Posted on

Nak Jadi Peniaga Internet

Assalamualaikum,

Rasanya ramai yang berminat nak jadi peniaga internet. Ilmu apa yang perlu ada untuk menjadi seorang peniaga internet berjaya?

Banyak sebenarnya, tapi admin senaraikan beberapa darinya sahaja dan yang selebihnya admin sambung di lain waktu kalau ingat.

Apa yang perlu ada?

  1. Keberanian ( sebab berniaga internet tak perlu modal yang besar )jadi sikap berani adalah modal paling penting.
  2. Kena tau guna komputer, smartphone dan mahir tentang pengunaan internet. ( basic asas yang perlu ada )
  3. Ilmu berkaitan teknik pemasaran. ( kalau tak tau boleh belajar dan semua ini ada dalam internet )

Pengalaman admin, dalam sehari setelah di tolak-tendang semua waktu free…biasanya 2 ke 3 jam sahaja waktu bekerja..Yang selebihnya adalah waktu rehat. Kalau nak yang macam ni, berakit-rakit ke hulu, berenang-renang ketepian, bersakit-sakit dahulu dan bersenang-senang kemudian.

Ingat! tidak ada jalan pintas untuk berjaya.

Sekian terima kasih dan selamat majujaya.

More from my site

  • Alang-Alang Nak Berniaga OnlineAlang-Alang Nak Berniaga Online Contoh sistem kedai online yang ringkas,mudah,mesra pengguna dan mantap. Boleh dijadikan garis panduan ringkas untuk pemilik sistem yang baru terjun dalam bidang ini.
  • Bila Berniaga Kena Pandai Berjimat CermatBila Berniaga Kena Pandai Berjimat Cermat Bila masuk bidang perniagaan, kena pandai berjimat cermat dan tahu untuk mengurus sumber kewangan yang sedia ada. Penting sungguh bab ni sebenarnya. Emmm ada lagi sambunganya dan boleh […]
  • Ubat Untuk Cegah Boroi Dan Bakar LemakUbat Untuk Cegah Boroi Dan Bakar Lemak Produk ni la yang patut kita guna kalau tak mau nampak boroi. Lelaki dan perempuan boleh guna.
  • Jom Buat BisnesJom Buat Bisnes Kerana laptop utama sahaja yang jahanam, hasil yang dapat macam-macam hal...Tidak lah ALLAH jadikan sesuatu itu dengan sia-sia.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *