Posted on Leave a comment

Peluang Memulakan Perniagaan Tanpa Pinjaman

Assalamualaikum dan salam hormat,

Ini peluang perniagaan yang tidak perlu pinjaman perniagaan. Cara operasinya melalui online dan kosnya memang mampu buat dan mampu sedia.

Sekurang-kurangnya tahu serba sedikit cara mengunakan komputer, internet, smartphone dan cara berkomunikasi yang baik ( bab ini paling penting ). Jika selalu tersangkut pada peringkat pinjaman ketika ingin memulakan perniagaan, salah satu dari cara atau peluang yang ada adalah memulakan perniagaan internet.

Paling cepat dan yang telah terbukti berjaya, kita boleh guna platfom percuma seperti Facebook, Instagram dan Blogspot. Pihak admin sarankan supaya guna platfom blog berbayar ( wordpress ) untuk tujuan ini. Dengan adanya blog berbayar kita boleh link secara auto ke semua platfom percuma yang pihak admin telah senaraikan sebelum ini.

Bukan setakat pendapatan 4 angka, 6 angka malah 8 angka pun boleh dapat jika dibuat dengan teliti dan terancang. Di Malaysia sahaja, jumlah pengguna internet hampir mencecah kepada 25 juta pengguna. Jika dapat menguasai 0.001% ke 1% dari keseluruhan pasaran yang ada, itu pun sudah memadai.  Untuk memudahkan kerja, dapatkan khidmat nasihat dari pakar di dalam bidang perniagaan internet. Konsep try & error tidak disarankan ( 50/50 hasil ).  Mungkin terkantoi di tengah jalan.

Bagi yang berminat dan jika ada sebarang pertanyaan yang berkaitan dengan perkara ini, sila whatsapp / telegram / viber / line / call / sms ke 011 3222 9401

Sekian terima kasih dan selamat mencuba.

Follow my latest project:
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *