Posted on

Pemain SEO Kena Ambil Tahu

Beg Bundle original

Assalamualaikum dan salam hormat,

Domain name yang sama nama dengan favorite keywords memang susah nak potong ranking depa sampai bila-bila.

Google bot akan bagi keutamaan kepada domain name terkait terlebih dahulu sebelum dibuka laluan untuk pesaing berikutnya. Tak kira lah domian name tersebut ada content di dalamnya atau domain name kosong semata-mata dan ianya akan tetap berada di depan dan di atas sekali dalam senarai search engine ( sebab tu branding sangat penting untuk kekal sebagai pemain SEO berjaya dan bergaya. Yang mana dapat mengatasi google bot beralgorithm  setiap masa ) . Masalahnya pulak, jika ada 1000 produk dan ingin kekal di atas makanya kena ada 1000 domain name la baru win…macam tu. ( haaa…haaa macam tu la kisahnya ).

Tidak perlu sampai ke tahap yang serupa itu pun. Ada beberapa pilihan mudah yang boleh diaplikasikan iaitu branding dan pasang script SEO. Bab branding biasanya orang tak taip keywords dah, depa taip nama syarikat teruih ( tapi bukan senang nak dapat status ini ). Untuk SEO memang fokus untuk viral spesifik target buyer ( haaa..haa panjang pulak ) target buyer yang penting. Depa yang dok taboq berpuluh-puluh ribu secara rambang untuk iklan berbayar tu sebenarnya nak cari target buyer laaaa tu ( tak buat macam tu memang bisnes merangkak-rangkak laaa jawabnya ). Cara taboq iklan serupa mesin gun tu ikut nasib laa juga, kadang-kadang tak balik hasil pun ada ( tidak semudah yang disangka ).

Ada pertanyaan yang berkaitan, sila whatsapp / telegram ke talian 011 3222 9401.

Sekian terima kasih dan selamat mencuba.

More from my site

  • Belajar 3 Teknik Marketing Secara OnlineBelajar 3 Teknik Marketing Secara Online Belajar 3 teknik pengiklanan untuk online iaitu SEO ( search engine optimization ), Iklan adwords dan fb ads dalam satu pakej bijak lagi menjimatkan.
  • Kos Iklan Adwords Untuk 2 Bulan 25KKos Iklan Adwords Untuk 2 Bulan 25K Untuk tempoh 2 bulan sahaja, ada seorang anak muda masej dekat admin katanya dia telah berjaya meleburkan duitnya sebanyak RM25k ++ semata-mata untuk iklan berbayar ( hampa ada berani […]
  • Marketing Plan Yang RingkasMarketing Plan Yang Ringkas Boleh pilih yang berbayar atau yang percuma. Untuk kaedah percuma kena ada skill. Jadi pilihlah markerting plan yang ringkas supaya tidak serabut kepala nanti.
  • Pakar SEO MalaysiaPakar SEO Malaysia Jika berhasrat untuk mengurangkan kos marketing, bermain-mainlah dengan teknik SEO dan SEO bukan lah suatu permainan bisnes yang menyeronokkan tetapi hasilnya berbaloi.
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *