Posted on

Perniagaan Di Musim Kegawatan Ekonomi

Assalamualaikum dan salam hormat,

Salah satu peluang perniagaan yang sesuai di musim kegawatan ekonomi adalah perniagaan internet. Kenapa?

Jimat dan tidak memerlukan kos yang besar untuk memulakanya. Boleh guna blog, instagram, FB, mobile apps, email marketing dan kedai online.  Kenapa dengan perniagaan internet?, kerana jangkauanya yang luas dan potensi untuk berjaya adalah sangat tinggi.

Berapa anggaran kos permulaan?

Pihak admin mula dengan bermodalkan RM60 ( tahun 2006 ). Kos untuk beli domain dan sewa server laman web. Keuntungan bulan pertama RM 800 +++ ( keuntungan dari jualan jersi bola ). Untuk tahun 2015, kos paling murah mungkin RM150 ( domain dan sewa server ). Jika guna blogspot ianya PERCUMA dan fungsinya mungkin agak terhad.

Bagaimana dengan kos untuk produk?

  1. Untuk zero kos boleh terlibat dengan aktiviti dropshipping.
  2. Untuk yang advanced, boleh borong ikut bajet yang ada.
  3. Atau sediakan perkhidmatan yang melibatkan aktiviti marketing ( tidak perlu simpan stok ). Keuntungan bergantung kepada jenis produk yang dipasarkan. Jika hartatanah ( komisen 3% ) sudah memadai untuk stok pendapatan sebulan.
  4. Dan banyak lagi.

Lambat kena tinggai!

Sekian terima kasih dan selamat majujaya.

 

More from my site

  • Hard Sell Dan Soft SellingHard Sell Dan Soft Selling Sila guna kedua-dua kemudahan tadi jika terlibat secara serius di dalam aktiviti bisnes terutamanya online. Tak payah laaaaa nak fokus sangat pada satu-satu pakej kerana semua itu boleh […]
  • Tak Rugi Kalau Pasang Sistem Kedai OnlineTak Rugi Kalau Pasang Sistem Kedai Online Tak mau tumpang platfom orang lain, kena lah pasang platfom sendiri. Tak mahal mana pun jika dapat belajar buat dan pasang sendiri.
  • Antara Lokasi Terbaik Untuk Belajar Ilmu Perniagaan Internet Secara PercumaAntara Lokasi Terbaik Untuk Belajar Ilmu Perniagaan Internet Secara Percuma Jangan asyik....asyik....asyik dok tanya kenapa sale tidak bertambah. Salah satu darinya kerana teknik persaingan untuk marketing juga telah berubah, cuma kita saja yang lambat tangkap hal […]
  • Bitcoin Store Dan Account TwitterBitcoin Store Dan Account Twitter Bitcoin store support 100% sistem pembayaran menggunakan bitcoin dan ini merupakan salah satu cara mudah untuk masuk ke pasaran antarabangsa bersama-sama sistem pembayaran yang lebih […]

One thought on “Perniagaan Di Musim Kegawatan Ekonomi

  1. La ni memang zaman gamat, zaman nilai duit kecik, jadi peluang begini bagus untuk diceburi. Belajar dulu lama-kelamaan semuanya di hujung jari jer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *