Masaalah Beli Emas Waktu Harga Tinggi

Assalamualaikum,

Semalam ada kawan call, dia ada stok emas yang dibeli ketika harga tinggi dan tak tahu macam mana cara hendak manipulasi dan guna emas tersebut?

Emmmm, ini masaalah yang selalu saya dengar dari pelabur-pelabur emas peringkat permulaan. Ceritanya macam ni .

think-outside-the-box-1

Kalau beli emas masa harga tinggi itu bukanya rugi cuma susut nilai. Kalau nak guna emas tersebut, sila cagarkan ke Ar-Rahnnu untuk dapatkan tunai. Kalau jual emas tersebut baru boleh diketegorikan sebagai rugi. Hasil cagaran tersebut, sila gunakanya untuk aktiviti yang boleh mendatangkan hasil. Harap maklum.

Sekian terima kasih dan selamat mencuba.

More from my site

  • Pelaburan Emas Di MalaysiaPelaburan Emas Di Malaysia Terjebak dengan pelaburan emas, sehingga mampu menyimpan rezab simpanan emas berkilo-kilo. Semuanya bermula dari bawah.
  • Harga Emas Naik MeroketHarga Emas Naik Meroket Time kita enjoy! harga emas naik mencanak dan bila lagi nak merasa untung. Kena sabaq dan tak perlu join sangat program-program manipulasi emas yang pelik-pelik tu. Basic pun sudah cukup power.
  • Cara Mudah Tambah IncomeCara Mudah Tambah Income Bagi geng tidak banyak duit, kerja makan gaji, pemilik syarikat kecik dan sesiapa sahaja yang berani dan berhajat untuk tambah income. Boleh bejalar cara-caranya dekat sini.....memang puas hati..
  • Cincin Emas 916 Untuk PelaburanCincin Emas 916 Untuk Pelaburan Assalamualaikum dan salam hormat, Alhamdulillah dan bertemu sekali lagi. Harga emas pada 23/12/2013 adalah RM 123 satu gram bagi gred 916. Bagi saya harga ni cukup sesuai untuk tambah […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *