Conquer

Pekakas Asas Untuk Memperkemaskan Aktiviti Pemasaran

Assalamualaikum dan salam hormat,

Bab kena ada komputer, internet, modal dan ilmu perniagaan internet, admin tak mau cerita bab tu dah. Bab tu dah banyak di dalam internet, kalau nak tau sila explore dekat Google.

Bab produk pun admin tak mau cerita ( bab ni pun dah banyak pengamal media internet dah cerita, tunggu masa anda saja nak p cari dan p baca ). Admin nak cerita bab perkakas penting untuk buat marketing. Bila terjun ke dalam dunia perniagaan internet dan untuk dapat sale yang solid, kita kena cekap bab markerting. Jika dapat mengusainya, itu dikira satu bonus yang cukup baik. Apa perkakasnya  yang disarankan?.

  1. Paltfom sendiri ( blog, laman web ) yang ada sistem pemasaran di dalamnya.
  2. Media sosial seperti FB, Intagram, Twitter dan banyak lagi ( alat viral ).
  3. Alat bantuan sokongan seperti email, whatsapp, sms, telegram dan  wechat sudah memadai ( alat komunikasi mudah ).

Semua perkakas tadi bernetworking antara satu sama lain. Langkah pertama untuk memasarkan perkhidmatan, produk dan sebagainya adalah produk mesti di sumbat ke platfom sendiri terlebih dahulu sebelum ianya diviralkan ke medium media sosial. Kemudian sila guna alat bantuan komunikasi untuk support proses marketing yang dimainkan oleh platfom sendiri dan platfom viral marketing. Nak cepat boleh invest modal yang ada untuk layan iklan berbayar seperti fb ads dan google adwords.

Ada banyak lagi penyambungnya, rasanya cukup setakat itu saja dan jika nak tau secara detail kena whatsapp/telegram admin di talian 011 3222 9401.

Sekian terima kasih dan selamat mencuba.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *