Posted on

Ulang Banyak Kali

Kasut sukan leo original

Assalamualaikum dan salam hormat,

Teknik untuk bagi mudah ingat dan bagi mudah dapat idea baru adalah ulang banyak kali sampai jadi.

Contoh jika kita berhajat untuk menjadi jutawan, langkah pertama adalah:

  1. Buat satu note yang ada tulis ” aku ingin menjadi jutawan ” dan tampal atau pamerkan dimana-mana tempat yang boleh dilihat secara mudah dengan mata ( jangan buang selagi tidak menjadi jutawan……heeee…heeeeee ).

Teknik ini admin selalu guna bila time nak buat projek besar, payah dan tak tau cara macam mana nak buat atau guna bila nak ingat sesuatu benda yang baru. Bila buat benda ni, satu persatu idea atau jalan-jalan untuk admin sampai ke matlamat asal akan terkeluar. Bila idea terkeluar, ambik pen tulis atau catit siap-siap takut lupa..kalau boleh tulis dekat white board.  Sebabnya bukan semua idea ni boleh digunapakai dan kena tapis dulu. Untuk ingat benda baru, jika guna cara ini memang berkesan. Paling koman pun 1 bulan proses ingat mengingati ini akan berlaku secara santai sebelum dapat hasil.

Macam tu lah kisahnya……

Sekian terima kasih dan selamat mencuba.

More from my site

  • Bila Berniaga Kena Pandai Berjimat CermatBila Berniaga Kena Pandai Berjimat Cermat Bila masuk bidang perniagaan, kena pandai berjimat cermat dan tahu untuk mengurus sumber kewangan yang sedia ada. Penting sungguh bab ni sebenarnya. Emmm ada lagi sambunganya dan boleh […]
  • Kisah Sakit Lutut Dan Cara Nak Bagi LegaKisah Sakit Lutut Dan Cara Nak Bagi Lega Kisah sakit lutut pulak dah.......ini pengalaman sendiri laaa dan boleh dijadikan bahan rujukan untuk mangsa-mangsa sakit lutut, sakit pinggang dan juga sakit belah tepi bagian paha.
  • Sejauh Mana Bitcoin Boleh Membantu Rakyat Malaysia Untuk Hidup MewahSejauh Mana Bitcoin Boleh Membantu Rakyat Malaysia Untuk Hidup Mewah Siapa yang ada simpan stok bitcoin waktu ini pastinya akan tersenyum lebaq sampai 2 ke 3 hari yang berikutnya. Emmm dijangka harga bitcoin akan terus meningkat naik setidak-tidaknya USD […]
  • Iklan Dekat InstagramIklan Dekat Instagram Dekat platfom instagram, admin ambil masa hampir setahun juga untuk berasimilasi sebelum berjaya dapat dan tau caranya yang secotet put untuk tarik sale dari sana. Emmmm macam-macam teknik […]
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *