Posted on

Pakej Iklan Di Blog

Assalamualaikum,

Pekej ini untuk usahawan dan peniaga internet yang ingin mengiklankan segala bagai produk perniagaan menggunakan medium pengiklanan blog yang mesra SEO.

Iklan ini tertumpu kepada penampilan di page pertama dan page kedua di enjin carian seperti Google, Bing dan Yahoo. Buat masa ini pihak admin lebih tertumpu kepada pekhidmatan yang disediakan oleh pihak Google. Hasil penelitian mendapati pengguna di Malaysia banyak tertumpu kepada pekhidmatan yang disediakan oleh pihak Google.

Lain-lain kelebihan sila rujuk di bawah:

 1. Sasaran utama page pertama dan page ke dua di dalam senarai enjin carian. ( Google )
 2. Tempoh pekhidmatan selama 1 tahun ( iklan 1 kali, bayar 1 kali dan untung berkali-kali )
 3. Uptime 99%
 4. Kandungan boleh ubah dalam tempoh pakej ini berjalan. ( atas nasihat pihak admin )
 5. Iklan dalam bentuk content marketing bukan review produk ( kesannya lebih mantap )
 6. Penampilan tiada had dan bergantung kepada jumlah carian terhadap sesuatu produk dan pekhidmatan.
 7. Mesra smartphone. Ini bermakna, setiap iklan boleh di lihat mengunakan smartphone tampa ada sebarang ganguan.
 8. Lain-lain kelebihan adalah bonus dari pihak admin.

Berapa harganya?

Setakat ini, harga paling murah pihak admin menetapkan untuk 1 content marketing + SEO adalah  RM 1450 dan kelebihanya sila rujuk senarai di atas.

Berkesankah cara ini?

Cara ini sememangnya sangat berkesan tetapi hanya untuk blog atau laman web yang sangat-sangat mesra SEO. Pada kebiasaanya pengguna yang ingin mencari sesuatu produk akan menggunakan platfom enjin carian untuk mendapatkan sebarang maklumat yang berkaitan. Jadi di sinilah perananya iklan content marketing  + blog mesra SEO yang dicadangkan oleh pihak admin ini. Target utama page pertama atau kedua sahaja.

Cara yang lebih berkesan adalah:

Boleh pilih mana-mana page yang telah berada dalam senarai top ranking Google search milik pihak admin dan topik yang ada kaitan dengan perniagaan anda. Cara ini lebih mudah dan dijamin berkesan.

Sebarang pertanyaan berkaitan, sila berhubung secara terus dengan pihak admin yang bertugas.

Sekian terima kasih dan selamat berkerjasama.

More from my site

 • Belajar 3 Teknik Marketing Secara OnlineBelajar 3 Teknik Marketing Secara Online Belajar 3 teknik pengiklanan untuk online iaitu SEO ( search engine optimization ), Iklan adwords dan fb ads dalam satu pakej bijak lagi menjimatkan.
 • Cara Jimat Kos IklanCara Jimat Kos Iklan Untuk dapat target buyer yang tepat, platfom search engine adalah salah satu daripada tempatnya yang membekalkan kepada pemilik perniagaan target buyer yang sangat tepat. Bagaimanakah caranya?.
 • Port Iklan Hard SellPort Iklan Hard Sell Yang terkini dan lokasi menarik untuk aktiviti hard sell dan soft selling. Platfomnya smartphone dan aplikasi sokongan adalah telegram laaaaaaa...... apa lagi. Kenapa telegram?.......ntah […]
 • Blog Internet Marketing MalaysiaBlog Internet Marketing Malaysia Langkah seterusnya, kenal pasti platfom marketing yang sesuai. Sebahagianya ada di dalam laman web ini dan boleh baca bila perlu.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *