAR TRADING, INVEST, SEDUT INCOME dari ZERO dan BUAT SENDIRI SAMPAI JADI. Pekej berkonsepkan BELAJAR SAMPAI PANDAI. Market aktif 24 jam dengan kadar penyertaan aktif 25k ke 14k pengguna setiap hari, boleh trade dan kaut untung sampai muntah hijau.

Sekian terima kasih dan selamat majujaya.

Berminat untuk terlibat sama?, sila whatsapp/telegram pihak admin di talian 011 3222 9401 atau sila masukkan alamat email yang aktif dan klik butang di bawah untuk urusan pendaftaran.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *