Posted on

Tambah Trafik Ke Laman Blog Dengan Sistem Affiliate

Assalamualaikum tuan-tuan dan puan-puan,

Ini salah satu lagi cara macam mana kita sebagai pemilik blog atau laman web boleh tingkatkan kunjungan trafik ke laman blog atau laman web.

Sistem affiliate adalah salah satu dari kaedahnya yang sesuai untuk digunakan.Tetapi kena ada sebabnya kenapa kita perlu guna sistem affiliate.

Pada kebiasaanya sistem affiliate hanya boleh diguna pakai oleh pemilik blog atau laman web yang ada produk tertentu sahaja.Contohnya produk fizikal,ebook,perkhidmatan dan sebagainya untuk dijual.Kalau blog dan laman web biasa boleh guna atau tidak? sudah semestinya tidak sesuai.Ini kerana sistem affiliate adalah sistem yang digunakan oleh pemilik blog atau pemilik laman web untuk tujuan promosi dan akan digunakan oleh pihak lain pulak untuk tujuan mendapatkan komisen.Jadi kalau laman web yang tidak memiliki produk yang sesuai, memang tidak patut untuk guna sistem yang semacam ini. Bagaimana sistem ini boleh tarik trafik ke laman blog atau laman web?

Caranya mudah sahaja, setiap peserta yang menyertai sistem ini akan berlumba-lumba untuk mendapatkan komisen melalui sistem affiliate yang disediakan. Jika jumlah peserta sistem affiliate ada 5000 orang.Makanya dengan itu laman blog atau laman web pemilik yang memasang sistem ini akan turut di promosikan oleh 5000 orang dengan berbagai cara dan juga kaedah.Jadi disini lah bermulanya punca  bagaimana trafik yanga mudah akan datang ke laman blog dan laman web tuan-tuan dan puan-puan nanti.Mudah kan?

Yang sebenarnya ianya tidak semudah yang disangkakan….hee…heee masih banyak perkara lagi yang perlu dilakukan.

Jika berminat untuk memasang sistem affiliate dan jika tidak tahu caranya.Sila maklumkan kepada pihak saya.

Sekian terima kasih dan selamat mencuba.

More from my site

 • Cara Aplikasi Teknik Soft SellingCara Aplikasi Teknik Soft Selling Boleh guna apppaaaaaaaa saja cara dan teknik soft selling yang ada dan ikut kepakaran masing-masing, janji........ masej tersebut boleh sampai secara tepat pada lokasinya.
 • Cara mudah untuk promosikan produk anda.Cara mudah untuk promosikan produk anda. Assalamualaikum dan salam hormat, Anda ada produk yang hebat, meletup-letup dan mempunyai produk  yang berpotensi tinggi untuk dipasarkan?. Tapi sayang tidak tahu caranya. Bagaimana […]
 • Kelajuan laman web dan blogKelajuan laman web dan blog Assalamualaikum tuan-tuan dan puan-puan, Sudah cek atau belum berapa laju laman web atau blog yang tuan-tuan dan puan-puan miliki sekarang ini?. Tak pernah ambil peduli pun..emmm […]
 • Cara Mudah Untuk Buat Duit Dengan Blog Cara Mudah Untuk Buat Duit Dengan Blog Assalamualaikum tuan-tuan dan puan-puan, Alhamdulillah dan bertemu sekali lagi, Untuk kali ini saya akan berikan satu lagi kisah bagaimana tuan-tuan dan puan-puan boleh buat duit dengan […]

2 thoughts on “Tambah Trafik Ke Laman Blog Dengan Sistem Affiliate

 1. THANKS SO MUCH SANGAT BERGUNA!!
  let’s visit all about korea!!
  http://facebook.com/rarashop
  http://facebook.com/hotbb cream

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *