Posted on

Local Bitcoin Decentralized Exchange

bitcoin malaysia

Assalamualaikum dan salam hormat,

Benda ini untuk kemudahan pengguna bitcoin di dalam Malaysia. Tak mau terlibat dengan aktiviti bitcoin mining atau ecommerce di peringkat global boleh saja layan bitcoin exchange guna platfom decentralized ( disokong sepenuhnya oleh open source project ).

Kelebihan yang ada pada benda ini adalah, ianya menyokong  penuh kemudahan pembayaran/pertukaran bitcoin melalui bank-bank tempatan yang sedia ada. Lawanyanya BTC/MYR, dengan itu sebagai pengguna bitcoin tegaq di peringkat local dan juga global ianya salah satu dari plugin yang sangat ditunggu-tunggu oleh pemilik bitcoin di Malaysia. Kemudahan yang ada ini sudah tentu akan merancakkan lagi industri bitcoin di dalam negara kan? ( alat pertukaran mesti ada liquidity yang tinggi ). Sudah pasti……..dan dengan adanya bitcoin exchange yang sudi support local banking transfer, maka  bertambah-tambah mudah lah urusanya nanti ( waktu proses lebih cepat ). Emmmmm, adakah masih dan perlu untuk terlibat dengan pakej pelaburan bertiket demi mendapatkan keuntungan dari bitcoin? admin rasa….sudah tiba masanya kita semua mengikut jejak langkah decentralized itu sendiri dan cari port yang lebih cun dan selamat.

Apa lagi yang ada

  1. Tidak perlu daftar.
  2. Tidak perlu kepada verified sana-sini.
  3. Privacy terjaga.
  4. Akaun sendiri jaga dan kalau rugi sendiri juga yang buat silap dan bukan orang lain.
  5. Tidak perlu simpan fund dekat mana-mana syarikat investment yang konon-konon sangat userfriendly.
  6. Sistem kena pasang dekat komputer masing menggunapakai konsep P2P network.
  7. Boleh trade 24 jam jika market aktif. Buat masa ini heee…….heeeeeee……market masih malu-malu. Penyertaan dikalangan local trader masih kurang dan boleh dikatan hampir tiada…haaaaa…haaaaa, nanti bila dah ramai okay laaa (  baru diperkenalkan katakan ).
  8. Juga support lain-lain cryptocurrency seperti alcoin, eth, dash dan banyak lagi sebagai alat pertukaran.

Info free…………….karangan tak boleh sumbat banyak-banyak, kena simpan hari lain sama dan bagi yang tak tau dan nak belajar cara setting segala bagai sampai boleh guna, boleh saja whatsapp/telegram admin ditalian 011 3222 9401.

Sekian terima kasih dan selamat majujaya.

P/s: Antara syrikat pelaburan yang melingkup gara-gara offer pakej pelaburan bitcoin adalah mycoin dan mt.gox. Hang rekomen sana, hang rekomen sini duit aku sapu. Kemudian istihar sistem kena hack….heeee…heeeeee.

 

More from my site

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *